Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Sletning af forkert bogført anlægsaktiv

0
Jeg har opdaget at jeg har fået bogført et anlægsaktiv med moms, selvom det skal være uden moms. Når jeg tilbagefører bilaget med moms og bogfører det igen uden moms, så får det et NYT aktivnr., selvom det er det samme aktiv, hvor beløbet er ændret. Der er endnu ikke afskrevet på det.

Selvom jeg bruger det samme bilagsnr., kan jeg ikke bruge det samme aktivnr. og jeres support siger at den eneste mulighed er at "sælge" aktivet og "købe" det igen.

Jeg ønsker at man kan rette det til det rigtige beløb når der ikke tidligere er foretaget afskrivninger og man bruger samme aktivnr., for hvordan får man ellers slettet det forkerte nr. da man ikke kan slette når det er bogført.

Jeg imødeser jeres kommentarer.
i Forslag » Andet af (860 points)
status opdateret af

1 Svar

Hej 225243
Tak for dit indlæg her på vores forum smiley

Det er rigtig ærgerligt, at der er blevet bogført et anlægsaktiv med moms som skulle havde været uden moms.

Det er ikke muligt som du nævner, at ændre/rette i et anlægsaktiv som du har oprettet ved, at bogfører det ind enten med en lev. Faktura eller et finansbilag.
Der vil det i vores system ikke være muligt, at rette aktivet eller slette det fordi det anses som bogført ind.

Du vil derfor være nødt til, at gøre som du har beskrevet tilbagefører posteringen og sælge aktivet og sørge for, at bogføringen af både aktivet og tilbageførelsen går i 0 i regnskabet. Derefter skal det oprettes som et nyt aktivt med et nyt nr.

Jeg har forhørt mig med en kollega som nævnte det i andre programmer er lidt større anlægskartoteks funktioner som f.eks. rette frem og tilbage. Det ligger ikke i vores og så vidt jeg forstår så er det udelukkende fordi du ønskede det på ”samme nr.” – den eneste forskel det gør er, at det får et nyt nr. og det skulle der ikke være noget i vejen med rent regnskabsmæssigt.

Når du så også gøre det på samme bilags nr.  har du samtidig også referencen på det bilags nr.
For så, at få overblikket i rapporten så kan du markere anlægsaktivet som ”inaktiv” inde i regnskab -> søgning og lister -> anlægskartotek -> rediger aktivet.

Så vil det ikke fremgå i rapporten – du kan også rette i navnet på aktivet så det ikke forvirrer inde på listen.

Hvis du i stedet for, at bogfører anlægsaktivet ind vælger, at oprette aktivet direkte inde i regnskab -> søgning og lister -> anlægskartotek -> også bogfører udgiften ind udenom anlægskartoteket – så har du mulighed for, at rette værdi/periode hvis der ikke er afskrevet på det endnu.
Det står nederst i vores e-copedia guide håndtering af anlægsaktiver

 

Der kigges ikke frem imod, at ændre dette i systemet som det er nu. Jeg sætter indlægget som implementeres-ikke. 


<p>     Med venlig hilsen</p> <p>     <strong>Andreas Polk</strong></p> <p>     <li>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p> Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? <a href="http://forum.e-conomic.dk/bogfoeringshjaelp/"><strong> - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af (39.3k points)