Informizely customer feedback surveys

Linjeskift i varenavn

0
Hej

Mange af mine varenavne er lange - og så kommer der linjeskift tilfældige steder når de kommer ud på fakturaen.

Tænkt eksempel:

Skrivebord i egetræ med 2 skuffemoduler - rødt 190 cm brev

Så vil det være fint hvis man kan indsætte en eller anden form for kode, f.eks. HTML:

Skrivebord i egetræ med 2 skuffemoduler <br> rødt 190 cm bred

Hvorved det står på følgende måde på fakturaen:

Skrivebord i egetræ med 2 skuffemoduler
rødt 190 cm bred

og ikke får linjeskift et tilfældigt sted som afhænger af feltets bredde på layoutet.
lukket
i Forslag » Andet af (4.2k points)
status opdateret af

11 Svar

 
Bedste svar
Hej,

Hermed opdatering. Få varenavn og varebeskrivelse i samme linje - http://wiki.e-conomic.dk/design-og-layout/tekst-og-beskrivelse-i-samme-kolonne.

mvh

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (152k points)
valgt som bedste svar af
Hej Leo

Jeg har lige leget lidt med layoutet for at se, om jeg kunne finde frem til en løsning på din forespørgsel.

Der er et par måder at komme rundt om problemstillingen på.

Mulighed nummer et kunne være at ændre i varenavnet i dit varekartotek. Her kan du lave ekstra mellemrum, hvor du ønsker, at linjeskiftet skal være. Det er en manuel proces, som kræver at du skal prøve dig lidt frem ind til layoutet er som du vil have det.

I dit eksempel ville jeg skrive ?Skrivebord i egetræ med 2 skuffemoduler? og så lave en masse mellemrum og derefter skrive ?rødt 190 cm bred?.

Mulighed nummer to kunne være at ændre i tekstfeltet på fakturaen. Her kan du bare bruge enter-tasten til at lave linjeskift. Men dette vil også være en manuel proces, som kræver, at du ændrer på hver eneste faktura.

Lige med det eksempel du har skrevet, er der måske stadig er lidt drilleri, da første linje ?Skrivebord i egetræ med 2 skuffemoduler? stadig er for lang til at kunne være på én linje ? i hvert fald i det layout jeg har. Men der har du mulighed for at redigere i kolonnebredden - http://wiki.e-conomic.dk/design-og-layout/kolonner i det felt der hedder ?varenavn (tekst)?.

Dit forslag med at lave html-koder er vi lidt i tvivl om ville være den rigtige løsning. Det er nok begrænset hvor mange der kender de enkelte koder og derfor ville få noget ud af det.

Kunne det måske være en mulighed, at feltet ?Navn? under dit varekartotek kunne være magen til feltet ?Varenavn? på din faktura? For her har man jo netop mulighed for at bruge enter-tasten.

Jeg håber det var svar på dit spørgsmål, ellers siger du bare til, og så ser jeg nærmere på det.

Mvh,

 

Sisse Hansen

Online regnskabsprogram
 

Forslag af (420 points)
Hej

I dette tilfælde - der løste jeg opgave i går aftes, ved at jeg i excel målte hvor lang første linje var (brugte længde()), og så fik jeg excel til at tilføje blanke, så første linje blev fyldt ud - samt satte jeg så linje to på.

Der var ikke nogen varer med mere end 2 linjer.

Så jeg løste problemet som i et af dine forslag.

Men nu er regnskabet så afleveret tilbage til kunden - og han skal fremover vedligeholde og tilføje varer selv. Og det er ikke professionelt at skulle forklare kunden at han skal sidde og tælle hvor mange tegn der er skrevet, og så tilføje det nødvendige antal blanke.

Det ville være dejligt hvis der på en eller anden måde kunne indsættes et symbol for linjeskift.

Hvis jeg i dag taster enter i navn på en varer - så opfattes det som ok - dvs. oprettelsen/ændringen afsluttes. Hvis I kunne kode så et tast på enter indsatte et linjeskiftsymbol - så er det løst uden at brugerne skal kende til HTML.

I har det jo i feltet lige nedenunder i beskrivelse hvor man godt kan taste enter, og der så er flere linjer. Så hvis I kan få navn til at opføre sig som beskrivelse så er det vel løst - ikk?
Forslag af (4.2k points)
Hej

Jeg tager lige den her for sig selv.

Du skriver følgende Kunne det måske være en mulighed, at feltet ?Navn? under dit varekartotek kunne være magen til feltet ?Varenavn? på din faktura? For her har man jo netop mulighed for at bruge enter-tasten.

Jeg går ud fra du ikke mener navn - men mener beskrivelse.

Jeg har lige i et demoregnskab leget med det, og fjernede navn fra udskriften af faktura og indsatte i stedet beskrivelse - og det virker.

Sådan - tak for hjælpen.
Forslag af (4.2k points)
Hej Leo

Det er lidt svært at finde ud af præcist hvor vi begge er i aftalen, når man kommunikerer på skrift   

Men i hvert fald ? det jeg mener, er at lave et felt til varenavnet, som er større end det er nu. Og hvis feltet bliver større, f.eks. magen feltet ?Beskrivelse?, så ville du have mulighed for at bruge enter-tasten til at lave linjeskift, og ikke som genvejstast til ?OK?, som det er nu.

Det andet med at tælle tegn osv. bliver lidt kringlet, det giver jeg dig ret i. Men det er da super, at du fandt en løsning på det.

Jeg vil gerne sende den videre til vores udviklere, hvis du stadig er interesseret i forslaget om at lave feltet ?Navn? større? Så kan vi finde ud af, om det kan lade sig gøre. Og hvis den anden løsning, du selv fandt, virker ? jamen så er det jo herligt!

Mvh,

 

Sisse Hansen

Online regnskabsprogram
 

Forslag af (420 points)
Hej

Jeg har som nævnt løst problemet her og nu.

Det vil dog være en bedre løsning hvis det rigtige felt til varenavn fik mulighed for linjeskift.

Så det må du gerne give videre til udviklingsafdelingen.
Forslag af (4.2k points)
Hej

HJÆLP...!

Den løsninger kan alligevel absolut ikke anbefales.

Det sker jævnligt at der skal tilføjes eller ændres lidt i vareteksten - og det kan man stadig gøre, og det ser tilsyneladende fint ud på skærmen.

Men det er jo varebeskrivelsen som er på den faktura som sendes til kunden - og den er der jo så ikke ændret i.

Jeg har hurtigt - med røde øre - informeret min kunde - og har ændret tilbage så det er varenavn som printes på fakturaerne.

Så nu er det eneste jeg ønsker mig til jul - at der bliver mulighed for linjeskift i varenavn.
Forslag af (4.2k points)
Det er også et ønske jeg hører tit

Tit kan de løses ved at bruge Varebeskrivelsen men som Leo skriver så er løsningen ikke god hvis der skal ændres i beskrivelsen.

Hvis det ikke er teknisk muligt at lave så man kan sætte linieskift i varenavn kunne man så ikke åbne op for at man kan redigere i varebeskrivelsen når man vælger varen på tilbud/ordre/faktura ?

Det vil gøre feltet varebeskrivelse meget mere anvendelig - jeg oplever tit at feltet netop ikke bruges fordi man ikke kan redigere i det når man sælger varen.

Ulempen ved at åbne op er at det nok vil genere alle de der ikke bruger varebeskrivelsen så måske det ville være en fordel hvis man et sted kunne vælge om man vil have feltet vist eller ej

René Arpe

It-konsulent

Forslag af (17.3k points)
Hej,

Til info kører der også en debat her: http://forum.e-conomic.dk/forbedringsforslag-til-conomic/praktisk-anvendelig-vare-beskrivelse-t873.html#p3090

Måske mulighed nævnt af Christian også vil hjælpe jer?

mvh

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (152k points)
Løsning 2 fra den anden tråd vil netop løse det vi her snakker om - varebeskrivelsen bliver lige pludselig anvendelig !  

René Arpe

It-konsulent

Forslag af (17.3k points)