Periodisering i forkert periode

0
Hej

Jeg har en kunde, der fakturerer frem i tiden, og derfor anvender periodisering.

Regnskabsår afslutter 30/6 - kunden har f.eks. lavet en ny faktura i oktober 2020, der vedr. januar 2021, men er kommet til at periodisere i januar 2020.

Problemet her er, at januar 2020 er spærret, men at kunden alligevel kan periodisere i januar 2020. Jeg har fået oplyst, at det er fordi, det er bogføringsperioden, der er spærret, og at fejlen så først "kommer op", når der køres en periodiseringskørsel.

Kan det ikke lade sig gøre allerede at spærre for perioden ved faktureringstidspunktet, så der ikke skal laves manuelle omposteringer, når periodiseringskørslen er foretaget? - hvilket er ret tidskrævende :)

vh Grete Loose, GL Bogføring & Regnskab ApS
i Forslag » Periodisering og anlæg af (120 points)
status opdateret siden af

1 Svar

hej Grethe

Tak for dit input.

Jeg kan godt se det kan give mening at man får en advarsel allerede når man opretter posteringen i kassekladden.

Jeg lægger dit forslag i Ønskebrønden og så må vi se om det kommer gennem nåleøjet - det afhænger af hvilke andre forslag der er på bedding, hvor mange der tilslutter sig dit ønske og hvor teknisk krævende det er at gennemføre :)

Hvert kvartal gennemgår vi ønskebrøden og udvælger det forslag vi arbejder videre med, du vil høre fra os når vi træffer en beslutning.

Med venlig hilsen

 

Tabita Edith Lorenzen

Wow Hero & TopGun, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

 

Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer.
- Hop herind og stem på de forslag du er enig i!
siden Forslag af (22.3k points)