forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Hvoirnår skal der vælges momskode på modkonto?

0
Når jeg indtaster et bilag i kassekladden, hvornår skal der så momskode på ved modkonto? Alle mine posteringer har 5820 som modkonto.
Sad og indtastede, og fugte hele tiden med i, at beløbet ud for bankkonto passe med det der står på kontoudskriften fra banken, men da jeg bogførte kassekladden, så passede det ikke mere. Kan det være noget med momskoderne der driller mig?
spurgt 27 Aug, 2012 i Bogføringshjælp » Spørgsmål til bogføring af Donslund (250 points)
status opdateret 21 Feb, 2013 af Stine M. Klitgaard

2 Svar

 
Bedste svar
Tak Erik.

Du har helt ret, jeg kan være helt på Herrens mark.

Det er jeg dog ikke helt, min bogholderassistance, som hjælper mig i nødens stund, holder bare en velfortjent ferie og da jeg ikke har bogført i et stykke tid kom jeg pludseligt i tvivl og tyede til dette forum. Har dog i løbet af i dag fået et hint fra en regnskabskyndig, så nu er på rette vej igen.

Men endnu en gang tak.
besvaret 28 Aug, 2012 Bogføringshjælp af Donslund (250 points)
valgt som bedste svar 6 Dec, 2012 af frederiknielsen
Kære Donslund,

jeg synes, at det er helt forfejlet, at e-conomic frister kunder som dig til at begynde at  bogføre på egen hånd uden nogen forhåndsviden overhovedet om moms, driftsregnskab, status osv. Dit meget enkle spørgsmål fortæller mig, at du kan være på herrens mark.
Du kommer helt uskyldsren og med de bedste forventninger til et gør-det-selv system, som kan spare dig for en masse besvær og eksterne omkostninger. Det bedste råd, jeg kan give dig, er at finde en god ven, revisor eller lign., der kan skubbe dig i gang og lære dig de grundlæggende begreber om administrative systemer og bogføring i særdeleshed.
Bogføring virker tilforladeligt, men hvis du ikke er klædt på til opgaven, så sidder du i sidste ende med smerten og får evt. SKAT på nakken.
besvaret 28 Aug, 2012 Bogføringshjælp af Erik Jensen (24,070 points)
Vi sætter stor pris på alle de forslag vi løbende får ind, og vi gør hvad vi kan, for at få implementeret så mange som muligt.

Når vi udvælger, hvilke forslag der skal udvikles og implementeres, sker det ved prioritering efter hvilke der giver størst værdi for flest brugere, samt afstemning blandt brugerne. Et forslag er altså ikke garanteret udvikling og kan således blive fravalgt i processen. Med andre ord; DIN mening tæller!

Når vi modtager et forslag sker der følgende:
  • Forslaget gennemlæses, besvares og tagges med “Overvejes”
  • Forslaget er nu klar til at modtage stemmer fra andre brugere
  • Der tages stilling til, om forslaget bliver udført og det tagges derefter som “Planlagt”

Hvad kan du i Bogføringshjælp

Her kan du stille spørgsmål, som er direkte relateret til din bogføring.

Er du på udkig efter en revisor eller bogholder, kan du finde hjælp i listen over revisorer og bogholdere.