Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




INDEKS-regulering af vare

0
Indeksregulering af serviceydelse på abonnementsfaktura.
Service-virksomheder - der regulerer deres serviceydelse efter de offentlige indekstal, mangler en funktion der kan indeksregulere beløbet for serviceydelsen servicevaren.

Eksempler på 2 forskellige metoder til at regulere med indekstal (se <a class="postlink" href="http://www.dst.dk">http://www.dst.dk</a>)
-----------------------
A. Den procentvise ændring i indekset beregnes som:
[u:3gnz6vfk]nyt indeks ? gammelt indeks[/u:3gnz6vfk] x 100 = Procentstigning
   gammelt indeks

A. Eksempel Stigning fra jan 2000 til jan. 2001:
[u:3gnz6vfk]100,4 ? 98,1[/u:3gnz6vfk] x 100 = 2,3 %
   98,1
-----------------------
B. Hvis du skal regulere et beløb:
[u:3gnz6vfk]Beløb x nyt indeks[/u:3gnz6vfk]  = nyt Beløb
   gammelt indeks

B. Eksempel Beløb kr. reguleres ml. jan 2000 til jan. 2001:
[u:3gnz6vfk]Kr. 300 x 100,4[/u:3gnz6vfk] = kr. 307
   98,1
-----------------------
FORSLAG:
En VARE-TYPE - SERVICE-VARE, hvor man indtaster det oprindelige abonnementsbeløb for serviceydelsen og det oprindelige indekstal (fast info for den respektive debitors ?service-vare?) og derefter indtastes det gældende indekstal løbende ved hver fakturering. Derved vil det nye regulerede beløb for serviceydelsen automatisk blive beregnet og kunden kan se hvilket indekstal der er anvendt på den nye faktura.  
Kræver muligvis også en funktion i ?kolonnerne? (stk./ antal/ rabat OG INDEKS)?

I dag regulerer vi service-beløbet ved at der i hver Vare for den enkelte debitor manuelt er beregnet en intetsigende faktor, der svarer til aftalens beløb. Det gældende indekstal tastes løbende ind og derved beregnes fakturabeløbet for denne periode. Det fungerer, men er ikke logisk af forklare andre, der skal skrive en faktura efter metoden.
i Spørgsmål » Andet af (320 points)
gen-kategoriseret af 🔒

5 Svar

Hej Susan,

Tak fordi du gider tage dig tid til at skrive på vores forum.

Godt du skrev igår, så nåede vi netop at vende dit forslag til vores møde. Jeg forstår at indekseret virker, men umiddelbart ikke er til at forklare til andre. Jeg vil gerne afvise dette forslag, da vi ikke har tænkt os at rette index fra det, det er nu.

Nåh det så er sagt, så vil jeg da høre om du har læst om index i vores hjælp? Du kan læse om abonnement her. - http://wiki.e-conomic.dk/tillaegsmodul/abonnement Fordi så kunne det måske være vi skulle få skrevet en bedre artikel/taget et bedre eksempel? Så bliver det måske nemmere og forklare/henvise til?

<p>     <strong>Steffen Ekelund</strong></p> <p>     <li>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p> Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? <a href="http://forum.e-conomic.dk/bogfoeringshjaelp/"><strong> - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Spørgsmål af (152k points)
Hej Steffen
Tak for dit svar, jeg har lige set videoen om abonnement, du henviser til.
Det I kalder indeks er en procent (det virker som om værdien er efter frit valg, der henvises ikke til dst!). Som jeg forstår det bliver den ved med at være samme værdi hver gang man bruger denne type abonnement? Dvs. at man selv skal huske at ændre til en ny procent (og selv beregne procent) efter det aktuelle indeks næste gang, der skal skrives faktura? Det er kun en lettelse, når samme abonnement gælder for mange.
INDEKS-regulering efter DK statistiks, se <a class="postlink" href="http://www.dst.dk">http://www.dst.dk</a> (NettoPrisIndeks NPI f.eks. jan.2011 = 125,2) skifter for hver måned og er ikke altid samme procentvise stigning (eller fald!). Det letteste ville være at brugeren tastede det gældende indekstal ind og at programmet beregnede procenten?
Vore abonnementer for vore 100 kunder er med ca. 100 forskellige beløb! Det vi mangler er ikke en stor mængde ens fakturaer, men at kunne regulere efter det offentlige pris-indeks 2 gange om året for hver kunde. Så jeg tror ikke umiddelbart at abonnements-modulet kan bruges hos os, men måske kan man få det på prøve?
Spørgsmål af (320 points)
Hej Susan,

Det er ikke en fast procent. Læs her her fra e-copedia. - http://wiki.e-conomic.dk/tillaegsmodul/indekseret-fakturering.
Så du anfører start indekset fx. feb måned og periode indekset fx. december måned når du skal fakturere.

Og selvklart kan du teste vores abonnement gratis.
Jeg vil foreslå at du tager en demo m. data fra, tilmeld abonnementsstyring - http://www.e-conomic.dk/regnskabsprogram/demo, opret et par abonnementer og test løs i de 14 dage demoen varer.
Det er selvklart gratis.
Tjek evt. e-copedia med diverse intro videoer. - http://wiki.e-conomic.dk/tillaegsmodul/abonnement

  Kim Sneum Madsen Online regnskabsprogram   e-conomic support -  Din vej til vores support e-copedia - Opslagsværk om e-conomic e-conomic blog - Hold dig opdateret
Spørgsmål af (24.0k points)
Tak for Indeks-tippet!
Der bør være et tydeligt underpunkt under forklaringen for Abonnement, der henviser til Indeks-fakturering!
Vi har faktisk efterspurgt denne funktion siden vi startede i 2008.
Hvis I har haft det allerede dengang, har vi talt forbi hinanden, men det kan åbentbart godt betale sig at uddybe og forklare ønsket på en anden måde. Klar kommunikation kan være svært   !
Vi vil helt sikkert prøve det igennem - så snart der er en ledig stund i fred og ro.
Spørgsmål af (320 points)
Velbekomme. Jeg beder e-copedia Dorthe om at tydeliggøre og vi skal da også have en video på dette.
Jep kommunikation er vanskeligt - nogen gange.

  Kim Sneum Madsen Online regnskabsprogram   e-conomic support -  Din vej til vores support e-copedia - Opslagsværk om e-conomic e-conomic blog - Hold dig opdateret
Spørgsmål af (24.0k points)