Bevare link til faktura længere tid

0
Hej e-conomic,

Vi har relativt mange kunder som vender tilbage og beder om at få tilsendt deres faktura igen, fordi linket i den oprindelige mail er udløbet. Er det ikke en idé/muligt, hvis I øger perioden lidt indtil udløb af fakturalinket?

Det er min erfaring at mange kunder bare gemmer mailen med linket i fremfor rent faktisk at gemme dokumentet på computeren. Det er lidt et irritationsmoment i længden, at vi skal bruge "meget" tid på at gensende fakturaer. P.t. så udløber linket jo allerede efter cirka 3 måneder - måske kortere. Det kunne sagtens stå til 12 måneder eksempelvis.

På forhånd tak.
i Forslag » Andet af (520 points)
status opdateret af

3 Svar

Hej Webweaver
Tak for dit indlæg og forslag her på vores forum smiley

Det er en ærgerlig situation hvis kunderne blot vælger, at gemme linket. Det er rigtigt, at dette fakturalink er åbent i omkring 90 dage.

Jeg er ikke helt sikker på den tekniske årsag til, at vi ikke holder det aktivt længere – min tanke omkring det som er ”uteknisk” at det er kan gå hen og blive rigtig mange fakturaer som skal holdes aktive. Hvis det så bliver forlænget til 12 måneder kunne det også være historien uden ende fordi så vil der være et scenarier hvor nogle et år efter forsøger, at tilgå linket.

Jeg vil rigtig gerne lige forhøre mig med teknikken men jeg kunne også godt tænke mig, at høre om en tanke kunne være, at i mailen skrive dette fakturalink er aktivt i 90 dage (hvis det er grænsen) så jeres kunder husker, at gemme den ned – hvis de har brug for den senere hen.

Ser frem til, at høre fra dig. Endnu engang tusinde tak for, at du har taget dig tid til, at dele dit forslag her på vores forum. Det er virkelig værdsat.  smiley


Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (39.3k points)
Hej Andreas,

Tak for dit svar.

Jovist vil det selvfølgelig fylde mere at gemme fakturaer eksempelvis i 12 måneder end i 3 måneder. Men de fylder nu ikke alverden, så det vil nok ikke være det som hindrer det sådan rent teknisk vil jeg mene.

Jeg skal ikke udelukke at enkelte måske har brug for at tilgå fakturaen efter 12 måneder og derfor vil spørge efter den, når linket er udløbet til den tid. Men mine oplevelser fortæller mig nu, at langt de fleste er inden for de 12 måneder, da årsregnskaber, selvangivelser m.v. så er udfyldt, og det derfor ikke længere vil være relevant med fakturaen sådan umiddelbart.

Det kan selvfølgelig være en simpel løsning at skrive en standardkommentar om at vedkommende skal huske at gemme fakturaen inden for 3 måneder, hvis de ønsker at bevare den.

Mvh.
Enig...vi er begyndt kun at sende faktura med link, for at kunne tracke åbning af faktura, men så havde vi netop en kunde som gjorde opmærksom på at linket ikke virkede.

Selv har vi stor fornøjelse af at kunne søge fakturaer frem via mail, så kan godt forstå kunder også gerne vil det.

Der er jo ingen der siger i behøver at gemme en faktura i pdf format, men I kunne jo generere PDF'en når der bliver klikket på linket, hvis I vil spare opbevaringsplads.
Hej Simon :)
Jeg har svaret tilbage ved et nyt svar (nedenunder)

Ville lige sikre mig, at du også fik en update på det.

Med venlig hilsen
Andreas Polk
e-conomic
Hej Simon :)

Lige som en ekstra sikring - så har jeg givet indlægget en opdatering.
Vi har ændret levetiden til 365 dage for fakturalinket :)

Med venlig hilsen
Andreas Polk

Hej Webweaver og Simon.
Tak for jeres kommentarer smiley

 

Jeg kan godt sætte mig ind i den udfordring, at når kunderne så trykker på linket, at fakturaen ikke kan åbnes.  Det er en ærgerlig oplevelse.

Jeg vil dog også ærligt mene, at lade den ligge i 3 måneder er ret langt tid og vil hellere foreslå, at i får jeres kunder til, at gemme fakturaen ned. Hvor ofte oplever i, at i får sådanne henvendelser fra kunder som mangler, at åbne deres fakturaer?
Jeg vil gerne prøve, at forstå / mærke det behov det er for jer – Jeg kan godt se argumentet i forhold til årsregnskaber og selvangivelser som jo er hvert år.

Indrømmet så er jeg jo tilhænger af, at bilag/kvitteringer/fakturaer bliver opbevaret elektronisk og lagt ind i f.eks. sit regnskabsprogram med det samme (hint: e-conomics indscanningsmodul)

Men jeg er klar over det ikke er alle der er med på den bølge og derfor håber jeg, at få lidt yderligere information fra jer.

Jeg vil tage den med på vores næste prioriteringsmøde for, at høre nærmere omkring hvor stor en ændring det vil være og om der er andre årsager som jeg ikke er bekendt med.

Endnu engang tusinde tak for, at i viser jeres engagement for programmet her på vores forum. Det er en fornøjelse smiley


Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (39.3k points)

Hej Webweaver og Simon
Så er der rigtig gode nyheder smiley

Vi har haft forslaget oppe på vores prioriteringsmøde og gik videre med, at undersøge muligheden.
Det resulterede i, at vi allerede i fredags rettede fakturalinkets levetid til, at være 365 dage.
Det er gældende fra i fredags af så i forhåbentlig kommer udenom kunder der trykker forgæves på fakturalinks.

Det er faktisk også gældende for de fakturaer i har sendt af sted inden for ca. 60 dage før fredag d. 17. Marts 2017.

 

Tusinde tak for, at i delte jeres forslag her på vores forum.
 


Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (39.3k points)
Hej Andreas,

Det lyder fantastisk. Dejligt at I gjorde noget ved det og relativt hurtigt :-) Det sætter vi pris på.

Mvh. Lasse