Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Arbejde med flere grundvalutaer?

0
Hvornår bliver det muligt at arbejde med flere grundvalutaer?

Lige nu er vi tvunget til at vælge en valuta som værende den grundlæggende selvom det kunne være smart både at vælge DKK og EURO.

<p>     Med venlig hilsen</p> <p>     <strong>Jens Kirk</strong></p> <p>  <strong>Webkonsulenterne</strong></p> <p>     <strong><img target="_blank" alt="" src=" style="width: auto; height: 49px; " /></strong></p> <ul> <li>         Web: <a href="https://www.webkonsulenter.dk">www.webkonsulenter.dk</a></li>     <li>         Email: <a href="mailto:jens@webkonsulenter.dk">jens@webkonsulenter.dk</a></li>     <li>         Telefon: 54625421 (tast 4 for Jens)</li>     <li>         CVR nr: 29351236     </li> </ul>
i Forslag » Andet af (8.1k points)
status opdateret af

2 Svar

Hej Jens.

Lad nu e-conomic integrere Valuta i det bestående system først.

Der er valutastyring, men kun i et beskedent omfang. Jeg mangler bl.a. saldi i skærmbillederne for debitor og kreditorer.

Og så mangler jeg i uhyggelig grad bankafstemning i fremmed valuta.

Når de banale opgaver er løst, kan e-conomic måske begynde på det rigtig sjove, men jeg tror, at e-conomic er og forbliver et "indenlandsk" produkt uden de store ambitioner om at kunne betjene eksportvirksomhederne professionelt. Og så skal vi jo ikke glemme lagerstyringen, der fortsat ligger underdrejet.

DESVÆRRE.

Dit forslag om en grundvaluta mere, f.eks. EUR, tror jeg ikke umiddelbart løser problemet. Jeg vil f.eks. have behov for NOK, SEK, EUR og USD. Hvad sker der så?

Som jeg ser det, er der kun en vej, og det er en grundig revidering af brug af valuta, og somme tider har jeg på fornemmelsen, at den tekniske platform er uanvendelig til fremtidens behov.
Forslag af (26.5k points)

Hej Jens og Erik
Tak for indlægget og forslaget J
 

Jeg fornemmer dette forslag er relateret til det andet indlæg du skrev bankafstemning i EUR - de er skrevet næsten samtidig kan jeg se.

Det er sådan, at bankafstemningen kigger på grundvalutaen og det derfor kun er muligt, at lave bankafstemning i grundvaluta.
Jeg tror derfor, at tanken om flere grundvalutaer kom fra ønsket om, at kunne anvende bankafstemningen i flere valutaer - som du nævnte på det andet indlæg og som Erik også nævner i svaret her. 

Der er kun mulighed for, at vælge en grundvaluta og det er fordi regnskabet skal afleveres i en valuta – der kan sagtens være bogføringer, omsætning som omkostninger i anden valuta men det skal kursreguleres til grundvalutaen som regnskabet skal afleveres i (I Danmark klart oftest DKK eller EUR)

Jeg har forhørt mig med nogle kollegaer og regnskabskyndige folk for, at høre om der fandtes regnskaber der skulle fremlægges i flere valutaen på en gang. Dette synes ikke, at være tilfældet og derfor vil det ikke give mening, at kunne vælge flere end en grundvaluta.

Jeg kan heller ikke gennemskue hvordan dette skulle fungere i systemet da den så altid vil skulle omregne posteringer til både DKK og EUR uanset posteringernes valuta osv.

Det bliver ikke muligt, at vælge mere end en grundvaluta. Jeg sætter indlægget som implementeres-ikke.
Hvis der sker en særlig og grundlæggende ændring i brugen af valuta i forhold regnskab vil vi kigge på det.


<p>     Med venlig hilsen</p> <p>     <strong>Andreas Polk</strong></p> <p>     <li>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p> Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? <a href="http://forum.e-conomic.dk/bogfoeringshjaelp/"><strong> - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af (39.3k points)
Så kommer vi nok ikke videre med det problem foreløbig. Dvs. indtil en konkurrent til e-conomic løser problemet "Valuta".
Men hvad med en lille workaround?
Jeg er godt nok lige nu på vej ud ad døren, men ganske kort:
Hvis man til finanskontoen, hvorpå den pågældende bankkonto føres, kunne tilknytte et kursfelt, hvor man arbejder med en fast kurs. F.eks. EUR = 745,00.
I stedet for at indlæse bankfilen direkte i bankafstemningen, suppleres filen med en valutakolonne og en fast kurs. Og først derefter indlæses filen i bankafstemningen. Så vil det være forholdsvis nemt at foretage en bankafstemning. Saldo i DKK/kurs = saldo i bank.
Alternativt kan man indlæse den ændrede fil direkte i en kassekladde og derefter foretage den ovennævnte afstemning.
Kursgevinst/-tab konstateres efterfølgende, når/hvis valutaen sælges for en anden valuta.
Lidt besværligt, men kan det være en mulighed?
God fredag
Hej Erik
Jeg har simpelthen overset din kommentar her – derfor det sene svar.

Det lyder til for mig det stadig vil give samme udfordring – posteringsbeløbet er i grundvaluta. I denne workaround vil den så skulle udregne beløbet ud fra den påsatte kurs.

Om der er en teknisk forskel størrelse af opgaven. Om det er dette workaround eller, at ændre det til, at kigge på valutabeløb ved jeg ikke.
Hvis der arbejdes med ”fast kurs princippet” skulle bankafstemningen være ret tilgængelig via vores bankafstemning – det vil stadig kigge på beløb i grundvaluta. Men ud fra den tanke om, at kursen er fast kan bankposteringer blot omregnes med samme ”fast kurs” som anvendes inde i e-conomic og herfra kan automatisk afstemning tjekke beløbene af som står i DKK.

Som du nævner kommer vi nok ikke forbi denne udfordring. Selvom jeg kan forstå behovet.