se hvilke varer jeg har i en gruppe

0
hej

jeg vil meget gerne kunne se hvilke varer jeg har i en bestemt gruppe. det burde være muligt at selektere en visning evt inde under varer eller inde under varegrupper, hvor man så kunne trykke på gruppen og få vist hvad den indeholder. (vi har ca 100 grupper og 83000 varenumre)

vi kunne tit bruge det. og det er da rimelig basic at man kan se hvilke varer der evt. ligger i gruppen "lys og lygter"

jeg ved godt man kan gå igennem indstillinger, få sendt en excelfil og derefter sortere og selektere i den for at se hvilke varer man har i en bestemt gruppe. men det er ret omstændigt når man står med en kunde...
i Forslag » Andet af (550 points)
status opdateret af

1 Svar

Hej Rune
Mange tak for dit indlæg smiley
 

Det er også mange varer, at holde styr på – Jeg er vil gerne høre nærmere omkring om det giver overblikket ud fra varegruppen? – Jeg tænker, at hvis du har 83.000 varer fordelt på 100 grupper. Det giver 8300 varer pr. gruppe i gns.

Skal du så gå igennem samtlige 8300 varer indtil du finder det du søger?  - Hvordan lyder jeres varenavne – det kunne måske være mere udspecificerende så du kunne få et mere specifikt overblik over de varer du skal kigge igennem.

Den mulighed du også have er, at du inde under ”varer” kan sortere på ”gruppe” så laveste gruppe nr. står øverst.
Derefter kan du trykke på de 3 prikker ved siden af ”gruppe” også kan du gå til en specifik gruppe – Så finder den første vare i gruppen frem og du vil så kunne går listen igennem nedad. Indtil du støder på næste varegruppe.

 

Alternativt så i stedet for, at gå via indstillinger så kan du trykke på ”vis i excel” i højre hjørne -> Derfra lave filtreringen af varerne.
Det må næsten være hurtigere selvom det ikke, at den ønskelige måde.

 

Det er ikke et vi har liggende i planen, at udarbejde yderligere – Det er på baggrund af det oplevede behov.
Hvor vi oplever langt de fleste situationer hvor overblik over hvilke varer der ligger i bestemt varegruppe (især med så meget data) er excel særligt effektiv.

Jeg hører rigtig gerne fra dig hvordan ”gå til” funktionen virker – da jeg oplever den fungere ret fint og med den mængde af varer skulle det være et rimeligt overblik. 


Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (39.3k points)
hej

det er faktisk mere end 100. der er 185 grupper, men indtil videre styrer vi det på prefix eks. varegruppe-varenr.

men vi vil helst over i rene vareleverandør varenumre pga vores indhentning af data på varenumre elektronisk via EDI og indscanning. så den løsning er ikke optimal mere.

men hvis vi går væk fra det kan vi slet ikke søge dem frem udover alt det eksporthalløj som er mindre brugbart når man står med en kunde som gerne vil videre.. det tager alligevel lidt tid for den at hente dem og så skal man så igennem excel.

tricket med de 3 streger er faktisk nyttigt! men kun så længe vi kører med de fræfix som vi gerne vil væk fra pga databehandling.

man kan jo se at grupperne er tilkoblet varerne i vareoversigten. det burde jo være en smal sag for en nørd:) at lave et søgefelt for gruppe.
Hej Rune
Tak for din kommentar :)

Jeg kan helt sikkert godt forstå den udfordring det giver jer med så mange varegrupper og varer.
Det er ikke et område som ligger inden for nærmeste fremtid, at udbedre.

En løsning der måske kunne komme i lidt længere ud i fremtid var den "avanceret søgning" som findes på kunder. Bare så vi ihvertfald har informationen kunne jeg godt tænke mig, at høre om en sådan "filtreringsløsning" vil fra dit perspektiv være den ønskede løsning?

Du kan se hvordan den funktioner virker på kunder her -> http://wiki2.e-conomic.dk/salg/kunder-avanceret-s%C3%B8gning

Rigtig god weekend :)
Med venlig hilsen
Andreas Polk
e-conomic