forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Lagerstyring

0
Vi sælger bl.a. tæpper, vinyler mm. Når en vinyl-rest er under 5m2 er det ikke meget værd. Vi har tidligere blot kørt disse ud af lageret og har ikke medtaget disse rester i lageroptællingen. MEN jeg har et ønske om at lagerregistrere disse rester. Ved at have synligtgjort disse rester, får vi dem også nemmere brugt.

Jeg har to løsnings forslag, men ønsker sparring omkring dette.

1) jeg påtænker at oprette to lokationer. Normallager - og en lokation RESTLAGER. (Jeg har ikke tidligere haft lokationer - kan jeg have normalt lageret UDEN Lokationskode - og overføre nogle til RESTLAGER ?). MEN hvis jeg kører med to lokationer kan jeg så håndtere differentieret pris på de to lokationer (evt. at når man bogfører ind på lokation RESTLAGER, så er der et vare-"Tillæg" på 0,5 % (Så at prisen halvveres) ?

2) Hvis normal-tæpperesten hedder 1001003 - så kunne resterne få betegnelsen 1001003-1 (Kan jeg køre med bindestreg i mine varenr ?). Det betyder, at man kan gå ind på 1001003-1 og vi posteringer på kontokortet få en idé om, hvorvidt der er tilgået en rest på den størrelse, man har behov for. Ved at køre med to varenumre - så kan jeg også værdi-sætte uden problemer.

På forhånd tak for input.

Mvh. Helle Madsen
spurgt 19 Dec, 2017 i Spørgsmål » e-conomic generelt af Helle Gejl Madsen (250 points)
opdateret 22 Dec, 2017 af Jesper Mieritz

1 Svar

Hej Helle og tak for dit spørgsmål :)

Jeg vil herunder svare på dine punkter.

1)

I forhold til at køre med to lokationer, så er der intet problem i at oprette en du kalder restlager og så flytte resten derover. Jeg vil dog sige, at det afhænger af, hvordan du køber dine varer hjem. Når du laver en vareleverandørfaktura og køber fx et tæppe hjem. Hvordan bogføres det så i forhold til antal?

Du kan også godt sætte et kostpristillæg på en lokation ud fra en fast procentsats. Så ville du skulle skrive -50% på lokationen og derved vil alle varer bogført ind der have en værdi på det halve af den originale kostpris.

Dette fungerer dog kun når det bliver bogført via vareleverandørfakturaen, så der kan være udfordringer i, hvordan der flyttes fra en lokation til en anden.

Men jeg håber du vil beskrive, hvordan du køber dem i forhold til antal, så kan vi kigge på om der kan findes en løsning, som passer dig.

2)

Du kan sagtens lave to varenumre. Du skal dog vide, at de bliver betragtet som to særskilte vare og du derfor bliver nødt til at nedskrive fx vare 1001003 med 1 stk og herefter opskrive vare 1001003-1 med 1 stk. Dette afhænger dog igen af, hvordan antal købes hjem.

På denne måde har du helt ret, at du selv kan styre salgsprisen og kostpris, hvor du med lokationer som udgangspunkt kun kan sætte kostprisen ned.

 

Jeg håber du er frisk på at uddybe en lille smule, så jeg er sikker på, at du får det bedst mulige svar.

Venlig hilsen/Best regards

 

Jesper Mieritz

Knowledge Manager, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

 

Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer.
- Hop herind og stem på de forslag du er enig i!
besvaret 22 Dec, 2017 Spørgsmål af Jesper Mieritz (87,170 points)
Vi sætter stor pris på alle de forslag vi løbende får ind, og vi gør hvad vi kan, for at få implementeret så mange som muligt.

Når vi udvælger, hvilke forslag der skal udvikles og implementeres, sker det ved prioritering efter hvilke der giver størst værdi for flest brugere, samt afstemning blandt brugerne. Et forslag er altså ikke garanteret udvikling og kan således blive fravalgt i processen. Med andre ord; DIN mening tæller!

Når vi modtager et forslag sker der følgende:
  • Forslaget gennemlæses, besvares og tagges med “Overvejes”
  • Forslaget er nu klar til at modtage stemmer fra andre brugere
  • Der tages stilling til, om forslaget bliver udført og det tagges derefter som “Planlagt”