Midlertidig opbevaring af midler

0
Hej forum

Jeg er kassér i en momsregistreret café på et kollegie i København. På kollegiet er forskellige andre udvalg, hvoraf et af dem nu ønsker at leje vores dankortterminal udstyr til et internt arrangment på kollegiet. Lejebeløbet for udstyret er som jeg ser det ligetil, det skal der betales moms af.

Mit spørgsmål er så, hvordan jeg skal behandle de penge som udvalget får ind på dankortet?

Skal jeg blot bogføre det som 6121 Årets indskud, og så overføre pengene til dem som 6131 Årets hævninger?

Vh/Danny
i Bogføringshjælp » Spørgsmål til bogføring af (160 points)

4 Svar

Er du opmærksom på at du jævnfør Nets betingelser ikke må låne eller leje din dankort terminal ud? eller dvs. du må gerne låne leje selve terminalen ud men ikke inkl. det lille sim kort som gør at pengene går ind på jeres konto.

Mvh

Allan
Bogføringshjælp af (2.9k points)
Hej Allan

Tak for dit svar, nej det var jeg ikke klar over. Men nu er det dog sket, og mit spørgsmål er egentlig stadig aktuelt. Det andet udvalgs indkomst på min cafés konto er jo ikke momsbelagte. Så hvorledes skal jeg behandle pengene?

Vh/Danny
Bogføringshjælp af (160 points)
Hej Danny,

Som jeg forstår det så er det udelukkende et spørgsmål om at du har fået nogle ekstra penge ind på din bank konto som ikke vedrører dit regnskab. om der er moms på de penge eller ej er i den forbindelse her sagen udvedkommende, du skal blot have gjort rede for pengene i dit regnskab og kanaliseret dem det rigtige sted hen.

Jeg ville bogføre dem på banken debit og så kreditere dem på kreditor kontoen, så stemmer din bank og dit rengskab viser nu at du skylder pengene væk. Step 2 er så at udbetale dem ved at debitere dem på kreditor kontoen og kreditere dem i bank eller kasse.

Husk naturligvis at lave et billag hvor du beskriver hvad og hvorfor det er gjort.

Mvh

Allan
Bogføringshjælp af (2.9k points)
Hej Danny,

Jeg er grundlæggende enig i Allans forslag: Der er jo tale om penge, du skylder væk, så de skal i hvert fald på én eller anden måde krediteres på en passivkonto, når du får dem ind.

For at undgå manuelle posteringer (i praksis finansbilag) på kreditorsamlekontoen - som alt andet lige vil komplicere afstemning - vil jeg dog anbefale, at du laver en særskilt passivkonto til formålet, frem for at bruge kreditorkontoen.

Alternativt kan du oprette den endelige beløbsmodtager som egentlig kreditor i dit regnskab, og så bogføre indbetalingerne som negative kreditorbetalinger (naturligvis stadig modposteret på banken) - og så den endelige afregning som normal kreditorbetaling.

Begge disse metoder vil gøre din afstemning langt lettere, da du så har en særskilt konto, hhv. kreditor, hvis saldo udviser dit udestående.


Mvh.

Christian Estrup

Chief Product Architect

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

Bogføringshjælp af (20.8k points)