forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Fakturering af manuelle fakturaer

0
Hej

Ved fakturering kan man opsætte e-conomic således at faktura som standard tager fakturadato fra dato for forrige faktura. Dette er genialt hvis man er i gang med at indlægge en række fakturaer der er lavet manuelt tilbage i tid (dette sker fx hvis firmaet foretrækker at bruge Word til fakturering).

Det sparer også maser af tid at hvis man har flere enslydende eller næsten enslydende fakturaer så kan man vælge en gammel faktura og lave en kopi.

Men..... "!#"!¤.... i denne situation vælger systemet at ignorere den omhyggeligt opsatte regel og tager dags dato som fakturadato (samme problem gælder sikkert for en kreditnota)

Og da man ikke kan rette dato på en bogført faktura - og da en rettelse kræver en kreditnota og en ny faktura som man ikke har ledige numre til nummerserien (man genfakturerer jo i gammel tid) så er man faktisk i lidt problemer.
spurgt 28 Feb i Forslag » e-conomic generelt af Kim Biel-Nielsen (120 points)

Andre tråde med relevans for denne:

 

(0) Medtag oprindelig dato ved kreditnota fra arkiv 25291

1 Svar

Hej Kim :)

Jeg kan godt forstå din udfordring her og du har ret i, at det kan blive et problem, hvis man får bogført forkert. Hvis du rammer en forkert dato og nummerserien skal passe, så kan du høre din revisor eller bogholder om det er acceptabelt blot at flytte omsætning og moms til den rigtige periode ved hjælp af en en postering i kassekladden, så slipper du for at lave en kreditnota. Jeg skal ikke gøre mig klog på om det er den rigtige måde at gøre det på, men det er muligt.

Jeg vil dog stadig prøve at undersøge det med datoen, da en kopi jo i og for sig er en kopi og derfor er ens. Jeg kunne forestille mig, at der er tanker bag den skal vælge nuværende dato, men den del undersøger jeg også vender tilbage. Mange tak for dit input :)

Venlig hilsen/Best regards

 

Jesper Mieritz

Knowledge Manager, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

 

Har du et godt tip du vil dele med andre e-conomic brugere?
- Hop herind og del det!
besvaret 13 Mar Forslag af Jesper Mieritz (53,560 points)
i gang× 3
løst× 103
besvaret× 247
Her får du det fulde overblik over alle forslag på forum. Klik på et tag for at se alle forslag i samme kategori - fx. "overvejes" eller "planlagt".

Selvom der er forslag, der ikke bliver implementeret i e-conomic, så fortvivl ikke - vi tager altid nye forslag op til vurdering, og det gælder også dit.