Ønske om ændring - Fjern skift faktura dato felt eller makering

+1
Vi fakturerer ca 1500 fakturaer hver mdr – med samme dato – da de skal igennem PBS forsendelse.

Når vi laver fakturaerne er det ca 14 dage før faktura dato – men hver gang vi bogfører 200 stk ad gangen – skal vi ind og fjerne flueben i skift dato felt – den skal fjernes hver gang – og får vi det ikke gjort ved en fejl – er det et kæmpe problem.

Kan det felt fjernes – eller ikke være forhånds udfyldt med flueben?
i Forslag » Andet af (170 points)
Hej igen Laila.

 

Så er jeg tilbage med nyt omkring hvorfor vi på nuværende tidspunkt ikke kan bede systemet om altid at tage højre for den dato som fakturaerne er blevet oprettet med.

Grunden til at vi ikke kan ændrer dette kommer faktisk på baggrund af at bogførings loven som sådan ikke tillader at man bogføre en faktura tilbage i tiden. Dette er både for fakturaer og kreditnotaer, så man ikke f.eks. bogføre en faktura med forfaldsdato d. 01/07-2018 på datoen 30/06-2018 selvom at der er 14 dages betalingsfrist.

Dog har vi ikke undladt at man ikke kan gøre det, da man nu alligevel måske godt kunne finde på at bogføre en kreditnota på en tidligere dato på baggrund af at man internt i sit regnskab skal rydde op.

Man har derfor med vilje undladt at lave denne funktion, og jeg må derfor på nuværende tidspunkt sætte denne funktion til ikke at blive implementeret.

Jeg håber dog ikke at dette tager energien fra dig i forhold til at komme med nye forslag til at forbedre e-conomic i fremtiden.

Jeg vil ønske dig en god aften, og igen takke dig for dit indlæg. :-)

2 Svar

God dag og velkommen til Laila.

 

Det er faktisk ikke første gang jeg høre om denne forespørgsel. Jeg kan for nyligt huske at jeg selv sad og ledte efter et flueben for at slå dette fra, men det eksistere ikke i e-conomic.

Jeg synes derfor det kunne give meget god mening om ikke andet at man lige selv kunne vælge mellem dette, det kan jo hurtigt blive et problem hvis man glemmer at klikke på denne knap, og så skal man i gennem en lang process for at få det hele korrekt igen.

Jeg ser derfor ret så god mening i at tage dette med til vores udviklere til vores næste samtale. Da det slet ikke er første gang jeg høre om sagen, tager jeg dette med i betragtningen omkring at tage det videre.

Jeg sætter dit indlæg til at være overvejet, ind til at jeg har fundet ud af yderligere. Du høre fra mig igen efter vores næste møde, men du skal selvfølgelig være velkommen til at skrive hvis du ellers har nogen indvendinger.

 

Hav en fantastisk dag og tusind tak for dit forslag Laila. :-)

Venlig hilsen/Best regards

 

Charles Jensen

WOW Hero, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

 

Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer.
- Hop herind og stem på de forslag du er enig i!
Forslag af (13.8k points)
Hej Igen

Tak for svar - men jeg er ikke helt tilfreds :-)

Du begrunder - ikke implementeres - med tilbagedatering af fakturaer.

Vi må jo ikke være de eneste der danner fakturagrundlag til PBS - hvor vi fremdatere ca en ½ måned - der må da kunne laves en løsning til os - at systemet danner fakturaerne med den dato vi har oprettet grundlaget med - hvis det ikke er en dato tilbage i tid - en fremdatering er vel lovlig?

Med venlig hilsen

Laila Madsen
Forslag af (170 points)