forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Forfaldsdato ved brug af abonnementskørsel

0
For virksomheder, der har fast fakturering af de samme kunder hver måned (f.eks. udlejningsejendomme), er der ikke umiddelbart mulighed for smart at kombinere betalingsbetingelser af typen "forfaldsdato" med fakturering via abonnementskørsel (det oplyser supporten).

Har man en betalingsbetingelse på en debitor, der har forfaldsdato den første dag i hver måned (f.eks. jf. en lejekontrakt) og ikke efter et bestemt antal dage. Så medfører det, at man ved anvendelse af rykker-fanen ikke kan få en korrekt/præcis beregning af renter.

Hvis der er nogen, der har en løsning på dette, så man ikke manuelt skal sætte forfaldsdato på alle fakturaer, der bliver genereret igennem abonnementskørsler, så er jeg meget interesseret i at høre nærmere.

Alternativt vil jeg høre, om der kan blive tilføjet et felt mere i vinduet, hvor informationerne til abonnementskørslerne indtastes. Feltet skulle give mulighed for at indtaste en forfaldsdato, der gælder alle fakturaer i kørslen (når man anvender en betalingsbetingelse, der er af typen "forfaldsdato").
spurgt 17 Sep, 2018 i Forslag » e-conomic generelt af Sissel (150 points)

1 Svar

 
Bedste svar
God dag og velkommen til forum Sissel. :)

Rigtigt godt at høre at du viser interesse for vores abonnementsmodul, det er helt korrekt at man har muligheden for at specificere hvor mange dage hvert et abonnement skal køre på. Jeg skal dog lige forstå dit ønske korrekt, bare så jeg er sikker.

Så man kan sige du ønsker et felt hvori du skulle kunne taste en præcist forfaldsdato som så sættes på alle fakturaer i abonnements kørslen.

Forstår jeg det korrekt?

Hav en rigtigt god dag og lad mig endeligt høre fra dig.

Venlig hilsen/Best regards

 

Charles Jensen

WOW Hero, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

 

Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer.
- Hop herind og stem på de forslag du er enig i!
besvaret 18 Sep, 2018 Forslag af Charles Jensen (13,780 points)
valgt som bedste svar 19 Sep, 2018 af Sissel

Hej Charles

For lige at svare på dit spørgsmål:
"Så man kan sige du ønsker et felt hvori du skulle kunne taste en præcist forfaldsdato som så sættes på alle fakturaer i abonnements kørslen."

Ja, det er lige præcis det jeg mener :)

Tak for hurtigt svar, og god dag til dig.

Hej igen Sissel.

Okay, super fint, det giver ihvertfald mening. Jeg vil meget gerne prøve at forstå dit eksempel lidt bedre, også for at få en forståelse af hvad der faktisk skaber problemet.

Man kan sige at hvis du ønsker at det skal være d. 01 i måneden, så kunne man lave en betalingsbetingelse der hed "Løbende måned og skrive 1 i dag". Så ville ens kunder faktisk modtage en faktura med forfaldsdatoen d. 01.xx.xxxx. Hvis det giver mening? :-)

Hvis det slet ikke virker, så vil jeg da meget gerne se på hvor stort behovet er for denne mulighed.
Hej Charles

Det lyder som en mulig løsning, som supporten ikke lige umiddelbart kunne hjælpe mig med.
Den vil jeg meget gerne prøve :)

Min udfordring er lige nu, at den gamle betalingsbetingelse er tilknyttet hver debitor. Er der en nem måde at rette betalingsbetingelsen til den nye "løbende måned + 1 dag", eller er det manuelt på hver enkelt debitor?
Det vil jeg da med glæde hjælpe med. Du kan eksportere en kundeliste fra e-conomic med alle dine kunder og derefter importere den ind i systemet hvor vi beder den opdatere til den betalingsbetingelse vi ønsker.

Lad mig prøve at komme med nogle guides, ellers så kom meget gerne på vores support igen, da jeg er sikker på de kan hjælpe dig med dette. Jeg er også ked af at høre at det ikke lige lykkedes i første omgang via vores support. Jeg har lige selv testet mit forslag og kan ihvertfald se at mine abonnements fakturaer kommer med forfaldsdatoen d. 01. i måneden.

Hvis du starter med at eksportere din kundeliste. Den kan eksporteres ved at følge denne guide: http://wiki2.e-conomic.dk/eksport-af-data/eksport-fra-e-conomic-enkeltvis

Du skal eksportere den liste der hedder kunde.csv

Når du har den skal du uden at redigere i den (Bortset fra hvis det ikke er alle kunder der skal redigeres, for så skal vi fjerne alle de kunder der ikke skal opdateres fra listen).

 

Du skal så importere listen igen. Følg denne guide: http://wiki2.e-conomic.dk/import-af-data/import-af-kunder-opdatering-kunder

Vi skal bare sørge for at fortælle systemet at den skal opdatere dine betalingsbetingelse. (Vælge fast værdi og vælge den betalingsbetingelse som definere løbende måned samt 1 dag).

Når vi så har importeret den, skulle kunderne gerne være opdateret. Giv det meget gerne et forsøg, ellers så vend endeligt tilbage til mig, ellers til supporten, da jeg desværre ikke er her efter kl. 14:00. Der sidder en masse fantastiske mennesker klar til at hjælpe på vores chat stadig her efter kl. 14:00. Ellers må vi fortsætte i morgen hvis det er okay.

Ihvertfald må du have en fortsat fantastisk dag! :-)
Hej Charles

Tak for en rigtig fin vejledning!
Den var nemt at følge, og debitorerne er nu opdateret.

Jeg siger mange tak for hjælpen og prøver om ikke det løser udfordringen med anvendelse af rykker-fanen.

Hav en rigtig dejlig dag :)
Godmorgen Sissel.

Det er simpelthen bare fantastisk at høre! Jeg håber at det løser dine udfordringer, ellers skal du selvfølgeligt bare lade mig høre fra dig. :-)

Hvis du ellers har nogen forslag til programmet, så skal du også bare skrive ind. Så ser vi om jeg kan finde en løsning, eller om vores udviklere skal have noget ekstra at arbejde med.

Hav en fantastisk onsdag! :-)
Vi sætter stor pris på alle de forslag vi løbende får ind, og vi gør hvad vi kan, for at få implementeret så mange som muligt.

Når vi udvælger, hvilke forslag der skal udvikles og implementeres, sker det ved prioritering efter hvilke der giver størst værdi for flest brugere, samt afstemning blandt brugerne. Et forslag er altså ikke garanteret udvikling og kan således blive fravalgt i processen. Med andre ord; DIN mening tæller!

Når vi modtager et forslag sker der følgende:
  • Forslaget gennemlæses, besvares og tagges med “Overvejes”
  • Forslaget er nu klar til at modtage stemmer fra andre brugere
  • Der tages stilling til, om forslaget bliver udført og det tagges derefter som “Planlagt”