Varer/varegrupper allokeret til faste afdelinger

0
Kære e-conomic!

Vi har vores forretningsområder struktureret i forskellige afdelinger. Det er på den måde nemt at bogføre og allokere omkostninger til de respektive områder. Men afdelingerne er også ansvarlige for forskellige salgsområder, som adskilles af forskellige varer/varegrupper. Det kunne være rigtig smart, hvis man på vare eller varegruppeniveau kunne opsætte en afdeling, så man på den måde kunne få fulde afdelingsregnskaber inkl. omsætning. Jeg er med på, at man ved fakturering kan vælge afdeling på varelinieniveau, men det kræver en manuel handling ved hver fakturering.

Vi håber vores forslag kan blive implementeret.

Mvh.

Stefan, Boliga Gruppen
spurgt 27 Sep, 2018 i Forslag » e-conomic generelt af Ahlqvist (120 points)

1 Svar

God dag Stefan.

Tak for dit indlæg her på forum.

Okay, så ønsket er at vi får muligheden for at sætte en fast afdeling på varegrupperne? Det lyder spænende men jeg er ikke helt sikker på jeg forstår hvad der skal bruges til. Kan du komme med et eksempel hvori du har brug for at angive afdelingen fast? Så vidt jeg kan forstå, har i primært aktiviteter som deles op på vareniveau, og skal ramme forskellige afdelinger. Har i bestemte var som kun bruges på bestemte afdelinger eller hvordan foregår det?

Det lyder som en meget specifik case, men jeg vil meget gerne forstå den. Så kan vi diskutere på funktionaliteten og om det giver mening.

Lad mig høre fra dig og hav en fantastisk dag! :-)

Venlig hilsen/Best regards

 

Charles Jensen

WOW Hero, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

 

Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer.
- Hop herind og stem på de forslag du er enig i!
besvaret 4 Okt, 2018 Forslag af Charles Jensen (13,780 points)
Hej Charles,

Tak for dit svar. Vi ønsker at kunne lave afdelingsregnskaber inklusive salgstransaktioner. Det kan i dag kun lade sig gøre, hvis man specifikt på varelinieniveau ved hver faktura angiver afdeling. Det er en manuel proces, som ikke kan fungere i vores virksomhed. Hvis man derimod under varestamdata kunne angive afdeling på varegruppe- eller vareniveau, så ville vi sikre, at alle vores salgstransaktioner rammer en afdeling.

Håber du forstår vores udfordring.

Mvh.

Stefan

Hej igen Stefan.

Jeg synes det lyder som en super god idé. Det er korrekt at man på nuværende tidspunkt selv skal huske at angive en Afdeling. Jeg ser dog gerne at vi får automatiseret så mange processer som muligt.

Så er spørgsmålet bare hvor stort behovet faktisk er for at vi får oprettet denne funktion. Vi prøver så vidt som muligt at prioritere de indlæg som bliver stemt mest op. Du kan se vores liste med overvejede forslag her.

Jeg lader lige opslaget lægge i en 2 ugers tid så vi kan se om der er et nuværende behov for de faste afdelinger.

Hav en fantastisk weekend! :-)

Hej Charles,

I vores tilfælde har vi mange salgstransaktioner, og en del af dem er automatiserede, så det vil ikke være muligt for os at angive afdeling manuelt. Men det er nok også klart, at mange e-conomic brugere er mindre virksomheder, hvor dette ikke er en udfordring.

Go' weekend!

Mvh.

Stefan
Hej Stefan,

Jeg vil lige give dig en opdatering på sagen her.
Det kan godt være du er klar over, at man godt kan sætte en fast afdeling på en vare, men jeg er ikke helt overbevist ud fra indlægget her. Derfor skal du vide, at det er en mulighed under varens stamoplysninger.

Hvis du gerne vil gøre det på varegruppe niveau, så kan alle varerne trækkes ud af e-conomic via en excel fil, hvorefter de kan opdeles i varegrupper. Her kan du via en import rimelig hurtigt få indelt alle varer med bestemte afdelinger.
Det er selvfølgelig ikke en direkte sammenhængen mellem varegruppe og afdeling, men på den må kan du få samme resultat.

Hvordan vil det virke for jer? Som jeg læser det, vil det løse udfordringen :)
Hej Jesper,

Tak for dit svar. Det var jeg ikke klar over, og det løser sådan set min udfordring. Desværre var e-conomics support ikke klar over dette. De fortalte mig, at det alene var muligt at påføre afdeling på varelinieniveau på fakturaen og derfor fra gang til gang. Derfor blev jeg også opfordret til at lave mit indlæg.

Men problem solved så super. Tusind tak!

Mvh.

Stefan

Hej igen, 

Jeg er ked af, hvis du har fået forkerte informationer fra vores support, men jeg er glad for, at det trods alt kan løses alligevel! smiley

Hvis du har problemer med at få det hele sat op, så må du sige til.

Rigtig god dag.