forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Registrering af leverandørbetalinger

0
Følgende er måske et dumt spørgsmål ...

Er det muligt at bogføre en betaling til en leverandør, således at fakturanummeret og beløbet er registreret, samtidig med at man bogfører transaktionen til en bestemt udgiftskonto - jeg bogfører normalt næsten alt som finansbilag, men her mangler jeg mulighed for at søge regelmæssige leverandørs fakturanumre, eller se hvor meget jeg har handlet med en bestemt leverandør i en given periode. Vælger man derimod at bogføre det som en leverandørbetaling (som jeg troede var løsningen) så har man ikke længere en udgiftskontofelt i posteringskladden. Jeg har flere regelmæssige leverandører, hvor jeg henter ting til forskellige formål - altså forskellige udgiftskonti.

Hvorfor kan man ikke begge dele?

mvh/Adrian
spurgt 13 Jul, 2017 i Bogføringshjælp » Spørgsmål til bogføring af channel6dk (2,180 points)

1 Svar

Hej Adrian 

Tak for dit spørgsmål. 

Ud fra din beskrevet arbejdsgang, så tolker jeg dit indlæg som om at du foretager 2 handlinger på samme tid - ret mig gerne hvis jeg læser det forkert? 

Når man vælger at bogføre ens regnskab ved brug af finansbilag, så er det også det der kaldes for et finansbogholderi, hvilket betyder at der IKKE benyttes kreditorstyring. 

Det betyder, at når du bogfører dine udgifter via et finansbilag og derefter ønsker, at udligne det med en leverandørbetaling, så er det korrekt, at systemet gerne vil vide hvilken konto du betaler regningen fra og ikke dine udgiftskonti.  

Så hvordan får du det løst - spørger du så? :-) 

Du skal træffe et valg. 

1) ønsker du at fortsætte med at bogføre alt, som finansbilag? I så fald, så er det KUN muligt at påføre leverandørens fakturanummer i - tekstfeltet - hvor du indtaster din bogførings tekst. 

2) Såfremt leverandørens fakturanummer er en afgørende oplysning for dig? Så vil jeg anbefale at du opretter det du køber ind til virksomheden som en leverandørfaktura og såfremt du har behov for at fordele dine udgifter ud på flere udgiftskonti? Så gør brug af fordelingsskabelonen

Er det en løsning der kan fungere for dig? 


Venlig hilsen/Best regards

 

Jesper Mieritz

Knowledge Manager, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

 

Har du et godt tip du vil dele med andre e-conomic brugere?
- Hop herind og del det!
besvaret 14 Jul, 2017 Bogføringshjælp af Jesper Mieritz (60,580 points)
opdateret 14 Jul, 2017
løst× 5
Her får du det fulde overblik over alle forslag på forum. Klik på et tag for at se alle forslag i samme kategori - fx. "overvejes" eller "planlagt".

Selvom der er forslag, der ikke bliver implementeret i e-conomic, så fortvivl ikke - vi tager altid nye forslag op til vurdering, og det gælder også dit.

Hvad kan du i Bogføringshjælp

Her kan du stille spørgsmål, som er direkte relateret til din bogføring.

Er du på udkig efter en revisor eller bogholder, kan du finde hjælp i listen over revisorer og bogholdere.