Informizely customer feedback surveys
Se de seneste forbedringer
Fakturering i udenlandsk valuta

0
Hej,

Jeg kunne utroligt godt tænke mig, at E-conomics selv var i stand til at omregne priser fra DKK til udenlandsk valuta ved fakturering, således at man kan benytte sig af de allerede eksisterende varenumre med priser i DKK.

Mit drømmescenarie er at den valuta, jeg kunne ønske mig at fakturere kunden i, var styret af den valutakode, der kan vælges i debitorhovedet ved oprettelse af fakturakladden, og omregningen fra DKK til f.eks. EUR derefter foregik automatisk. Måske skulle der være mulighed for at justere den valutakurs, der vises, hvis man f.eks. fakturerer til fast kurs.

Med venlig hilsen
Karin Sylvest Nielsen
i Forslag » Andet af (170 points)
status opdateret af 🔒

1 Svar

Hej Karin,

Idet det for eksemplets skyld antages, at regnskabet føres i DKK, og en specifik faktura i EUR:

Eftersom fakturaen jo har en kurs (systemforslag eller brugerdefineret), er det selvfølgelig umiddelbart en snild sag at lade systemet foreslå en omregnet EUR-pris for varer, der ikke har en eksplicit EUR-standardpris defineret.

Jeg ser dog to beslutninger at træffe i den forbindelse:

1. Afrunding: Omregnede prisforslag vil næsten pr. definition blive skæve. Her kan det evt. være relevant med en opsætningsmulighed, hvor der kan vælges, at omregnede prisforslag skal omregnes til X antal decimaler.

2. Hvis tillægsmodulet Lagerstyring anvendes, er der i den forbindelse adgang til sær-prislister - i form af prisgrupper. Ligesom i varekartoteket kan en prisgruppe-pris opsættes i både DKK og EUR. Hvad så, hvis vores EUR-kunde hører til en prisgruppe, hvor der for varen IKKE er defineret en EUR-pris - men der ER defineret en standard-EUR-pris for varen? Skal man så omregne prisgruppens DKK-pris til EUR - og dermed lade prisgruppen tælle mest - eller skal man falde tilbage på varens standardpris i EUR, når dét nu er den eneste eksplicit definerede EUR-pris, der er tilgængelig...


Mvh.

<p dir="ltr"><b>Christian Estrup</b></p> <p dir="ltr">Director, e-conomic Core</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><img src=" width="258" height="27" alt="image"></p>
Forslag af 🔒 (20.9k points)