Informizely customer feedback surveys

Plads afsat til (og i) kolonner

0
Når vi nu er ved det der med, at nogle elementer kun skal vises på sidste side:

Typisk er det vel sådan noget som subtotalen, moms, fakturatotal og måske et lille afsnit om betalingsmetoder, der vises "kun på sidste side". Det skal der afsættes plads til, og der er dermed en grænse for hvor meget kolonnerne kan fylde i højden.

Desværre får kolonnerne samme højde på alle sider, og der bliver dermed en del spildplads på de foranliggende sider. Jeg kunne godt forestille mig at man kunne angive højden på kolonnerne både før "første side(r)" og "sidste side" hver for sig. Det er mit ene forslag.

Mit andet forslag er egentlig et gammelt forslag, som jeg vil tage op igen: Jeg kunne godt tænke mig at hver varelinje i kolonnerne kunne deles i to linjer. Dermed kan jeg f.x. i kolonnen med varens navn have varebeskrivelsen i anden linje. Tilsvarende kan jeg have f.x. leverandørvarenummer eller stregkode under varenummeret i første kolonne. Det ville også være muligt at have vægt og dimension i samme kolonne, over/under hinanden. Apropos stregkode: Det ville være rart at man kunne vælge en f.x. Code39 som skrifttype, og dermed få genereret en stregkode, komplet med start- og stopkode.

Alt i alt handler det om at kunne presse mere information ind på hver enkelt varelinje. Som det er nu, er det et forholdsvis begrænset antal kolonner man kan have, også selvom man vælger at lave et fakturalayout i bredformat/liggende/landscape.

Nu skal jeg passe på at jeg ikke bare kaster en masse forslag på bordet. Den egentlige grund til mit indlæg her var ønsket om at kunne tilpasse højden af kolonnerne, på hhv. "første side(r)" og "sidste side". Dét ville være en dejlig julegave.

med venlig hilsen, Thomas Knudstrup Lite Flite ApS
relateret til et svar til: Elementer kun på den allerførste side
i Forslag » Salg af (1.5k points)
status opdateret af

1 Svar

Hej Thomas 
Mange tak for dit forslag her på vores forum :) 


Det første du nævner hvor du har en del spildplads på dine første sider grundet det du skal have plads til på sidste side så lyder det til for mig, at du har valgt, at dine alm. elementer skal vises på "alle sider" og derfor vil størrelse på elementet være samme størrelse på alle sider. 

Du kan dog som jeg ser det sagtens komme uden om det og derfor den dejlige julegaver du ønsker burde allerede være der.
Hvis du istedet ændrer elementerne til, at være "første side" da det vil være alle sider på nær det sidste.  Så på den måde, at du får mest mulig plads til fakturalinjer. 

Jeg har taget billeder, af hvordan det kunne sættes op i vores standard. Hvis du går ind i design og layout -> gå ind på "skabeloner" -> gå ind på layout på f.eks. faktura.
Så får du dette billede vist - venstre del er alle elementer som står vist på enten "alle sider" eller "første side(r)" 

Højre side er elementer som står på "alle sider" eller "sidste side" 

I ovenstående billede kan du se, at mit felt til fakturalinjer er en del større på de første side(r) end på sidste. I dette specifikke eksemble har jeg trykket på feltet og rettet det til placering på "første side" og give det følgende størrelse og placering

Det samme skal gøres med linjen "fortsættes på næste side" 

 

Så som jeg ser det kan vi give dig en tidlig julegave og komme uden om den udfordring - du må mere end gerne kontakte vores direkte support så vi kan hjælpe dig med, at rette det til. 
Jeg vil selvfølgelig rigtig gerne hører nærmere om det hjalp på den første del.

 

 

I forhold til dit andet forslag fornemmer jeg der ligger en del forskellige ting på den liste - Jeg skal lige være sikker på, at det ønsket om, at varenavn og varebeskrivelse befinder sig på samme kolonne med "under" hinanden.

Her kan du faktisk i beskrivelses feltet på varenavnet skriv oplysningerne ind du vil have under varenavnet inde i dette felt.
Hvis du så gerne vil arbejde med "flere rækker" så kan du skrive noget i beskrivelsesfeltet og bruge "Shift+enter" så skriver du på en linje nedenunder. 

Det vil så kræve, at du skriver alle de ønskede informationer ind i beskrivelsen - Så skal du blot ind i salg -> opsætning -> kundeopsætning -> vælg, at tekstforslag til fakturalinjer er "varenavn+beskrivelse" 

Det vil jeg også rigtig gerne høre nærmere om det kunne være en løsning på udfordringen - det vil så være manuel skrift og ikke fra dine kolonner.

Det blev et rigtig langt svar og jeg håber, at det er til, at gennemskue og ellers må du rigtig gerne spørge ind. 
Endnu engang tusinde tak for, at du har henvendt dig her på vores forum smiley


Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (39.3k points)
Mange tak, det første forslag var rigtig godt.

Hidtil har jeg kun haft et felt med kolonner på "alle sider", og jeg har derfor fået fejlmeddelelsen "Der kan ikke oprettes flere kolonner i dette layout" hvis jeg har forsøgt mig. Nu satte jeg kolonnefeltet til placering "første", og så dukkede der automatisk et kolonne-felt nr. 2 op.
Tak for julegaven, så er dén på plads.

Den anden løsning kan desværre kun bruges på varenavn og beskrivelse, og der er ikke noget nyt i den. Det var heller ikke ikke det jeg efterlyste, men derimod en mulighed for at alle felter kunne placeres over/under hinanden (forudsat naturligvis, at de kan klemmes ind på samnme bredde), altså en "ægte" mulighed for at lave to linjer i hver varelinje. Som sagt, så er det et gammelt forslag, som i tidernes morgen blev afvist. Jeg tænkte bare på, om systemet mon ikke snart var modent nok til sådan en feature.

Det sidste spørgsmål jeg fik sneget ind, var noget om brugen af stregkoder. Strengt taget er der ikke meget mere i det end, at jeg godt vil have muligheden for at vælge Code 39 som skrifttype. Og dog, hvis jeg gør det, så skal systemet selv kunne tilføje en * før og efter teksten. Det lyder for mig som noget der kan ordnes i en håndevending, og som ikke vil influere på den bagvedliggende database. Kan jeg lokke dig til at svare på det spørgsmål også ?

Glædelig jul og så videre...
Hej Thomas :-)

Super dejligt, at høre det virkede med mit første forslag.
Jeg vil lige undersøge de 2 andre ting lidt nærmere - min vurdering af den anden løsning ikke er noget som ligger på tegnebrættet men som sagt kigger jeg lidt nærmere på det.

Det samme gør jeg med Code 39 og stregkoderne da jeg har brug for en indvending fra en kollega der er lidt mere teknisk dygtig end jeg.

Rigtig godt nytår :-)
Med venlig hilsen
Andreas
Hej Thomas :)
Jeg beklager der ikke er vendt tilbage på din forespørgsel i så lang tid. Det er ikke acceptabelt.
Når det er sagt, så kan jeg se, at sagen omkring din forespørgsel er blevet afvist. Det havde du måske regnet ud eftersom der ikke er sket noget, men for en god ordens skyld, så ville jeg skrive det. Jeg sætter forslaget som implementeres ikke.

Du skal dog have tak for i sin tid at byde ind her på vores forum. Du er meget velkommen til at oprette indlæg i fremtiden :)