Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Kode for kontonummer - hurtigere indtastning

0

Hej

Jeg har i andre bogføringssystemer set at man der kan oprette koder (forkortelser) for kontonumre.

Så kan man under indtastning i kassekladden hurtigere taste kontonummeret.

Det giver også den fordel - hvis man bogføre for flere kunder som har forskellige kontoplaner, at man kan oprette samme koder i disse, hvorved man ikke skal huske mange forskellige kontoplaner.

F.eks.:
Kode: / konto
T / telefon
B / bank
S / salg
V / varekøb
G / gebyr
P / porto
K / kontorartikler
P / privat (hævet)
o.s.v.

Det er selvfølgelig brugerne selv som opretter koderne i kontoplanen (evt. kan e-conomic indsætte de mest almindelige koder på forhånd).

Man kan også bruge koder på mere end et bogstave, f.eks. små for småanskaffelser.

Koden skal selvfølgelig ændre sig til kontonummeret, så snart der opdateres - og det er kontonummeret som skal stå på udskrifter og på skærmen.

Jeg var lige ved at tro der allerede var mulighed for ovenstående, idet der på alle drifts- og balancekonti allerede er to felter som hedder kode 1 og kode 2 - men iflg. hjælpen så bruges de to felter ikke mere.

Så mit forslag er at man lader kode 1 blive der, og ændre dens funktion til ovenstående.

i Forslag » Andet af (4.2k points)
opdateret af

2 Svar

Hej Leo,

Tak fordi du gider smide dine forslag på vores forum

Dit forslag ville netop være interessant for vores administratorer som har mange kunder, med forskellige kontoplaner. Er det ikke korrekt?

I vores nye kassekladder har vi en mere dynamisk anvendelse af netop indtastninger af debitorer, kontonumre mv. da man har mulighed for at skrive navnet på f.eks. en debitor og han så kan komme frem. Det samme når man skal vælge en konto så kan man skrive nummeret, navnet eller start på en af tingene.

<p>     <strong>Steffen Ekelund</strong></p> <p>     <li>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p> Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? <a href="http://forum.e-conomic.dk/bogfoeringshjaelp/"><strong> - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af (152k points)


Hej Leo

Du kender garanteret allerede den hurtige vej til kontiene, men hvis du ikke gør, vil jeg da godt fortælle, hvordan jeg plejer at gøre. Når jeg står i konto, trykker jeg tab -&gt; enter og skriver direkte T, så kommer alt frem med T, og det er lettere at finde ned til f.eks. telefon-kontoen, hvis den ikke har det sædvanlige 3620-nummer. Det er naturligvis ikke så hurtigt som at skrive direkte i feltet, som der bliver mulighed for i den nye kassekladde, men lidt har jo også ret  

<p>     Mange hilsner<br />     Susanne Røssell<br />     <br />     Bogføring for små og mellemstore virksomheder og hjemmegjort e-conomic-nørd</p>
Forslag af (15.8k points)