Informizely customer feedback surveys

Rabat i kroner

+6
Nogen gange ville det være en kæmpe fordel at kunne lave en faktura med rabatbeløb for hver linie. Hvis man nu f.eks. har aftalt med kunden at slå 1000 kr. af, og det svarer til 7,5245%

-dennis
i Forslag » Andet af (1.1k points)
status opdateret af
Ja vi mangler at kunne give kr. i rabat.

Vi sælger palle varer og giver eks. kr. 75 i rabat pr palle og det er vigtigt at kunne vise kunden hvad der spares.

Og ja jeg har oprettet et varenr. til visning af rabat, men da vi har forskellige varetyper skal der oprettes rabatvarenr. pr type og samtidit skal der tastes i linjen "Rabat ved levering af xx paller" og "tastes/regnes" pris.

Jeanette Andersen
Vi mangler absolut at kunne give rabat som linierabat i kr. Workaround med en "rabatvare" er ikke gangbar pga. DB problematikken som beskrevet tidligere.
Vi har også behov for denne funktionalitet!

14 Svar

Hej Dennis,

Den nemmeste måde at gøre det på er at oprette en vare der hedder rabat og der anføre de 1.000 kr. Så er rabatten også synlig for kunden.
Alternativt hvis du ikke ønsker at den skal være synlig så slår du bare 1.000 kr. af salgsprisen. Husk om det er nette/brutto.

 

Kim Sneum Madsen

Online regnskabsprogram
 

Forslag af (24.0k points)
Tak for forslaget. Sådan gør vi også.

Men det har den svaghed at man skal have et rabat-varenummer for hver varegruppe, for at det bliver bogført korrekt.

Desuden vil vi ofte gerne fordele rabatten ud over de enkelte varelinier, af hensyn til f.eks. efterfølgende reklamationer.

-dennis
Forslag af (1.1k points)
Hej Dennis,

Vil det ikke være en ide at bruge det samme varenumemr til varen og rabatten?
Du kan blot fjerne navnet og skrive rabat og beløbet med negativt fortegn.

 

Kim Sneum Madsen

Online regnskabsprogram
 

Forslag af (24.0k points)
Det dur ikke! For så passer varelageret ikke!

Mvh. Lars

Photocare Silkeborg
Hej Dennis & Kim,

Som jeg ser det vil Dennis gerne sælge:

vare1
vare2
vare3
vare4

I alt koster de tilsammen 13999,- men aftaler med kunden at det skal koste 10.000,- ialt.
Det kan man også gøre med en samlerabat på 3999,- men hvad hvis kunden så ønsker at returnere vare nr. 3 er det så til fuldpris? Så procentuelt kan systemet ikke håndtere det Dennis forespørger...

Rabat matrix er enormt, og kan skrues sammen på forskellige måder, og hvordan tingene skal beregnes.  Det er svært at lave det standardiseret så alle kan bruge det
Forslag af (1.4k points)


Men indtil da, kunne man give mulighed for indtastning med eller uden % i rabat-feltet. Jeg er med på, at den ikke går nu, hvor brugere er vænnet til at der er tale om en procentsats. Men noget tilsvarende (radio-button?) ville fungere rigtigt godt. Jeg tror også de fleste økonomisystemer kan give linie-rabat enten i beløb eller procentdel?

-dennis
Forslag af (1.1k points)


Jeg har brugt et par andre systemer, og selvom du fx. giver 57,- i rabat, vil systemet typisk altid beregne det om så den trækker i procent. Jeg tror udviklings/ programmerings mæssig er det nemmest at håndtere på den måde for at tingene altid er ens.

Men som Kim skriver , kan du jo lave en rabat vare, og så tilføje den pr. linje ?

Her kunne det så være fedt at kunne indlæse linjer fra CSV fil direkte til en ordre
Forslag af (1.4k points)
Er muligheden for at indtaste rabat i kr. dødsdømt eller er der en mulighed for at I vil overveje det ? Alternativt at der kunne indtastes flere decimaler i rabatfeltet.
Forslag af
Hej

Jeg synes virkelig det er en kæmpe mangel at man ikke kan angive en rabat i koner på en varelinje, det skal være i procent???? og ja jeg ved godt jeg kan lave en rabat vare pr. varegruppe og angive en ekstra linje men det er godt nok ikke særlig smart.

Jeg kan ikke være den eneste der mangler denne helt basale funktion?

Med venlig hilsen

Allan Pedersen
Forslag af (2.9k points)
Hej Allan,

Jeg er ikke helt med på om det er det du skriver  Men jeg prøver lige og sige hvad jeg normalt anbefaler folk der ønsker dette, og de bruger.

Man kan gå ned i sit varekartotek og oprette en vare som vi kalder rabat. Den ligger vi en varegruppe som vi har oprettet til formålet, så vi måske, hvis det er relevant, får alt vedr. rabatten ind særskilte konti.

Herefter når man laver sin faktura, tilføjet man varen man skal sælge, samt en ekstra linje med rabatten. Her kan man så frit skrive rent beløbsmæssigt hvad rabatten skal være.

Vil det ikke lykkes så? Eller misser jeg noget?

mvh

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (152k points)
Hej

Det er den samme fremgangmåde som du er angivet andet steds her i forummet, og det er ikke det jeg er ude efter..

Hvis man gør det på den måde er der ekstra indtastninger, man har ikke de reele salgspris registreret på varen og dermed bliver dækningsbidrag udregnet forkert på varen. Hvilken varegruppe skulle rabat varen tilhøre??? skal det kunne bruges skal man have en per varegruppe. Det er en meget meget dårlig workaround for at få en funktion som er helt basal og som burde være der, selv i Summa summarum kunne man gøre det.

Det kan godt være at det i nogen brancher giver mere mening at angive rabatten i procent men andre brancher er det mere logisk at bruge rabat i kroner.

Med venlig Hilsen

Allan Pedersen
Forslag af (2.9k points)
Er helt enig. Vi klarer os typisk med procensats, men ville overhovedet ikke have noget imod valgmulighederne valuta (kr.) eller procent. Det vil til tider være en klar fordel, da det kan være nogle frygtlige skæve tal i procenter, da man oftest aftaler en rabat med en kunde i kroner ører, da de kan forholde sig til det.

Jeg synes i øvrigt ikke, at det er en god løsning at oprette rabatten som en vare af de samme grunde som nævnt tidligere i debatten plus det giver ekstra linjer på fakturaen, hvilket er sjusket i min verden.

Vi laver faktura, hvor der sagtens kan være 20-30 linjer i varer alene. Hvis vi skal angive rabat på flere af disse, så vil der skulle være en ekstra linje for hver eneste af disse. Alt for besværligt og uoverskueligt. Ikke hensigtsmæssigt!

Det burde være ganske simpelt at tilføje denne mulighed i e-conomic, da det bare er en lille matematisk beregning, som systemet snildt kan udføre.

Mvh. Lasse Jensen