forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Top 5 omsætning - debitorer

0
Jeg kunne godt tænke mig, at man kunne tilføje en finans indtægtskonto til oversigten Top 5 under fanebladet faktura. Dette fordi jeg bogfører for en kunde, der har en ikke uvæsenlig mængde indtægter fra forsikringsskader, som har taksatorrapporter som bogføringsbilag. mvh Susanne Frederiksen
spurgt 16 Jan, 2011 i Forslag » e-conomic generelt af 260432 (200 points)

12 Svar

Det er super smart med Top5, management elsker jo dashboards som dette. I denne kategori kunne jeg godt tænke mig mulighed for at vælge en top 10 istedet for top 5. Alternativt om man kunne trykke på en knap som viste en længere udgave i en pop up.
besvaret 4 Mar, 2011 Forslag af tuebarfod1 (4,270 points)
Hej begge,

Tak for forslaget.

Jeg kan forstå at i måske har hver jeres behov, og i måske ønsker en bedre mulighed for selv at sætte sit dashboard op - således man selv kan vælge de ting man gerne vil styre efter? Kort sagt, en større frihed for at sætte det op. Er det korrekt opfattet?

(jeg har rykket dette indlæg til forslag til et bedre e-conomic)

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 4 Mar, 2011 Forslag af Steffen E (151,510 points)
Hej,

Det jeg efterlyser, er en mulighed for at få en finanskontos saldo vist sammen med Top 5. Dette fordi denne konto indeholder indtægter, som ikke bliver fakturerede.

Med venlig hilsen
Susanne Frederiksen

besvaret 4 Mar, 2011 Forslag af 260432 (200 points)
Hej Sussanne,

Ok så er jeg med. Og dette kunne f.eks. være en manuel debitorfaktura eller noget bogføring af kontantsalg?

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 4 Mar, 2011 Forslag af Steffen E (151,510 points)
Hej Steffen,

Det kan vel bedst beskrives som bogføring af kontantsalg.

Vi modtager mange rapporter vedrørende forsikringsskader, med oplysning om det beløb som skaden er blevet repareret for. På baggrund af denne rapport indbetaler forsikringsselskabet så beløbet, der dækker den reparation, der er foretaget.

De indbetalte beløb bliver så bogført som indtægter. Det ville tage alt for lang tid, hvis vi skulle oprette faktura på alle rapporter.

Det ville være meget fint, hvis den finanskonto, der bliver anvendt, kunne indgå i Top 5.

Som det ser ud i dag, ser vi først på Top 5, og må så efterfølgende gå ind og finde saldo på den pågældende indtægtskonto, og tillægge denne saldo.

Med venlig hilsen
Susanne Frederiksen


besvaret 4 Mar, 2011 Forslag af 260432 (200 points)
Hej igen,

Hermed en opfølgning.

Vi har haft dette oppe og vende til vores forbedringsforslagsmøde, og kommet frem til at det desværre ikke er noget vi kan lave her og nu. Lige nu kan vi ikke på en smart måde, håndterer dette. Den kort og meget utekniske forklaring er, at det er muligt at bogføre både alm. fakturaer på konto 1025(kontantsalg) og lave manuelle. Hvis du så ønsker at få 1025 med, så er der altså noget det vil stå dobbelt.

Kort sagt vil dette altså ikke være muligt nu. Det er selvfølgelig noget vi er med på at folk godt kan tænke sig, hvorfor dette også er en af de ting vi arbejder med når vi laver en overhaling af programmet.

Vedr. at lave en top10 i stedet for top5, så vil dette også være muligt. Dette vil dog betyde at det er enten top5 eller 10 for alle, hvorfor hvis vi skal lave en top10 gerne vil have nogle flere tilkendegivelser hertil.

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 9 Mar, 2011 Forslag af Steffen E (151,510 points)
Hej

I forlængelse af Omsætning Debitorer debatten har jeg et spørgsmål.
Hvorfor er de manuelle debitorfakturaer ikke en del af denne statistik - de hører vel også med til omsætningen?

De fleste af vores fakturaer genereres og sendes ud fra Timelog som vi bruger til tidsregistrering. Derfor opretter vi dem som manuelle debitorfakturaer i e-conomic. Enkelte af vores kunder er dog offentlige og de skal derfor have tilsendt OIOXML, som Timelog ikke kan klare. Derfor opretter vi fakturaerne manuelt i e-conomic og sender dem ud herfra.
Jeg kom derfor til at undre mig over at vi faktisk kun kan se omsætningen på de debitorer der er faktureret gennem e-conomic selvom de andre tal jo rent faktisk findes i systemet...

Mvh
Thomas
besvaret 8 Sep, 2011 Forslag af tgr (240 points)
Hej Thomas,

Den korte forklaring er at manuel debitorfaktura først er kommet til som type senere end de andre, og omsætningsstatistikken er bygget op på baggrund af de fakturaer man laver i e-conomic. En omsætningsstatistik er også jo således at du kan se antallet af varer solgt, salget fra givne medarbejdere mv. og det vil du jo ikke kunne få på baggrund af en manueldebitorfaktura.  

En ting jeg umiddelbart undre mig over er at TimeLog ikke lavet det som rigtige fakturaer i e-conomic, så vil du også kunne hente omsætningsstatistik ud på varer. Det ved jeg at flere Webshops apps har gjort.

Mvh

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 9 Sep, 2011 Forslag af Steffen E (151,510 points)
Hej Steffen

Jeg er med på at enkelte ting i statistikken kan være svære at pinpointe når man bruger en manuel debitorfaktura, men indtægten fra en given debitor er jo registreret, så den burde vel kunne tælles med i den samlede omsætning per debitor. Jeg har kun én type vare og det er konsulent-timer, og så er det jo bare antallet der svinger og det kan jeg sagtens overvåge i Timelog, da det er her jeg registrerer mine timer. Jeg synes bare det ville være logisk at kunne overvåge den økonomiske side af sagen i mit økonomistyringssystem...

Mht Timelog og rigtige fakturaer - Man kan generere en faktura i PDF fra Timelog, som så kan scannes ind og postes som en manuel debitorfaktura i e-conomic. Dette er vel også en rigtig faktura?
Timelog er igang med at lave en integration op mod e-conomic, så tallene kan flyttes over, men det er svært at få noget info om hvor langt de er og hvornår de forventer at det er i luften og hvad det rent faktisk kommer til at kunne overføre.

Lige gyldig hvad, definerer manuelle debitorfakturaer en del af min virksomheds omsætning og jeg synes det er lidt misvisende at de ikke figurerer under Omsætning - Debitorer.

Mvh
Thomas
besvaret 9 Sep, 2011 Forslag af tgr (240 points)
Hej Thomas,

Jeg beklager den uskarpe formulering med rigtige fakturaer. Jeg anerkender selvfølgelig at Timelog laver rigtige fakturaer. Rigtige fakturaer kan oversættes som værende fakturaer lavet under fanebladet faktura i e-conomic.

Jeg er helt med på ønsket. Problemet er så, hvis man tager en rapport med udgangspunkt i debitorer, så får man f.eks. 10.000 kr. frem(det er inkl. manuelle debitorfakturaer). Vælger man og tage udgangspunkt i varer og så begrænse på en debitor i fra/til så vil den komme frem med et andet beløb, hvilket vil gøre omsætningsstatistikken inkonsistent(totalen skal jo kunne sammenlignes). Muligheden kunne dog være at lave en ekstra linje der hed manuelle debitorfakturaer og så havde man resten af det samlede dernede. Måske?

Mvh

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 9 Sep, 2011 Forslag af Steffen E (151,510 points)
Vi sætter stor pris på alle de forslag vi løbende får ind, og vi gør hvad vi kan, for at få implementeret så mange som muligt.

Når vi udvælger, hvilke forslag der skal udvikles og implementeres, sker det ved prioritering efter hvilke der giver størst værdi for flest brugere, samt afstemning blandt brugerne. Et forslag er altså ikke garanteret udvikling og kan således blive fravalgt i processen. Med andre ord; DIN mening tæller!

Når vi modtager et forslag sker der følgende:
  • Forslaget gennemlæses, besvares og tagges med “Overvejes”
  • Forslaget er nu klar til at modtage stemmer fra andre brugere
  • Der tages stilling til, om forslaget bliver udført og det tagges derefter som “Planlagt”