Debitorsaldoliste med yderligere afgrænsnig

0
Hej E-conomic.

Mon i ville overveje at lave en afgrænsning på debitorsaldolisten, således at debitorer der ikke er til forfald fra en given dato ikke kommer med på listen ?

Dette ville give et nemt og hurtigt overblik over hvem der evt. skal rykkes eller sendes videre til inkasso.

Som det er pt., kommer også debitorer der først har forfald både 2 og 3 uger ud i fremtiden med på udskriften og gør den dermed meget længere end nødvendigt og mere uoverskuelig i forhold til hurtigt at finde evt. skyldnere.

.
i Forslag » Andet af (190 points)
status opdateret af

1 Svar

Hej Lyngens VVS
Tusinde tak for dit indlæg og forslag her på vores forum smiley

Vi arbejder ikke på, at lave en afgrænsning på debitorsaldolisten så du ikke får debitorer (kunder) som har en saldo (men som ikke er forfalden)
Det skal ses ud fra, at debitorsaldolisten skal give dig overblikket over hvor meget du har til gode hos dine debitorer og ikke udelukkende hvad din forfalden saldo er.

Jeg kan dog udmærket se det scenarie du beskriver hvor du ønsker, at se hvem der skal rykkes og derfor ikke hvem der ikke skal rykkes. Der har vi egentlig vores rykkermodul til det som er med hvis du har en ”small business eller professional” – der kan du gå via salg -> rykkere -> søg frem på en given dato -> så får du udelukkende kunder som er til forfald på den givne dato.
 

Derimod hvis du ønsker, at få det mere linjebaseret som i debitorsaldolisten så kan du ret enkelt få sorteret de kunder fra som ikke har saldo til forfald ved, at bruge excel.
Så hvis du trækker din debitorsaldoliste -> og vælger ”vis hvornår fakturaer forfalder” (så vi har en kolonne der hedder ”forfaldne” -> vises rapporten i excel.

Så skal du i excel trykke på det række nr. overskrifter står på ude til venstre (række 6) -> trykke på ”sorter og filtrer i højre hjørne -> vælg ”filtrer”

Så får du nogle små bokse med pile ved hver overskrift kolonne -> du kan nu trykke på den ved kolonnen ”forfaldne” -> fjerne flueben i ”0 beløb” samt hvis du har nogle minus (hvor du skylder kunden) -> tryk OK

Du vil nu så stå med en fil kun med de kunder som er forfaldne samt hvilket beløb de skylder.

Da det kan fikses ret nemt med excel som kigger vi ikke for nuværende på, at lave det som en afgrænsning i rapporten.
Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at høre om en af de to løsningsforslag hjælper dig videre og om det kan anvendes.


Selvom det ikke er et forslag jeg tager med videre skal du have en stor tak for, at du har taget dig tid til, at dele det her på vores forum.
Hvis mine løsningsforslag ikke hjælper dig hører jeg rigtigt gerne nærmere fra dig hvordan/hvorfor de ikke virker for, at se om der er anden måde vi kan komme udfordringen til livs.


Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (39.3k points)