Informizely customer feedback surveys
Se de seneste forbedringer
Mulighed for kontantrabat også på kreditorer

0
Man kan via betalingsbetingelser udfylde relevante felter for kontantrabat.

Når man efterfølgende bogfører debitorens indbetaling, der naturligvis er fratrukket kontantrabatten - så bogfører e-conomic automatisk  ?differencen? på finanskontoen for kontantrabat.

Denne funktion virker dog kun på debitorer - kan man ikke få den til at virke på kreditorer også ?

René Arpe It-konsulent
i Forslag » Andet af (17.3k points)
status opdateret af

7 Svar

Hej Rene,

Nu sidder jeg jo ikke selv og laver regnskaber til daglig, så kunne jeg ikke få dig til at give et par eksempler på hvor det kunne være relevant?

<p>     <strong>Steffen Ekelund</strong></p> <p>     <li>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p> Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? <a href="http://forum.e-conomic.dk/bogfoeringshjaelp/"><strong> - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af (152k points)
Hej Steffen,

Det er lidt det modsatte af at du giver dine kunder/debitorer mulighed for kontantrabat.
 
Du giver din kunde/debitor f.eks. 5% i kontantrabat hvis de betaler indenfor 10 dage.
Benytter de sig af det og betaler inden 10 dage - vil e-conomic automatisk udligne fakturaen og bogføre kontantrabatten på en forudbestemt konto.
Eks.
Fakturaen lyder på 100kr. =&gt; kunden/debitoren betaler 95 kr. =&gt; kontantrabatten på 5 kr. bogføres automatisk på afgivne kontantrabatter =&gt; kunden/debitoren skylder ikke noget.

Hvis du så kigger på det modsat - at du får en faktura hvor du selv kan få 5% i kontantrabat hvis du betaler indenfor 10 dage.
Betaler du inden 10 dage opstår der en difference på kreditorkontoen fordi du har betalt 5% for lidt.
Ønsket er ligesom på debitoren at e-conomic automatisk udligner fakturaen og bogfører kontantrabatten på en forudbestemt konto.
Eks.
Du har fået en faktura på 100 kr. =&gt; du betaler kun 95 kr. =&gt; du skylder (i e-conomic) stadig din kreditor 5 kr fordi kontantrabatten på de 5 kr. stadig står som gæld på kreditorkontoen.
Du skal nu selv manuelt efterfølgende bogføre de 5 kr. væk fra kreditoren og over på en konto for modtagne kontantrabatter.

Så det er i princippet helt det samme som at du har mulighed for at give kontantrabat til dine kunder - nu er det bare dig der er kunden og får en kontantrabat men automatikken mangler selvom den faktisk findes på debitorsiden.

Håber det gav lidt mening  

René Arpe It-konsulent
Forslag af (17.3k points)
Hej René,

Forskellen her er, at debitorfakturaer - modsat kreditorfakturaer og <em>manuelle</em> debitorfakturaer - har en eksplicit betalingsbetingelse, hvorpå kontantrabat kan være sat op.

(Kreditorfakturaer og manuelle debitorfakturaer har kun en forfaldsdato).

Når der konteres en debitorindbetaling med reference til en faktura med en sådan betalingsbetingelse, kan e-conomic således sikkert afgøre, at der skal føres en kontantrabat.

Ifald dette skal bringes til at fungere tilsvarende for kreditorfakturaer og manuelle debitorfakturaer, vil vi være nødt til at <em>antage</em>, at den på kreditor/debitor opsatte standard-betalingsbetingelse også har været gældende for den faktura, man registrerer betalingen for.

Om dette går hen og bliver for automatisk / en for grov antagelse, hører vi naturligvis gerne input til


Mvh.

<p dir="ltr"><b>Christian Estrup</b></p> <p dir="ltr">Director, e-conomic Core</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><img src=" width="258" height="27" alt="image"></p>
Forslag af 🔒 (20.9k points)
Hej Christian

Det lette svar vil selvfølgelig være at sige den bare skal tage standard-betalingsbetingelsen - så er der nok større chance for den kommer med i en markedspakke indenfor en overskuelig fremtid   

Den rigtig løsning vil nok være at man har mulighed for at vælge betalingsbetingelse når man bogfører kreditorfakturaen (+den manuelle debitorfaktura) - det kunne evt være en kolonne man kunne slå til i den nye kassekladde der kommer ?

Mvh.
René

René Arpe It-konsulent
Forslag af (17.3k points)
Hej Christian og Steffen

Jeg vil gerne tilslutte mig Rene Arpes forslag om kontantrabat på kreditor.

Vi har to kreditorer som har betalingsbetingelse 8dage -1,5% eller lb.md 25 dage netto.

Venlig hilsen
Inga Steffensen
Forslag af (140 points)
vil bare høre hvad status er på dette ??

Mvh
Jesper
Forslag af (140 points)
Hej *

Da kontantrabat er afgået ved døden - http://forum.e-conomic.dk/forbedringsforslag-til-conomic/kontantrabat-t500.html, er denne tråd redundant...
Beklager

  Kim Sneum Madsen Online regnskabsprogram   e-conomic support -  Din vej til vores support e-copedia - Opslagsværk om e-conomic e-conomic blog - Hold dig opdateret
Forslag af (24.0k points)