nedskrivning / salg af aktiver

0
Hej

jeg er ved at oprette anlægskartotek i Economic - indtastning fra eksisterende kartotek i Excell....

et af vores består af f.eks. mange stilladsdele - nogle af disse dele bliver måske ødelagt / stjålet og skal derfor nedskrives i anlægskartoteket - har nu fået at vide via chatten at jeg IKKE delvist kan nedskrive/ sælge et aktiv, men skal nedskrive / sælge hele aktivet og oprette et nyt aktiv på det nye beløb. kan det være rigtigt ? jeg mener, at der ikke vil blive registreret det korrekte tab/fortjeneste på aktivet på denne måde.
i Spørgsmål » Andet af (210 points)
status opdateret af

1 Svar

Hej Manby 
Tusinde tak for dit spørgsmål her på vores forum smiley

Du er stødt ind i en del af anlægskartoteket som ikke er til stede. Det her med, at ned- og opjusterer løbende på et aktiv er ikke bygget ind i vores anlægskartotek.

Her vil det være nødvendigt, at sælge hele aktivet og oprette et nyt for, at du kan få den fornyet saldo ind.
Det så helt korrekt tab/fortjeneste skal så manuelt bogføres ud således, at du i det ny bogførte aktivt har lagt det ind til den resterende værdi.

Jeg er helt enig, at det ikke er så fordelagtigt, at her anvende vores anlægskartotek da det lyder til, at i denne specifikke situation ikke er beregnet til jeres situation.

Det er et ønske vi har mødt her på forum før og vi kan også godt se ideen i det. Det ligger bare ikke i planen, at lave inden for nærmeste fremtid. Simpelthen fordi der er en række andre områder vi møder en større efterspørgsel. 


Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Spørgsmål af (39.3k points)