E-conomic dårlig til virksomheder, der sælger i EU

+1

Hejsa

Jeg er generelt meget glad for E-conomic. Men jeg er virkelig overrasket over hvor dårlig E-conomic er for virksomheder som handler udenfor DK's grænser.

Denne mail er et konkret forslag til forbedring - et enkelt sted. Men jeg oplever at løsningen generelt ikke er særlig effektiv på mange andre områder.

Forslag til forbedring - afstemning af bank konto

Vores virksomhed har både en DKK konto og en EUR konto. EUR kontoen bruges til vores internationale aktiviteter.

Hver gang jeg har indlæst bankposteringer via CSV fil på EUR kontoen så laver jeg en "overførsel".

Alle poster vil nu bliver overført - men beløbene vil blive oprettet forkert som DKK 

Det ville være rart hvis man kunne have en "default setting" per konto som sagde hvad valuta enheden var.

 

Og ja , jeg glemte vist også at påpeje, at bank konto afstemning er "helt hen i vejret". Det er mega trælst at man ikke bare kan se på sin konto at der eksempelvis er 100EUR og at man så også har kontoen sat til 100EUR ... istedet skal man sidde og omregne til DKK for at se om kontoen stemmer.

Det er bestemt ikke særlig hensigtsmæssigt.

 

i Forslag » Andet af (750 points)
status opdateret af

1 Svar

Hej Søren.
Mange tak for dit indlæg og forslag her på vores forum :) 
 

Jeg kan godt forstå, at det er frustrerende, at arbejde med en EUR konto (bank konto i anden valuta end grundvaluta) i vores bankafstemning. 
Sandheden er, at modulet ikke er bygget til afstemning i anden valuta. Det skyldes, at modulet er bygget op på "grundvaluta" og derfor beløbet i grundvaluta.

Vi har tidligere haft det oppe og vende også her fra forum, at det skulle laves om så det kan håndtere bankkonti i flere valuta. Det blev også stillet som forslag som en del af vores roadmap 2017.

Det er desværre ikke blevet prioriteret, at vi skal arbejde videre med det. Det er simpelthen så stor og krævende opgave, at vi har vurderet det ikke kan stå på mål for andre områder vi heller vi arbejde videre med.

Grunden til, at det er en krævende opgave er fordi der så skal ændres en grundkerne i "bankafstemningen" og derved ændring opbygning i, at den kigger på grundvalutaten. 
Der vil derfor heller ikke blevet arbejdet i, at du kan overfører fra bankafstemningen i anden valuta da det ikke er bygget/tiltænkt dette skal gøres - Hvis der skal afstemmes en EUR konto f.eks. så skal dette gøres i den omregnet danske værdi.


Hvis du gerne vil importere posteringer ind fra banken i kassekladden vil jeg enten foreslå du gør det i den daglig kladde hvor du så skal have en kolonne med beløb i DKK ( grund valuta) og med beløb i EUR (valutaen) så systemet kan beregne kursen.

Du kan også vælge, at importere det ind i superkladden hvor du blot kan vælge valuta. 
Selvom vi ikke kommer til, at arbejde videre med dette forslag skal du stadig have tak for, at du tog dig tid til, at dele det her på vores forum.

Rigtig god dag og godt nytår smiley


Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (39.3k points)