Informizely customer feedback surveys

Feltet Øvrig ref på ordre/faktura

0
Jeg forstår ikke at feltet har beskrivelsen/navnet, Øvrig ref.

Jeg mener at det burde hedde RekvisitionsNr eller Kunde ordre nummer, det er et meget vigtigt felt og jeg vil anbefale at man som systemindstillingsparametre kan bestemme om det bør være påkrævet. Mange kunder vil ikke betale en faktura hvis de ikke kan slå den op i deres system, derfor vigtigheden.

Ligeledes mener jeg at feltet skal vises i Faktura Arkivet, det kunne vises konkatineret med feltet overskrift som jeg anser som et mindre vigtigt felt.

Nice-to-have, jeg forstår at det er problematisk at ændre navne på felter, men den nuværende implementering er lidt forvirrende, men jeg er enig i at det er en vanesag.
lukket
i Forslag » Andet af (4.6k points)
opdateret af

10 Svar

 
Bedste svar
Hej Tue og René,

Lidt spredehagls-opfølgning:

- Feltet Øvrig ref. tilføjes til oversigterne over igangværende tilbud/ordrer/fakturaer samt faktura-arkivet i en af de førstkommende opdateringer

- Vi kan naturligvis ikke pludselig ændre Deres ref. til at være fritekst - når først det er eksponeret som et opslagsfelt, herunder i forhold til integrationsløsninger, vil en ændring heraf være en breaking change

Set i bakspejlet ville jeg sådan set gerne have undværet noget af den fleksibilitet, der muliggør ikke blot overførsel af flere ordrer til én faktura, men også enkelt-linje-overførsel - eftersom det som bekendt netop er denne fleksibilitet, der forhindrer os i at håndhæve, at (e-conomic-)ordrenummeret på en faktura pr. definition er unikt.

Jeg tror umiddelbart, at hvis man skal få noget meningsfuldt til at virke - som dels ikke bliver så stort, at indsatsen ikke kan bære gevinsten, og dels tager hånd om de brugsscenarier, vi nu engang har tilladt - så skal vi nok ud i noget med, at der ved overførsel af ordrer (/linjer) til en faktura overføres et <em>pr. linje</em> ordrenummer fra den oprindelige ordre. Hermed anføres ordrenummeret med linje-nøjagtighed, hvilket også vil afspejle den mest fleksible virkelighed, der kan opleves.


Mvh.

Christian Estrup

Director, e-conomic Core

 

image

Forslag af (20.9k points)
valgt som bedste svar af
Hej Tue,

Når feltet hedder Øvrig ref., er det netop fordi, det er ment som et generisk fritekstfelt, der kan bruges til hvad som helst.

Nogle (ok - mange ) bruger det som kundeordrenummer, PO-nummer, rekv.nr. el.lign.. Men der er faktisk også en del, der bruger det til at spore ordrer og fakturaer fra integrationsløsninger - netop fordi dette felt (1) kan indeholde hvad som helst, og (2) løftes med i processen ordre -&gt; igangværende faktura -&gt; bogført faktura.

Feltet har ingen som helst forretnings-logisk betydning i e-conomic: Det kan være udfyldt eller ej, unikt eller ej, osv..

Som sådan synes jeg, det er mest retvisende at lade det have et generisk navn - frem for at give indtryk af, at det kun kan bruges til visse formål (og igen: e-conomic-systemet bruger det ikke til noget).

Med hensyn til at gøre det valgfrit obligatorisk (kontrolleret ved bogføring af fakturaen), og i øvrigt vise det i faktura-arkivet - så er det vist nærmest i kategorien tager længere tid at registrere ønsket end at implementere det

Andre med lignende behov?


Mvh.

Christian Estrup

Director, e-conomic Core

 

image

Forslag af (20.9k points)
Hej Christian

Tak for svar. I get the point.

Skal jeg forstå det sådan at i evt i fremtiden vil  putte det ind i oversigten? noget jeg ser vigtigere end valgfrit obligatorisk

God weekend

Tue
Forslag af (4.6k points)
Hej Christian

Citat af email modtaget fra brugeren i kundeservice:


Er det muligt i visninger over fakturaer eller ordrer at kunne se oplysningen - Øvrig reference, fordi det ville gøre det meget nemmere for os at søge ordre?


Jeg mener stadig at det kan slås sammen med overskrift

Kan jeg virkelig være den eneste som ønsker at se kundens ordrenummer TYDELIGT i oversigterne??

mvh

Tue
Forslag af (4.6k points)
Jeg har også kunder som har samme ønske...

Indtil videre har vi løst det ved at skrive kundens ordrenummer i overskriften.... ikke den mest elegante løsning...

Vi har udfordringen med ordrenumre fra 2 sider:
Kunden kan have et ordrenr/rekvisistionsnummer som vi gerne vil kunne søge på
Når ordren oprettes i e-conomic får den tildelt e-conomics eget ordrenr som vi også gerne vil kunne søge på/følge.

E-conomic´s eget ordrenummer kan desværre ikke bruges til noget hvis man bruger pakkesedler/følgesedler da ordrenummeret ikke følger med over på fakturaen. For at kunne søge på det oprindelige ordrenummer er vi derfor nød til at skrive e-conomics eget ordrenummer i overskriften.

Feltet Øvrig ref. bruges nok til mange ting da det pt er det eneste fritekst referencefelt der findes - så nok farligt at omdøbe det til noget bestemt. Igen skriver vi det pt i overskriften for kunne se det i oversigterne. Lige nu skriver vi det altså både i Øvrig ref + overskriften.

Så ønsket er også herfra et ekstra felt der vises i oversigterne ordrer/igangv. fakturaer/arkiv mv.

Om det blot skal være Øvrig ref eller måske mere logisk Deres ref. (som så også skulle være fritekst) er ikke så afgørende.
Tror ikke Deres ref bruges så meget fordi den er afhængig af opslag i kontaktpersoner - feltet er ellers oplagt til brug af rekv.nr, PO-nr mv. da deres ref-betegnelsen tit dækker over det man pt bruger øvrig ref til.

René Arpe

It-konsulent

Forslag af (17.3k points)
Rene.

Kunne ikke være mere enig.

Det er mig komplet uforståeligt at e-conomic ordre nummeret ikke går igennem på fakturaen.

Hvad er e-conomics begrundelse for denne implementering?

Jeg syntes at dette emne fortjener noget fokus fra e-conomics side. Jeg har svært ved at gennemskue grunden til denne mangelfulde implementering.

Ja, titlenpå feltet er underordnet.

E-conomic - lad ikke denne blive en af de tabte tråde. Its low hanging fruit.

Tak

Tue
Forslag af (4.6k points)
Hej Tue

Jeg var ved at tro at alle mine kunder var specielle   men endelig en der bakker mig op  

Jeg har i et tidligere forslag forsøgt at gøre det klart at det for mange er et stort problem at odrenummeret ikke følger med til fakturaen - men er desværre bare blevet afvist   

Se evt tråd her:

<a class="postlink-local" href="http://forum.e-conomic.dk/ucp.php?mode=activate&u=213&k=2D1IFLTEUS">ucp.php?mode=activate&u=213&k=2D1IFLTEUS</a>

Jeg synes man har lavet en løsning for de få ved at kunne samle flere ordrer til 1 faktura og dermed ødelagt det for de mange hvor ordrenummeret er vigtigt.... eller måske ikke tænkt over konsekvensen af det man har lavet....

Som jeg ser det må det være når man samler flere odrer at e-conomic kan have et problem med at føre odrenumrene videre - ellers burde det ikke være et problem!

Jeg ved godt rom ikke blev bygget på 1 dag men der er nogle ting i flowet ordre=&gt;pakkeseddel=&gt;følgeseddel=&gt;faktura som ikke passer med en normal hverdag.
Hvis du laver 1 eller 2 ekspeditioner om dagen så ok men har du flere ordre pr dag er flowet tungt og opfølning er næsten umulig når ordrenumrene ikke følger med.

På det her punkt kan jeg ikke lige se the e-conomic way

Du kan sende en ordrebekræftelse, en pakkeseddel og en følgeseddel med ordrenr 1 men med det samme den bliver til en faktura bliver den til ordrenr 2 og ingen steder i systemet kan du finde ordre nr 1 mere selvom der er udskrevet 3 dokumenter med dette ordrenr hvoraf kunden har fået 2 ?!

René Arpe

It-konsulent

Forslag af (17.3k points)
Hej Rene

Jeg var ikke opmærksom på denne relation, men har nu leget lidt med det.

I min verden kaldes en salgsordre også Kundens Indkøbsordre, min salgsordre skal altså afspejle en tilsvarende indkøbsordre i et modsvarende system. Derfor er vigtigheden af dette nummer så stor. Da kundens indkøbsordre (salgsordre) er den som vores faktura skal betales imod i kundens system, vil det være utænkeligt at to salgsordrer bliver til en faktura. Jeg kan komme med mange andre argumenter for at dette ikke sker, herunder at det ville kræve at leveringsadresse, leveringsbetingelser, valuta osv osv skal være ens.
En salgsordre kan naturligvis godt blive til flere fakturaer.

Jeg ser dog ikke at de to behov ikke begge kan tilfredsstilles.
Pt. når man fakturerer to ordrer til en faktura skal man klikke En faktura pr debitor for at de samles, hvis man gør det, tages headerfelterne (herunder øvrige ref) fra den ene af ordrene og overføres til fakturaen. Hvis man derimod ikke klikker en faktura pr debitor, så overføres felterne individuelt til hver sin faktura. Det er fint.
Oprettelsen/overførslen af Ordre nummer (altså vores) til fakturaen skal derfor blot følge samme logik som de andre headerfelter ved faktureringen (alt skal den være blank eller -1 på fakturaer hvor der er flere ordrer til samme faktura). Når man opretter en faktura uden en ordre, så kan feltet blot være blankt.

Det er jo et referencefelt, ikke nogen tvungen relation. Men det er helt nødvendigt for sporbarheden i distributionsvirksomheder med et hvis volumen.

mvh

Tue
Forslag af (4.6k points)
Jeg testede lige. Det er muligt at overføre 2 ordre med forskellig valuta til den samme faktura, valuta bliver så valuta fra den ene af ordrene, og enhedsprisen bliver ikke regnet om. Jeg ved at det er et tænkt scenarie, men det er en fejl.
Det er altså et område som kræver genovervejelse.

mvh

Tue
Forslag af (4.6k points)
Hej Christian

Tak for svar. Tak for at eksponere øvrige ref. Lad os lade navngivningen ligge, alle brugere vil lære at leve med terminologien.

Jeg så lige at der i faktura arkiv søgeskærmen ER et felt som hedder fra/til ordre samt fra/til linjeordrenr - hvad dækker de over?
Ser ud til at det allerede er noget af den funktionalitet vi efterlyser. Når man søger på ordrenummeret i linieordrenr laves  det korrekte filter. Værdien i ordre kolonnen er dog blank.

mvh

Tue
Forslag af (4.6k points)