forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Håndtering af valutakurser der berører 2 regnskabsår

0
Hvordan håndterer I nemmest bogføring af kursdifferencer på fakturaer (udstedt i gammelt regnskabsår) der har forfald i nyt regnskabsår og er i fremmed valuta når betalingen sker?
spurgt 9 Jun, 2017 i Bogføringshjælp » Spørgsmål til bogføring af 1136627 (120 points)

1 Svar

Ved udligning af åbne poster på debitorer, kan man kun udligne i samme valuta. Dvs. faktura og efterfølgende indbetaling skal være i samme valuta. Hvis faktura og indbetaling ikke er i samme valuta, kan en løsning være, at der bogføres to poster på debitoren i hver sin valuta, svarende til fakturaen og betalingen, men med modsat fortegn. Teksten kan være ”Udligning valutakursdifferencer”. Modposten er konto 4380 eller 4480, som er valutakursdifferencer debitorer. Nu er der en debet- og kreditpostering i hver sin valuta og der er bogført en lille kursdifference på 4380/4480. Debitorposterne kan nu udlignes på normal vis i hver sin valuta og kontoen går i nul. Bogføringsdatoen er betalingsdatoen i det nye år. 

Venlig hilsen

Lotte Schrøder Jeppesen
SCHRØDER ØKONOMI
info@schroder-okonomi.dk
www.schroder-okonomi.dk

besvaret 14 Jun, 2017 Bogføringshjælp af Schrøder (920 points)
løst× 5
Her får du det fulde overblik over alle forslag på forum. Klik på et tag for at se alle forslag i samme kategori - fx. "overvejes" eller "planlagt".

Selvom der er forslag, der ikke bliver implementeret i e-conomic, så fortvivl ikke - vi tager altid nye forslag op til vurdering, og det gælder også dit.

Hvad kan du i Bogføringshjælp

Her kan du stille spørgsmål, som er direkte relateret til din bogføring.

Er du på udkig efter en revisor eller bogholder, kan du finde hjælp i listen over revisorer og bogholdere.