Hvor skal man plotte det danske moms nummer ind for en udenlandsk leverandør?

0
Hej Eco

Når man skal plotte en udenlandsk leverandør ind, så kan det være lidt svært med de få felter som er.

F.eks. hvis leveradøren har et dansk momsnummer (fordi de handler meget meget DK), så kan man hurtigt komme i tvivl om, hvor man skal indsætte det.

Skal man så indsætte det i CVR nummeret og skrive DK foran for at signalere at det er EU-moms nummer (med base i DK) eller skal man indsætte deres eget firma ID i CVR feltet og så måske indsætte deres danske moms ovre i adressen.

Det kunne være godt både at få deres danske adresse (på moms nummeret) og deres egen adresse med ind, men så bliver adressefeltet overfyldt.

Det kunne også være en afdeling, hvor det er hovedkontoret som betaler, og hvor begge adresse skal angives.

Kønt og overskueligt bliver det ikke og søgbar bliver det heller ikke. Det er rodet fordi aspektet ikke er tænkt ind fra starten. Det er taget udgangspunkt i mindre danske firmaer.

Noget som I har lyst til at udbygge?

Med venlig hilsen

Jens Kirk

Webkonsulenterne

i Forslag » Andet af (8k points)
status opdateret af

1 Svar

Hej Jens :)

Jeg har siddet og kigget lidt på dit indlæg her og jeg vil lige prøve at spørge lidt ind for at være sikker på, hvad du mener.

Som jeg læser det, så vil du egentlig bare gerne have et ekstra felt, så du både kan angive det danske momsnummer og virksomhedens firma ID (jeg er ikke sikker på, hvad det korrekt kaldes). Lige nu har du kun feltet til CVR. Er det rigtigt forstået?

Hvis jeg har forstået det rigtigt, så vil jeg høre lidt nærmere ind til, hvad dette skal bruges til? Altså i hvilken arbejdsopgave i e-conomic skal dette anvedes? Kom meget gerne med et konkret eksempel.

På forhånd tak.

Venlig hilsen/Best regards

 

Jesper Mieritz

Knowledge Manager, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

 

Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer.
- Hop herind og stem på de forslag du er enig i!
Forslag af (93.3k points)
Det skal bruges til at ens informationer om leverandøren bliver komplette, set i forhold til afdeling, moms-nr (SE-nr som kan være anderledes end CVR nummeret), EU-moms nr (storimportør i EU) mv. uden at man skal ind og skrive det hele i adressen.
Tak for dit svar :)

Hvordan skal dette felt så aktivt bruges i dit arbejde i e-conomic?
Jeg er med på du skal informationen stående, men lad os antage der kommer et ekstra felt. Skal dette så fremgå af fakturaen, er der noget i forhold til moms osv.
Alle de her ting skal tænkes ind.

Det kan også være det blot er som information til dig selv.

Jeg håber du kan hjælpe mig med præcis at forstå, hvordan dette felt skal bruges i e-conomic :)
Hvis I kontakter en vilkårlig forretning, som er eco-kunde hos jer, og som handler meget med udlandet vil I kunne få en god case :-)

E-conomic er meget "dansk mindet" og er ikke god til firmaer, som har brug for at handle meget med verden.

Felter som mangler:
SE-feltet - hvis firmaet kører med andet moms nr
EU VAT ID - udenlandsk firma som har et EU VAT ID (så som et EU firma eller et ikke-EU firma som har meget import til EU).
Tak for dit svar. Jeg tror vi misforstår hinanden lidt :)

Jeg er helt med på, at der mangler felter. Det jeg godt kunne tænke mig at vide er, hvilken funktion skal de have i e-conomic, udover 'bare' at stå på leverandøren? Det er en væsentligt detalje i forhold til, hvordan et evt. felt skal 'bygges'.

Som sagt kan det også være, at det udelukkende er for at have det stående på leverandøren og derfor ikke aktivt skal bruges, men at det er en vigtig detalje at få ind på leverandøren :)