Rabat og vedhæftede dokumenter på bestilling

0
Hej!

Er det ikke  muligt at I laver det sådan, at man kan få en rabat til at fremgå af en bestilling; enten som et selvstændigt varenummer med en negativ kostpris eller som et separat felt, hvor man kan indtaste den rabat, men har aftalt.

Desuden ville det være smart, hvis man kunne vedhæfte én eller flere fil(er) til en bestilling (og ikke kun et pdf-dokument), ligesom man kan til en salgsordre eller et tilbud.
i Forslag » Lagerstyring af (280 points)
status opdateret af

6 Svar

Hej KRD
Mange tak for, at du deler dit forslag her på vores forum smiley

Det første du nævner er rabat på en bestilling – Jeg kunne godt tænke mig, at høre hvordan du (i jeres virksomhed) anvender bestillinger.

Det der er den oprindelige tanke med muligheden er, at sende en bestilling hvor det er antal der er i fokus fordi, at selve priserne osv. bliver sendt tilbage fra vareleverandøren i en ordrebekræftelse. I den tiltænkte arbejdsgang giver det så ikke helt mening, at lave en rabat felt hvor dette kan skrives ind.
 

Hvordan vil det virke for jer hvis i skrev det ind i ”tekst 1” – hvor i så kunne skrive, at bestillingen forudsætter den aftalte rabat.

Det er lidt den samme ting i forhold til vedhæfte et bilag – jeg er ikke sikker på hvilket bilag der skulle være nødvendigt, at vedhæfte til en bestilling. Det håber jeg du vil uddybe på også.

Jeg ser frem til høre hvordan du anvender den – hvordan jeres bestillinger ser ud til leverandøren. 


Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (39.3k points)

Hej Andreas!

Der er jo mange forskellige slags virksomheder, som åbenbart fokuserer på forskellige ting.

For mig ser det ud til, at I tager udgangspunkt i en virksomhed, som handler med standardvarer, som indkøbes til en fast pris.

I hovedparten af min virksomhed findes der ikke én eneste standardvare, dér er alt ordreproduceret. For hvert varenummer er der dog en standardpris, som jeg har en fast rabat på. Rabatten er dog ikke mere fast, end den kan forhandles, hvis det er nødvendigt. Derfor vil jeg gerne kunne angive den på bestillingen, så det direkte fremgår af den, hvad jeg skal betale for varen. Dvs. rabatten skal kunne angives på den enkelte varelinje. Jeg kan ikke bruge hverken tekst 1 eller tekst 2, da jeg anvender dem til andre formål.

Mht. bilag, så er det en fil, som er lavet i et specielt program, som leverandøren har udviklet. Den fil SKAL sendes med sammen med bestillingen, fordi alle specifikationer er indeholdt i den, og leverandøren kan simpelthen ikke producere varen uden at have filen.

Der kan også være tilfælde, hvor jeg har behov for at vedhæfte flere filer både til bestillinger, tilbud og ordrer.

Det er som om e-conomic kun henvender sig til virksomheder, der handler med standardvarer, men det er langt fra tilfældet i min.

Forslag af (280 points)
Hej :)

Jeg faldt over dette indlæg, hvor jeg kan se vi ikke har fået vendt tilbage. Det vil jeg gerne undskylde for. Når det er sagt, så giver det mening i forhold til at kunne vedhæfte en specificering af bestilling som vedhæftet bilag. Derfor vil jeg gerne kunne gå videre med dit forslag på den del.

I forhold til at lave rabat på en bestilling, så kan jeg godt se, at det ville være en funktion, som kunne være rar at have med. Jeg vil dog også være ærlig at sige, at dette ikke er noget vi har haft stor efterspørgsel på, og som Polk beskriver, er vores bestilling primært bygget til at bestille antal og ikke pris. Hvis prisen er så varierende som du beskriver, ville du alligevel skulle ændre den når varen bestilles og derved kan den blot tastes direkte ind på bestillingen i feltet 'enhedspris'.

Ud fra den betragtning vil jeg afvise dit forslag omkring rabat på en bestilling, men jeg vil gå videre med dit forslag i forhold til at kunne vedhæfte et dokument til den :)

 

Mange tak for dine forslag. Du vil høre nærmere på dette indlæg, når vi har vendt det internt.

Venlig hilsen/Best regards

 

Jesper Mieritz

Knowledge Manager, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

 

Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer.
- Hop herind og stem på de forslag du er enig i!
Forslag af (91k points)
Hej Andreas

Jeg har læst dit indlæg og kan fortælle vi har en bestillingsapp til e-conomic hvor man bla. kan notere hvilke priser man har aftalt med leverandøren, der er mulighed for at vedhæfte flere forskellige dokumenter til en bestilling.

Yderligere kan man få bestillingsoversigter på baggrund af genbestillingspunkter.

Der er mulighed for at se hvilket varenummer man køber hos hvilken leverandør og ved bestilling kan man se hvilke andre varer køber man hos en bestemt leverandør.

Hvis du synes det er en snak værd er du velkommen til at kontakte os enten per telefon 7025 7600 eller mail salg@itnvision.dk

Ser frem til at høre fra dig.

Med venlig hilsen

Per Holm-Pedersen

facebook.com/itnvision
Forslag af (18k points)

Hej igen :)

 

Jeg har nu vendt forslaget sammen med vores udviklere og vi er kommet frem til, at dette er en edge case i forhold til størstedelen af vores brugere.

Jeg kan sagtens se ideen i det, men vi har valgt ikke at implementere ideen på nuværende tidspunkt. Vi smider dog ikke gode ideer væk, så vi gemmer den i vores idebank, så vi har den liggende. Du skal dog ikke gå og vente på denne funktionalitet kommer.

 

Jeg håber du er forstående overfor, at vi fokusere på andre forbedringsforslag, som gavner en større mængde af kunder.

Du er dog altid velkommen til at komme med spørgsmål eller andre forslag her på vores forum.

Rigtig god dag smiley


Venlig hilsen/Best regards

 

Jesper Mieritz

Knowledge Manager, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

 

Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer.
- Hop herind og stem på de forslag du er enig i!
Forslag af (91k points)
Hej KRD

Jeg kan læse at du har fået et negativt svar fra e-conomic.

Vi er stadig i stand til løsningen så du må gerne kontakte os på telefon 7025 7600 eller mail salg@itnvision.dk

Med venlig hilsen

Per Holm-Pedersen

facebook.com/itnvision
Forslag af (18k points)