Problem med bogføring af faktura integration imellem prestashop og e-conomics

0
Når en kunde lægger en ordre på min prestashop dannes en kladde i e-conomic. Det er super!

Når jeg inde i backend på min prestashop hæver beløbet og ændre status til ”Leveret” går der ca 20min og fakturaen er nu godkendt i e-conomic. Også super!

MEN – Den angiver IKKE fakturaen er betalt.

Altså får samtlige af mine kunder en faktura tilsendt som om de ikke har betalt, samt står de som debitorer selvom jeg har trukket pengene via deres kort.
Det dur heller ikke!

Er der nogen der har en løsning på dette?`

Jeg bruger prestashop 1.5 med e-conomics modul.
lukket
i Bogføringshjælp » Spørgsmål til bogføring af (210 points)

Hej Charles,

Det virkede det med betalingsbetingelsen. 

Men nu er det sådan at jeg har en hel masse faktura tilbage fra den 1 oktober som ikke er blevet bogført som betalt hvordan vil jeg kunne opdatere de faktura med den nye betalingsbetingelse som jeg har oprettet. Jeg vil jo helst slippe for at skulle gøre dette manuelt. :)

2 Svar

 
Bedste svar

God dag og velkommen til forum Henrik.

 

Det var et rigtigt godt spørgsmål, jeg håber vi har nogen andre brugere som også kan give deres forslag til håndteringen af din problemstilling. Jeg vil også gerne lige prøve at komme med en måde hvorpå du kan få systemet til automatisk til at registrere betalingen.

Når du får oprettet en faktura i e-conomic, så kommer den på baggrund af de informationer som din Prestashop anvender fra e-conomic. Herinde vil den som regel også tage højde for de betalingsbetingelser du har oprettet i e-conomic. Hvis du opretter en betalingsbetingelse kaldet "Betalt" som straks peger over på den konto du modtager betalingen på, så ville systemet automatisk kunne bogføre fakturaen som betalt, og så vil det også stå på fakturaen når kunden modtager det. 

Hvis du ser denne guide.

Her kan du se hvordan du opretter en betalingsbetingelse som straks bogføre betalingen. Det navn som du angiver på denne betalingsbetingelse vil stå på fakturaen, så kald den f.eks. "Betalt via webshoppen" eller hvordan dine kunder nu betaler.

Spørgsmålet er så hvem der står for opsætningen i Prestashop, hvis du selv kan vælge betalingsbetingelsen i Prestashop, så ville det være fint, ellers ville du nok skulle kontakte dem og bede dem anvende denne.

Når dette er gjort så vil bogføringen af fakturaen sende en faktura som angiver at den er betalt, samt at den automatisk ville blive bogført på den konto du har angivet, og registreret betalt.

Jeg håber det hjælper dig på vej, ellers så lad mig endeligt høre fra dig, måske nogen andre brugere også kan hjælpe dig på vej. :-)


Venlig hilsen/Best regards

 

Charles Jensen

WOW Hero, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

 

Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer.
- Hop herind og stem på de forslag du er enig i!
Bogføringshjælp af (13.8k points)
valgt som bedste svar af
Hej Charles,

Det virkede det med betalingsbetingelsen.

Men nu er det sådan at jeg har en hel masse faktura tilbage fra den 1 oktober som ikke er blevet bogført som betalt hvordan vil jeg kunne opdatere de faktura med den nye betalingsbetingelse som jeg har oprettet. Jeg vil jo helst slippe for at skulle gøre dette manuelt. :)
Bogføringshjælp af (210 points)
Hej igen Henrik.

Rigtigt godt spørgsmål, man kan sige at hvis alle disse fakturaer er bogført/blevet lavet og står åbentstående, så kan du faktisk ikke sætte denne betalingsbetingelse på efterfulgt.

Hvor mange fakturaer drejer det sig om? Du ville nemlig nok komme til at skulle lave kundeindbetalinger via vores kassekladde, ellers hvis du evt. bruger bankafstemningen/autobank så ville du nemmere kunne få dine betalinger ind i e-conomic, men du ville nok stadig skulle match betalingerne op med de rette fakturaer.

Så vi kan nok ikke undgå det manuelle arbejde, men vi kan måske prøve at finde en nemmere måde.

Lad mig høre fra dig, så ser vi på det. Kommenter meget gerne mit indlæg her, der har jeg nemmest ved at fange at du har svaret mig igen.