Momskoder til modkonto ved kundeindbetaling -og kreditorbetalingsfunktion

0
Hej,

Jeg bruger tit funktionerne "kundeindbetaling" og "kreditorbetaling" i kassekladden til at regulere for fakturaer.

Det kan fx være at jeg skal bogføre et realiseret tab på en debitor. Her vælger jeg funktionen "debitorindbetaling" - vælger kunden og udligner fakturaen, der skal føres til tab. I modkonto vælger jeg konto "tab på debitor", som jeg har sat op med U25 momskode.

Denne bogføring bliver dog ikke bogført korrekt med moms, da kassekladden ikke henter kontoplanens momskoder med over.

Det kunne være rigtig rart, hvis I kunne overveje at få sat den op til at hente momskoder med over :-)

 

Mvh Michelle
spurgt 25 Apr, 2017 i Forslag » e-conomic generelt af micvima (120 points)
status opdateret 10 Maj, 2017 af Andreas Polk

1 Svar

Hej Michelle
Tusinde tak for dit indlæg og forslag her på vores forum smiley

Det er rigtigt, at hvis du anvender typen ”kundeindbetaling” eller ”leverandørbetaling” så er der ikke moms på modkontoen og feltet er helt fjernet.

Det har vi gjort for, at gøre overblikket mere simpelt og enkelt i bogføring også. Helt generelt skal der ikke bogføres moms på betalinger.
Det betyder også, at et realiseret tab skal bogføres med ”manuel kundefaktura” typen – fordi det her er muligt, at have en momskode på modkontoen – er det en specifik faktura skal der så derefter udlignes inde på kunden/leverandøren eller til, at regulerer fakturaer.

Et lille trick:
Alternativt så kan du godt fastholde udligningsfunktion der er i ”kundeindbetaling og leverandørbetaling” men samtidig lave den korrekt i forhold til moms.
Dette gøres ved, at du starte med, at vælge kunden og faktura samt beløbet fakturaer skal reguleres med -> derefter trykker du på ”Gem og næste” (INDEN du har sat modkonto) -> så kan du lave det næste ben med type ”finansbilag” vælge din konto og derved få momskoden på.

Det oplever jeg som en rigtig fin måde, at løse det på.

Det betyder, at du bliver nødt til, at ændre lidt på arbejdsgangen når du regulere fakturaer for, at få momsen korrekt – men ved, at lave det som et benet posteringer og skift i typen så kan du opnå det som jeg mener du vil opnå.

Det betyder, at vi ikke arbejder videre med, at vise moms, modkonto feltet på ”kundeindbetaling” og ”leverandørbetalinger” da vi oplever det for de fleste kunder ville være til gene.
Jeg håber dog, at du vil anvende mit trick så du kan få det bogført korrekt – hvis du har yderligere spørgsmål må du endelig vende tilbage.

Endnu engang tusinde tak for, at du har delt din udfordring her på vores forum. 


Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 10 Maj, 2017 Forslag af Andreas Polk (39,250 points)