forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Modtagelse af kreditorfakturaer i E-conomic via EAN-nummer

0

Det bør fremover være muligt at modtage elektroniske fakturaer direkte i E-conomic via et EAN nummer! ? Herved ville det heller ikke være nødvendigt at indtaste faktura- og betalingsoplysningerne, der automatisk kunne overføres til kassekladden. Der skulle endvidere være tilknyttet en mulig godkendelses (attesteringsprocedure), så fakturaen kunne påtegnes inden bogføring.

Via E-conomic fungerer det meget fint med at sende elektroniske fakturaer direkte til offentlige myndigheder via EAN nummer systemet.   Men det er ikke muligt selv at modtage elektroniske fakturaer direkte i programmet fra kreditorerne.    E-conomic tilbyder at det kan ske via Faktura-Boks, men det er alt for dyrt for mindre virksomheder og foreninger ? og slet ikke relevant i mit tilfælde.

PostDanmark har varslet store portostigninger. Mange firmaer vil derfor være interesseret i at spare portoen, og kunne sende fakturaen elektronisk.  Jeg er kasserer for en mindre Musik Forening og bruger E-conomic til bogføringen. Her fra 1. januar er foreningens bogføring uden fysiske bilag. Men de fleste fakturaer skal scannes (pdf-filer) og efterfølgende mailes ind i programmet.

Det er kun få firmaer, som på nuværende tidspunkt kan indlægge e-mail adresser i deres faktureringsprogram (især ecb-firmaer). Men flere større firmaer har oplyst mig, at hvis jeg i lighed med flere firmaer og virksomheder selv havde et EAN nummer, kunne jeg straks modtage fakturaen elektronisk.

Det er altså ikke alene de offentlige institutioner, som anvender EAN nummer systemet.

spurgt 3 Feb, 2011 i Forslag » e-conomic generelt af Torben Rask (160 points)
opdateret 29 Jan, 2015 af janklitsgaard

4 Svar

Hej Torben

Vi arbejder faktisk på, at få en løsning klar, der gør det muligt, at modtage elektroniske fakturaer. Vi har dog nogle udfordringer ved det. Vi vil nemlig gerne slå flere fluer med et smæk, og sørge for, at det ikke kun er EAN/Nemhandelssystemet, som vi kan bruge, men også får mulighed for, at udveksle elektroniske fakturaer med andre netværk, samt at sørge for, at de elektroniske fakturaer både kan krydse landegrænser, samt bruges af e-conomic brugere de andre lande vi er repræsenteret i.

Idet der jo netop er rigtig meget at spare - både i tid og porto - så er det en ting som vi prioriterer højt, men samtidigt vil vi heller ikke komme med en sub-optimal løsning.

Mht. til et godkendelsessystem til fakturaer, er det en del af den funktionalitet, vi venter at frigive sammen med den nye brugergrænseflade vi arbejder på. En præcist dato kan jeg desværre ikke give på nuværende tidspunkt.
besvaret 3 Feb, 2011 Forslag af Martin Havemann (1,020 points)
Når I er klar til at få nogen til at teste det så sig til

Mvh
Jesper
besvaret 30 Jun, 2011 Forslag af jesperkjeldsen (950 points)
Hej

Hvordan går det med udviklingsarbejdet, så der fremover kan modtages kreditorfakturaer i E-conomic via EAN-nummer?

Er der nyt?
besvaret 30 Jun, 2011 Forslag af Torben Rask (160 points)
Hej Torben,

Der er ikke så forfærdeligt meget nyt, andet end vi har en integration, som kan lidt af det du efterspørger. Kender du tradeshift? Der er nemlig integration dertil, hvor man kan overføre kreditorfakturer (f.eks.) til e-conomic?

Fortalte jeg at løsningen var gratis??? Se mere om Tradeshift og e-conomic her - http://wiki.e-conomic.dk/faktura/tradeshift

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 5 Jul, 2011 Forslag af Steffen E (151,510 points)
overvejes× 140
i gang× 6
Vi sætter stor pris på alle de forslag vi løbende får ind, og vi gør hvad vi kan, for at få implementeret så mange som muligt.

Når vi udvælger, hvilke forslag der skal udvikles og implementeres, sker det ved prioritering efter hvilke der giver størst værdi for flest brugere, samt afstemning blandt brugerne. Et forslag er altså ikke garanteret udvikling og kan således blive fravalgt i processen. Med andre ord; DIN mening tæller!

Når vi modtager et forslag sker der følgende:
  • Forslaget gennemlæses, besvares og tagges med “Overvejes”
  • Forslaget er nu klar til at modtage stemmer fra andre brugere
  • Der tages stilling til, om forslaget bliver udført og det tagges derefter som “Planlagt”