Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Kreditorkreditnota

0
Ved udligning af kreditorfakturaer via kassekladde/kreditorbetalinger, kan jeg ikke se kreditnotaer.
Dette vil være en stor hjælp såfremt disse kunne ses og udlignes
i Forslag » Andet af (120 points)
status opdateret af 🔒

5 Svar

Det er et ønske jeg også har. Imidlertid kan du godt taste kreditorfaktura nummeret ind, og fakturaen vil blive udlignet helt korrekt alligevel, selvom du ikke i første hug kan se den.

<p>     Mange hilsner<br />     Susanne Røssell<br />     <br />     Bogføring for små og mellemstore virksomheder og hjemmegjort e-conomic-nørd</p>
Forslag af (15.8k points)
Hej,

Popup-listen med poster til udligning afgrænser efter bedste evne ud fra, hvad der er indtastet på den kassekladde-postering, du er ved at lave:

- Hvis du har indtastet et kreditornummer, vises kun åbne poster for denne kreditor
- Hvis du har indtastet et beløb, vises kun poster med modsat fortegn af dette beløb (bemærk, at fx kredit 1.000 reelt ender med at være -1.000)

Hvis der IKKE er indtastet et beløb, afgrænses ud fra, om der er valgt debet eller kredit. Logikken er her, at hvis du er ved at debitere noget på kreditor, kan det selvfølgelig kun udlignes med poster, der er krediteret - og omvendt.

For at få kreditor-kreditnotaer - som jo er debiteret på kreditor - frem, skal du således blot vælge kredit, inden du åbner listen med åbne poster.

Jeg kan ikke helt lure, om dét, at der således i praksis altid kun vises poster med modsat fortegn af den, man er ved at oprette, særlig ofte er et problem? Baggrunden for det er selvfølgelig et ønske om at begrænse popup-listen mest muligt - men man kunne selvfølgelig overveje at stille en slags Vis både positive og negative poster-knap til rådighed.

Sådan lidt semi-relateret hertil hører jeg også ind imellem undren over, at man ikke kan få lov at UDLIGNE fx en kreditorbetaling med BÅDE en faktura OG en kreditnota (altså situationen, hvor man har fået en delvis kreditnota, og efterfølgende betalt resten). Dette giver dog ikke mening - en kreditnota og en betaling kan nu engang ikke udlignes med hinanden, da de har samme fortegn. Det korrekte vil her være, at man ved modtagelse af kreditnotaen udligner denne med fakturaen - og efterfølgende udligner betalingen med restbeløbet på fakturaen.


Mvh.

<p dir="ltr"><b>Christian Estrup</b></p> <p dir="ltr">Director, e-conomic Core</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><img src=" width="258" height="27" alt="image"></p>
Forslag af 🔒 (20.9k points)
Det var en info, der er god at vide, at listen afhænger af fortegn - står det nogen steder ?

Jeg hører til en af dem, der gerne ville have det hele i en liste, så kan jeg selv sortere dem, eller en knap, som du selv nævner.

Jeg bruger det på debitorsiden, hvor jeg ofte har delvise kreditnotaer. Her udligner jeg salgsfaktura med kreditnota i samme postering ifm indbetalingen af restbeløbet. Det kan fint lade sig gøre, hvis man gør det i 3 linjer - hvorfor kan det ikke være tilfældet med kreditorbetalinger? Jeg synes det giver god mening at udligne en delvis kreditnota ifm betalingen af rest-fakturaen den ene eller anden vej.

<p>     Mange hilsner<br />     Susanne Røssell<br />     <br />     Bogføring for små og mellemstore virksomheder og hjemmegjort e-conomic-nørd</p>
Forslag af (15.8k points)
Jeg er ikke helt sikker på, hvad det præcis er, du mener, kan lade sig gøre med debitorfakturaer, men ikke kreditorfakturaer?

- og så synes jeg jo i øvrigt personligt, at det naturlige er at udligne kreditnotaen og fakturaen, så snart begge er udstedt/bogført. Lidt ud fra en så langt, så godt-tanke

Én udligning er altid og uden undtagelse mellem præcis to posteringer - en positiv og en negativ. Hvis man udligner en indbetaling med 5 fakturaer, er det således 5 udligninger - én mellem betalingen og den ene faktura, én mellem betalingen og den anden faktura, osv..

Sådan er det nødt til at være - ellers bliver det temmelig svært at give overskuelig adgang til efterfølgende at <em>tilbageføre</em> udligningerne. For slet ikke at tale om styring af evt. kursdifferencer i samme situation...

Når dét så er sagt - så har vi selvfølgelig også andre funktioner, hvor man som bruger giver afkald på selv at styre, præcis hvad der udlignes med hvad - fx autoudligning eller markér-en-række-poster-og-klik-Udlign valgte fra debitor/kreditorkartoteket. Her udlignes der i praksis positive-mod-negative poster i dato-orden - hvilket man jo også i langt, langt de fleste tilfælde sagtens kan leve med. Og principielt kunne man sådan set godt lade kassekladde-udligning fungere på samme måde - således at de poster, man vælger i popup-vinduet, ikke nødvendigvis allesammen skal udlignes MOD den underliggende kladdepostering - men blot, at disse poster OG den underliggende kladdepostering skal udlignes mod hinanden efter bedste evne


Mvh.

<p dir="ltr"><b>Christian Estrup</b></p> <p dir="ltr">Director, e-conomic Core</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><img src=" width="258" height="27" alt="image"></p>
Forslag af 🔒 (20.9k points)


Hvad jeg mener er, at jeg ofte har udstedt en faktura på f.eks. 10.000,-. Derefter laves en kreditnota på 2.000,-. Restbeløbet kr. 8.000,- betaler kunden så til os. I den situation går jeg ind og debiterer de kr. 8.000,- på banken, udligner/krediterer den fulde faktura på kr. 10.000,- og udligner/debiterer kreditnotaen på 2.000,-. Alt dette gør jeg i samme åndedrag, blot i 3 linjer.

Denne proces kan ikke ske med kreditorer (går jeg ud fra) - sikkert med en fornuftig forklaring. Benytter ikke kreditormodulet ifm registrering af fakturaer, men laver altid en dobbeltpost med det samme (kreditorbetaling med ren postering). Har jeg så en kreditnota, modregner jeg den med det samme i posteringen.

<p>     Mange hilsner<br />     Susanne Røssell<br />     <br />     Bogføring for små og mellemstore virksomheder og hjemmegjort e-conomic-nørd</p>
Forslag af (15.8k points)