Mulighed for at benytte negativt antal på tilbud/ordre.

0
Hvis man f.eks. tilbyder en kunde at købe et brugt produkt retur i forbindelse med salg af et nyt, og gerne vil have at det brugte produkt man så køber tilgår lager (med lagermodul), så kan man af en eller anden grund kun gøre dette ved at oprette handle direkte som faktura. Det betyder at man ikke først kan fremsende tilbud/ordre på en sådanne handel, ligesom man ikke kan udskrive følgeseddel på handlen.
i Forslag » Andet af (3.3k points)
status opdateret af

2 Svar

Hej Helge
Dejligt, at du deler dit forslag her på vores forum smiley

Det er rigtigt, at vi ikke understøtter den situation du beskriver her, hvor du har en vare til hjemtagelse og kunden skal modtage en ny – udover du kan lave det direkte på fakturaen.

Det bliver ikke gjort muligt, at lave negativt antal på tilbud/ordre. Årsagen er, at det faktisk tidligere (omtrent 1 år siden) var muligt, at oprette negative antal på ordre linjer – dette var en af ”synderne” som gav os rigtig store udfordringer med korrekt visning af ”i ordre”

Denne mulighed var en af årsagerne til, at ”i ordre” nogle gange var forkert og viste forkerte tal. Derfor valgte vi, at lukke for muligheden. Tanken bag er også, at en ”ordre” er beregnet til en kundens bestilling og hvilke varer i skal levere.
Så du kommer ikke til, at kunne lave en ordre indeholdende både returvaren og den nye vare der skal sælges.

Det jeg vil foreslå som jeg ser er bedste løsning er, at du oprette ordren som normalt for den nye vare og dertil anvende en vare (uden lagertræk) kaldet ”returvarer” og sætte antallet i + og skrive beløbet i ”minus” så det fremgår af ordrebekræftelsen, at returvaren bliver modregnet.

Derefter kan du så lave følgesedlen på den nye vare som er den du sender afsted og efterfølgende kan du overfører alle varer til fakturering og her vil du så skulle rette til det ønskede varenummer og slette ”retur varen”

Selvom hvis det var muligt så vil det for mig ikke være logisk hvis du fik den ”negative” vare på følgesedlen. Fordi sedlen følger afsendingen og skal beskrive hvad den indeholder.

Det håber jeg er lidt nemmere, at arbejde med trods det ikke er det du håbede på. 


Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (39.3k points)

Jamen det er da også den nemmeste måde at løse et problem – bare at fjerne funktionen helt…

Helt ærligt, det kan da ikke være jeres seriøse mening, at fordi funktionen gav nogle udfordringer et andet sted i systemet, så er løsningen bare at fjerne funktionen.

Det er sgu’ lidt frustrerende at være tvunget ud i en migration fra et gammelt system (SummaSummarum), som godt kan finde ud af at håndtere negativt antal på både tilbud, ordre og fakturaer – og samtidigt ha’ styr på lager delen.

Forslag af (3.3k points)
Jeg er helt enig med Brugeren her. Før hen var det muligt at lave tilbud med negativt antal, det er det ikke mere og det giver os nogle problemer.
Det giver simpelthen ikke mening at man godt kan have en faktura med negativt antal, men ikke et tilbud.
Jeg håber I kan få løst den fejl.