Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Mulighed for angivelse af faktureringskunde på kunden i e-conomic

+9
Hej,

Når vi konverterer kunder til e-conomic fra især C5 og Navision, oplever vi tit at de har en faktureringskunde angivet på kunden. Dvs. at fakturaen udskrives til den valgte kunde, men sendes til den angivne faktureringskunde.

Det er lidt et omvendt take på leveringssteder, som gør det muligt at bevare historikken på kunden uden at det er dem der faktureres.

I dag bruger vi betalingsbetingelsen Kreditkort, hvor der så henvises til faktureringskunden. Samtidig laver vi nogle fix faxerier med layout og leveringssteder for at imødekomme behovet. Men vi er nogle gange nødt til at oprette enormt mange betalingsbetingelser (op til 3000), for at løse kundernes udfordringer.

Det vil derfor være til stor hjælp for eksisterende kunder, og det vil give mulighed for nye kunder såfremt det blev muligt at angive en faktureringskunde i stedet for at skulle bruge betalingsbetingelsen.

Mvh Daniel
i Forslag » Andet af (260 points)
status opdateret af 🔒

3 Svar

Hej Daniel,

Tak for dit forslag. :-)

Jeg tror ikke helt jeg forstår situationen, kan du prøve at give et work flow, så det bliver lidt tydeligere, og har du evt. en specifik løsning, så vi kan se nærmere på det. :-) Du er også velkommen til at ringe til os, så vi kan tage en snak om hvordan det præcist fungerer, så vi forstår det helt, og at der derfor ikke er nogle misforståelser.

For det virker jo rimelig besværligt hvis i skal oprette 3000 betalingsbetingelser.

Som jeg forstår det, så har alle dine kunder betalingsbetingelsen kreditkort, hvor det skyldige beløb bliver overført til en ny konto, herfra kan de have en betalingsbetingelse der hedder forfald kreditkort betaling +14 dage.

Men på fakturaen står der så kreditkort, så står der kreditkort betaling +14 dage, også til sidst forfaldsdato (som så er den dag i sendte første faktura, altså i dag eksempelvis d. 20/9). Det er altså den forkerte forfaldsdato der virker, og derfor opretter i hver forfaldsdato som en betalingsbetingelse.

Så i stedet kunne man enten sørge for at den selv regnede ud hvad forfaldsdatoen var, altså d. 20/9 + de 14 dage, som der er betingelsen på faktureringskunden, så den ville vise den rigtige dato.

Man kunne også blot oprette betalingsbetingelsen den hed + 14 dage, også vise det efter, så der ville stå kreditkort - forfald d. 20/9 + 14 dage, også skulle du så selv være opmærksomme på dette, for den viser det jo rigtig når man skal udligne indbetalingen.

Er det dette der er problemet, ellers må du meget gerne uddybe, så vi kan se videre på det.

Ser frem til at høre mere fra dig. :-)

<p dir="ltr">Venlig hilsen/Best regards</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><b>Tobias Pinndal</b></p> <p dir="ltr">Forum Expert, Planet WOW</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><img src="https://lh5.googleusercontent.com/hrnp-6mSv9FjXR7Z9qC9V8smag2NdSn4X3nP5u90IYb8msZERqwArSvBAAEmGxK34gDO90ga75iFVLu67QqOpiYgEjsfxUYRzwkFIyi0pOGEkcp5puyfytE04gfry96KwFPHWeA7" width="180" height="38" /></p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr">e-conomic er et produkt fra</p> <p dir="ltr">Visma e-conomic A/S</p> <p dir="ltr">Langebrogade 1, 1411 K&oslash;benhavn K</p> <p dir="ltr">CVR-nummer: 29403473</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer. <br>- <a href="https://forum.e-conomic.dk/tag/overvejes"> Hop herind og stem på de forslag du er enig i! </a></p>
Forslag af 🔒 (20.4k points)
Hej Tobias,

Betalingsbetingelsen er en nødløsning for at få fakturaen lagt på faktureringskundens kontokort til den kommende betaling.

Et eksempel kan være service af lejesommerhuse:

Hvert sommerhus registreres som kunde - det gør de da husene kan skifte ejer, men de fakturaer der er sendt på husene vedr. service/rengøring/udbedring af skader mv. skal registreres på selve huset. Samtidig registreres ejerene af huset som kunde - det gør han da han ejer 10 huse og skal betale alle fakturaer der indgår til de huse. Husene kan skifte ejer, og så vil det være en anden der skal betale for fakturaerne til de huse. Af sammen grund er husene nødt til at bevare historik, så de selvom huset får en ny ejer kan se hvad der har været udført der.

Dvs. fakturaen registreres på huset, men sendes til ejeren og samtidig flyttes fakturaen til hans kontoudtog som åben.

Når vi i dag vælger betalingsbetingelsen Kreditkort, så overføres fakturaen med det samme fra huset til ejeren via betalingsbetingelsen - men det gør at faktureringen kører langsomt fordi den løber alle betalingsbetingelser igennem ved bogføring.

Samtidig har vi sat ejerens mail ind på huset, således at fakturaen samtidig sendes til ejeren. En sidste ting vi så gør er at bytte om på layoutet, således at huset adresse der er udfyldt som kundeadresse fremgår som leveringsadresse. Og vi har oprettet ejeren som leveringsadresse, og byttet om her så det ligner det er faktureringsadressen.

Alt sammen gør at vi kan registrere fakturaen på huset, men fakturaen er udstedt til ejeren, sendt til ejeren og registreret til betaling på ejeres kontoudtog.

I C5/Navision mv., kan man i stedet angive en faktureringskunde - dvs. du angiver ejeren på huset som faktureringskunde. Når der så faktureres sendes denne til ejeren, men linket mellem faktura og huset bevares. Således at man altid fra huset kan se hvilke fakturaer der er sendt uanset hvor mange gange den skifter ejer/faktureringskunde.

Det er standardfunktionalitet i C5/Navision, og vi oplever vel en 25-50 kunder/konvertering årligt hvor det bruges i en eller anden udstrækning. De fleste kan så klares med at man i stedet opretter dem som leveringssted, men en 10 stykker om året kan ikke ligesom ovenstående eksempel.

Jeg har snakket/skrevet med jer inden ift. udfordringen, men du er velkommen til at give mig et ring hvis det ikke giver mening :)

Mvh Daniel
Forslag af (260 points)
Hej Daniel.

Vi har nu haft dette forslag liggende i ønskebrønden i 1,5 år, og vi er nået frem til at vi ikke tænker at det her et af de forslag som vil skabe værdi for flest af vores kunder.

Det er ikke et forslag vi hører om særligt ofte fra kundesupporten, og heller ikke som andre forslag herinde på forum. Så selvom dit forslag har 9 stemmer, så vælger vi at trække det ud af ønskebrønden i den her omgang.

<p dir="ltr">Venlig hilsen/Best regards</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><b>Peter Smidt-Nielsen</b></p> <p dir="ltr">WOW Hero, Planet WOW</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><img src=" width="258" height="27" /></p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr">e-conomic er et produkt fra</p> <p dir="ltr">Visma e-conomic A/S</p> <p dir="ltr">Langebrogade 1, 1411 K&oslash;benhavn K</p> <p dir="ltr">CVR-nummer: 29403473</p>
Forslag af 🔒 (4.6k points)