forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Forfaldsdato på Fakturaer

+4
Kan se, at der er mange indlæg vedr. muligheden for at ændre betalingsdato på bogførte fakturaer. I afviser konsekvent at ændre dette - hvorfor egentlig?

Da det jo også må være i jeres interesse at gøre systemet så brugervenligt som muligt, må der jo være en specifik grund til at I ikke arbejder videre med dette?

Syntes I skal genoverveje, det kan ikke være særligt svært at programmerer - da de fleste andre systemer har denne mulighed.

Bedste hilsner

Gitte Hein
spurgt 15 Maj i Forslag » e-conomic generelt af Gitte Hein (260 points)

2 Svar

Hej Gitte. Super godt du skriver.

Det er helt rigtigt, at det er noget vi har hørt før.

Grunden har langt hen af vejen været, at vi har et løst princip om ikke at rette i noget, der er bogført. Man kan argumentere for, at dette ikke vil være at rette i finansen af bogføringen og man kan godt på den baggrund overveje at afvige fra princippet i det her tilfælde.

Min opfattelse af dette er, at det i langt de fleste tilfælde er på salgsfaktura, at I ønsker at kunne rette. Hvis jeg tager fejl, så må du meget gerne rette mig.

Fordi det er på salgsfaktura, så har vi førhen argumentet for, at man kan lave et kontoudtog via salg -> rykkere. Planen var her at udvikle funktionalitet, som gjorde det muligt at rykke på enkelte faktura og ikke på et samlet beløb, hvilket også er ønsket af en del. På den måde kunne vi slå to fluer med et smæk og skabe værdi for endnu flere brugere.

Vi har endnu ikke gjort dette muligt og derfor kan godt forstå din undren i forhold til, at vi ikke har gjort noget. Jeg vil gerne tage din problemstilling op igen. Hvordan vil det virke for dig, hvis man via rykkere kunne gøre det muligt?

Det er vigtigt for mig at understrege, at dette ikke har noget med en rykker at gøre, men via et kontoudtog er det muligt at skubbe forfald og derfor vil kunne løse på denne måde. Om kunden skal have besked er så selvfølgelig valgfrit.

Jeg ser frem til at høre fra dig :)

Venlig hilsen/Best regards

 

Jesper Mieritz

Knowledge Manager, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

 

Har du et godt tip du vil dele med andre e-conomic brugere?
- Hop herind og del det!
besvaret 15 Maj Forslag af Jesper Mieritz (50,860 points)
Hej Jesper,

Jeg er virkelig glad for at du har lyst til dialog omkring forfaldsdatoer.

Hvis det som du foreslår bliver lagt som en mulighed når der skal rykkes/sendes kontoudtog, skal jeg vel stadig selv holde styr på de fakturaer jeg af forskellige årsager har flyttet. Samtidig vil min saldoliste hvor jeg kan se hvor meget der er forfalden også være "forkert".

Jeg forstår ikke helt hvorfor I syntes at feltet ikke må rettes, da dette felt jo præcis ikke har noget med bogføringen at gøre.

Jeg syntes at dit forslag omkring kontoudtog er en god ide, dels kan jeg fjerne fakturaer der lige er forfaldent og dels kan jeg fjerne eventuelle gamle ikke afklarede posteringer - men syntes altså bare ikke det løser det primære problem jeg har:)

 

Bedste hilsner

Gitte Hein
besvaret 16 Maj Forslag af Gitte Hein (260 points)
Jeg er enig med Gitte.

Lige nu har vi indgået aftale med 3 kunder, som har fået "særhensyn" for betaling EFTER at forfaldsdatoen er overskredet.

Dette gør, at jeg hver morgen får dem kastet i hovedet og det skal jeg selv huske ikke at reagere på... :-(

Vh HelleA
i gang× 5
løst× 102
besvaret× 220
Her får du det fulde overblik over alle forslag på forum. Klik på et tag for at se alle forslag i samme kategori - fx. "overvejes" eller "planlagt".

Selvom der er forslag, der ikke bliver implementeret i e-conomic, så fortvivl ikke - vi tager altid nye forslag op til vurdering, og det gælder også dit.