Bankafstemningen med EURO?

+3
Hvornår bliver det muligt at foretage en bankafstemning i andet end DKK?

Med venlig hilsen

Jens Kirk

Webkonsulenterne

i Forslag » Andet af (8k points)
status opdateret af
Jeg vil gerne tilslutte mig ønsket!

Vores firma er denne måned konverteret fra Billy til E-conomics grundet, at vi er blevet rådgivet af Deloitte, samt overbevidst af E-conomics-team om, at håndteringen af udenlandsk valuta, specifikt EUR, skulle fungere gnidningsfrit og langt bedre i E-conomics. Det er dog langt fra tilfældet. Jeg er netop blevet gjort opmærksom på af E-conomics kundeservice, at dette fortsat skal indlæses ved csv-fil i form af et bankudtræk omregnet til DKK.

Vi har smidt 8500kr efter en konvertering, og betaler nu det 4-dobbelte af vores månedtlige abonnement i Billy, for et program, der ikke kan tilbyde en bedre løsning på håndtering af EUR, hvilket var vores primære årsag til skiftet.

Vi har i alt 4 bankkonti, hvoraf 3 af disse bankkonti udelukkende har transaktioner i DKK, og den sidste bankkonto udelukkende har transaktioner i EUR. Jeg kan simpelthen ikke på noget plan forstå, hvordan det kan være komplekst at have en anden "grundvaluta" på denne ene konto, hvor ALLE transaktioner er i EUR.

Dette er på ingen måder holdbart, og jeg håber inderligt at I får dette fikset. Det kan ikke passe, at E-conomics slår sig op som et internationalt orienteret regnskabssystem og ikke understøtter dette.

1 Svar

Hej Jens
Tusinde tak for dit indlæg og forslag smiley

Der arbejdes ikke på, at gøre det muligt, at arbejde med bankafstemningen i andet end regnskabets grundvaluta (derfor som oftest DKK) – Jeg er helt enig i, at det burde være muligt og kan godt forstå når kunder der har flere bank konti og nogle i forskellige valutaer er begyndt, at anvende vores bankafstemning til deres danske bank konto – så er det frustrerende det ikke er muligt, at arbejde med det i flere valutaer.

 

Selvom vi har hørt forslaget før og vi er flere der deler ens tanker om det kunne være rigtigt lækkert, at kunder kunne arbejde med vores bankafstemning med alle deres bank konti så ligger der en teknisk begrundelse til, at der ikke arbejdes på det og det derfor heller ikke ligger i planen.


Vores bankafstemning er bygget på grundstenen ”grundvaluta” og det betyder, at alle transaktioner i regnskabet (posterings siden) kigges der på den egentlig bogførte værdi. Så er det en så grundlæggende ændring der skal til, at det vurderes til, at være en for stor opgave til, at den bliver prioriteret.

Det vil være nødvendigt, at ændre hele grundprincippet i bankafstemningen og hvilket beløb det kigger på. Jeg håber forsat, at det ude i fremtiden vil blive udarbejdet på trods af, at det blevet afvist og derfor er det ikke en implementering/ udvikling jeg ville gå og vente på da der ikke er planer om, at rette det.

Det bliver derfor en implementeres-ikke – jeg holder forslaget frisk i hovedet og flager det som jeg har gjort før.

 

Derfor hvis det ønskes, at udarbejde bankafstemning på en EURO konto f.eks. i et regnskabs i DKK så skal det gøres på den bogførte værdi og du skal derfor indlæse et bank konto udtog i værdien i DKK også kan det afstemmes på den måde.
Omstændeligt? Ja, helt enig. Det er dog den mulighed der ligger nu.
 

Hvis der er andre kunder som også ønsker muligheden for, at kunne lave bankafstemning i andre valutaer så imødeser jeg rigtig gerne jeres kommentarer og anerkendelse af dette så jeg har flere henvendelse, at gå videre med.
Det er vigtigt for mig, at i forsat er klar over der ikke arbejdes på det og det heller ikke ligger i planen. Så der ikke er en tvivl i vores forventnings afstemningen angående dette. 


Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (39.3k points)
ja tak
har 4 selskaber med flere Bank-valutakonti hvor der automtisk laves csv-filer ved posteringer.

Alternativt til selv at skulle konvertere til grundvaluta i csv-filen som læses ind
ville det være fedt at når man læser filen ind, kan man afmærke hvilken valuta der indlæses

dvs at proceduren vil være følgende
A. udtræk kontoudtog fra bank til csv
B. indlæs fil til bankafstemning
C. vælg valuta, som kontoudtog er opført i
D. afstem i grundvaluta til posteringer.

Når i nu ikke vil lave bankafstemningen om ;-)
Jeg vil gerne tilslutte mig ønsket.

Efter min mening en funktion, som ethvert internationalt orienteret regnskabssystem burde understøtte.

Rent markedsføringsmæssigt bør I nok opdatere jeres funktionsliste, om ikke andet med en fodnote, så nye kunder kan se at I kun understøtter valuta/afstemning delvist.