Saldo i fremmed valuta i Betalinger

0
Når man overfører betalinger til en bankfil, kan man ud for hver kreditor se vedkommendes saldo.

Helt fint, når det drejer sig om kreditorer ført i DKK, men når det er kreditorer i udenlandsk valuta, får vi også saldoen i DKK. Hvad kan vi bruge det til?
i Forslag » Andet af (26.3k points)
opdateret af

2 Svar

Hej Erik
Tak for dit indlæg

Det jeg kan godt forstå er lidt misvisende og jeg synes også det vil give bedst mening, at se saldoen i den pågældende valuta.
Det er det samme systemet viser inde på leverandøren -> åbne posteringer (i anden valuta)– så det ser ud til, at det er det samme ”format” på betalinger som i åbne posteringer.

Er der forskel på hvordan du oplever denne saldo når du kigger på betalinger du skal eksporterer og når du kigger på åbne posteringer?
Vil det give mening, at saldoen vises i valutaen begge steder eller vil det forvirrer overblikket i åbne posteringer?

Jeg ser frem til, at høre nærmere omkring hvad du tænker – så jeg kan gå videre med det.

Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (39.3k points)
Jamen, altså!!

Det problem med manglende debitor- / kreditorsaldi i fremmed valuta har jeg opgivet for lang tid siden. Enten har I ikke forståelse for problemet, eller også forstår I ikke det praktiske og logiske behov.
Forestil dig den omvendte problemstilling: Et kontokort, hvor den enkelte postering er anført i DKK, medens saldoen angives i f.eks. EUR. Din bankkonto eksempelvis!

Sexet, men ikke nødvendigvis anvendeligt!
Hej Erik

Jeg tager problemstillingen med videre til vores næste møde - jeg er helt enig i, at det ikke ligefrem virker logisk.
Hej Erik :)

Jeg har fået vendt dette med vores udviklere.

Under betalinger vil vi i første omgang ikke kigge på at lave en løbende saldo på leverandøren i en pågældende valuta.

Grundlaget er, at den saldo vi har stående på en leverandør ikke nødvendigvis stemmer overens til de betalinger der er liggende, da der indgå flere beløb end de betalinger, der er liggende. Man kan have en situation, hvor en leverandør måske har faktura i flere valuta. Her skal vi så gå ind og beregne de på forskellige valuta og måske omregne ud for en given kurs. Jeg er med at dette måske ikke sker så tit, men det er værd at tænke over, at den saldo, det står, ikke kun er givet ud for betalinger. Jeg kan dog sagtens se ideen i at have et bedre overblik over, hvor meget man betaler i en given valuta og derfor arbejder vi i skrivende stund på en løsning, hvor vi laver en sammentælling af de betalinger du har liggende i kladde. Det vil sige vi viser det beløb du har markeret til betaling. Her kan du evt. markere alle betalinger ved et klik og så se den samlede saldo i den gældende valuta. Du kan også markere fx fem betalinger, hvis det er dem du gerne vil betale nu og så viser vi det beløb i en given valuta.

Jeg vil derfor sætte dit forslag her som implementeres ikke, da vi ikke løser præcis det du beskriver, men jeg håber den anden løsning vi arbejder på kan hjælpe dig. Du må endelig sige til, hvis det ikke giver mening :)

Venlig hilsen/Best regards

 

Jesper Mieritz

Knowledge Manager, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

 

Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer.
- Hop herind og stem på de forslag du er enig i!
Forslag af (96.2k points)