Informizely customer feedback surveys

Automatisk valg af momskoder ved indlæsning af CSV fil

0
Ofte når jeg bogfører, så henter jeg en CSV fil ud fra en bank og så sidder jeg i den fil og konterer mv. Det gør jeg for let at kunne sortere på tekst, beløb og lignende. På den måde kan jeg hurtigt kontere, hvis man f.eks. ved at alt der hedder MobilePay er omsætning og så fremdeles.

Tidligere har jeg været i et firma hvor Nav var den foretrukne løsning i forhold til økonomistyring og derfor er min måde at gøre det på rettet ind efter det program. Derfra har jeg vænnet mig at til man kunne validere kontonumre efter indlæsning af sin CSV fil, så den automatisk satte momskoder på posteringerne. Der har den tjekket kontonumre og sat momstræk på de konti, der var sat op med det.

Det er en mulighed jeg nu savner i e-conomic og derfor vil jeg foreslå det bliver implementeret.

Det er ikke tænkt sådan at den skal trække lige så snart man læser en fil ind, da der kan være situationer hvor man ikke ønsker der bliver rørt ved momsen, men det måtte rigtig gerne være en mulighed efter man har læst x antal 100 posteringer ind, at man så lige kan vælge det.
i Forslag » Andet af (160 points)

1 Svar

Hej JDH.

Velkommen til e-conomic forummet og tak fordi du skriver ind.

I forhold til dit forslag, så ser jeg rigtigt god mening i at vores import burde have denne mulighed. Man kan sige på nuværende tidspunkt så fungere vores indlæsnings system sådan, at alt hvad man importere faktisk "Overruler" alt hvad der ellers er sat op som standard i programmet.

Jeg vil dog meget gerne lige høre, hvorhenne i programmet er det du laver denne import, og er du muligvis bekendt med vores bankafstemning? I vores bankafstemningen ville du nemlig kunne importere dine posteringerne direkte fra banken uden at skulle redigere i selve filen. Du ville så herfra kunne overføre de importerede data til kassekladden hvori du her kan kontere dine bilag på de konti som du ønsker, og så griber systemet også de angivne momskonti som anvendes på dine konti. Banken bliver ovenikøbet afstemt på samme tid, så det er måske det værd at se på. Det høre med hvis du har pakken som hedder "Small-business" eller derover.

Hvis du også har vores autobank, så vil systemet faktisk kunne give forslag til hvilket konti du skal anvende, men dette er dog et ekstra køb. Hvis det lyder som noget du ønsker, så kan du læse om det her. 

Det skal også sige at denne funktion høre med i Professionel pakken eller derover.

Nu hvor det er gennemgået, så vil jeg selvfølgeligt meget gerne også tage stilling til dit forslag. Jeg har ikke oplevet at vores andre brugere ønsker dette behov, men jeg synes da vi skal give det en chance, så jeg lader indlægget lægge i en to ugers tid, så vi andre brugere kan stemme dette forslag op.

Så ser vi om vi skal prioritere denne idé frem for de andre forslag vi allerede overvejer på nuværende tidspunkt. 

Du kan se disse forslag her.

Hvis du ellers har nogen indvendinger, så kommenter endeligt på mit svar, så skal jeg nok være parat til at svare. 

Hav en fantastisk dag. :-)


Venlig hilsen/Best regards

 

Charles Jensen

WOW Hero, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

 

Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer.
- Hop herind og stem på de forslag du er enig i!
Forslag af (13.8k points)
Hej Charles

Tak for responsen.

Det er inde i den daglige kladde jeg indlæser filen. Jeg er godt lidt bekendt med bankafstemningen, men fordelen ved den anden måde er jeg kan sortere på forskellige måder, så der let kan konteres på flere hundrede posteringer af gangen. Det kan jeg ikke noget sted i e-conomic (jeg har fundet endnu i hvert fald).

Det jeg konterer i excelfilen er også en bankfil, så der vil min bank også stemme hele tiden.

Autobank vil måske kunne gøre noget af det for mig, men jeg sidder bare med en del kunder, hvor det nok ikke vil kunne betale sig.

Venlig hilsen

JDH
Jeg er sikker på at autobank sikkert kunne bruges, men jeg ser også godt mening i hvad du siger. Jeg vil dog gerne se hvor mange andre brugere som også kunne være interesseret i denne idé.

Derfor vil jeg lade dette oplæg lægge i en to ugers tid og se om der også er andre brugere der ønsker at kunne få systemet til bl.a. at angive momsen for dig efter indlæsningen. Det lyder som en meget smart idé efter min mening.
God morgen JDH.

Så er jeg tilbage igen, for at se hvor stort behovet ser ud til at være. Jeg må på nuværende tidspunkt nok allerede undskylde og sige at det ikke bliver implementeret i denne omgang. Selvom idéen var god, så må vi prioritere de idéer som vi ser et større behov for.

Jeg angav en liste i mit tidligere indslag. Jeg kan varmt anbefale at du prøver at se derinde, og se om der er idéer som du synes giver mening bliver implementeret. Du kan nemlig stemme dem op, og så vil vi med større sandsynlighed tage dem op.

Hav en fantastisk uge! :-)