Flere konti / ændre kontostruktur

0

Hejsa

Jeg bliver låst af jeres kontostruktur...

  • Kontonumrene er på 4 cifre
  • De skal stå i nummerisk rækkefølge

Jeg har brug for at oprette flere konti i en given gruppe, men er ved at løbe tør for konti i det interval, som er givet... Jeg har brug for, at I gør kontostrukturen dynamisk, så kontonumrene ikke nødvendigvis behøver komme i nummerisk rækkefølge, så jeg fik flere numre, hvor jeg har brug for dem (istedet for at "spilde" 3000 potentielle kontonumre under balancen)... Alternativt skal kontonummer strukturen kunne ændres til 5-6 cifre, hvis man fandt det nødvendigt... (tilføj 0 eller 00 bag alle de nuværende numre)...

Hilsen Jørgen

i Forslag » Dimension (afdelinger) af (700 points)
status opdateret af

1 Svar

Hej Jørgen.
Tak for dit indlæg her på vores forum smiley

Det er rigtigt, at i vores standardkontoplan er kontonumre 4 cifre – Du kan dog helt selv bestemme hvordan din nummerstruktur skal være (mere eller mindre)
Det kræver først og fremmest du går ind og giver dig selv lov til, at ændre konto numre – bagefter kan du gå ind i kontoplanen og ændre kontonumre på hver konto.

Det betyder du f.eks. kan ændre hele kontoplanen til, at være 5 cifre også får flere konti i hver gruppe – det vil kræve, at rette alle konti samt diverse kontointervaller.

Som jeg forstår din problemstilling ville dette løse det fordi du så kan omskrive din ”kontostruktur” således du ikke bliver låst.
Jeg ser frem til, at høre nærmere om det løser udfordringerne smiley


Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (39.3k points)
Hej Andreas
Hvis jeg giver mig selv lov til at ændre kontonumre, ændre jeg så også historikken..?

Jeg vil jo gerne sikre mig, at alt hvad der er konteret tidligere på en given konto bliver "ændret", så det ser ud til at det er blevet konteret på det nye nummer, som denne konto bliver tildelt...

Det er jo noget med, at ændringen skal slå igennem på alt i jeres database...

Hilsen Jørgen
Hej Jørgen

Ja det gør du egentlig.
Det vil opdateres sig sådan, at alle tidligere posteringer som lå på den daværende konto bliver ført med over på den nye konto - det betyder også, at der sker en ændring i "databasen" således, at posteringer på det tidligere kontonr vil nu stå på det nye og ændrede kontonr.  

Så kort fortalt så ændrer du blot kontoens nr. og retter det til, at der står det nye nummer i tidligere posteringer og ikke det daværende konto nr.

Med venlig hilsen
Andreas Polk
e-conomic
Hvordan med systemkonti (fx. momskonti) - er der noget, som jeg skal være opmærksom på der, når jeg giver mig i kast med at lave ændringerne?
Hilsen Jørgen
Hej Jørgen

Så længe du blot rette konto numre - ændre fra 4 cifre til 5 cifre så skal du ikke.
Systemkonti og momskonti er sat op på de forskellige konti - ændrer du nummeret på kontoen så vil system kontien eller moms kontien forblive det samme - den ændrer bare nummeret i databasen.

Så i den forbindelse er der ikke noget du skal være særligt opmærksom på - Så længe, at de samme konti skal anvendes til det samme men udelukkende nummeret skal ændres.

Med venlig hilsen
Andreas
Hej Andreas

Jeg prøvede lige at ændre et kontonummer, som var en "overskrift" for at se, om dens "ven" lidt længere nede "Sumfra" blev ændret tilsvarende... Og det gjorde denne ikke...
Før:
2700 Rejseomkostninger
2899 Rejseomkostninger ialt ("sumfra 2700")

Efter:
2701 Rejseomkostninger
2899 Rejseomkostninger ialt ("sumfra 2700").. Her havde jeg håbet på, at der ville stå "sumfra 2701"... Vil det sige, at jeg manuelt skal rette alle disse intervaller efterfølgende (eller er der bare noget synkronisering, som man skal vente på?

mvh
Jørgen

Hej Jørgen :)

 

Jeg svarer lige for Andreas her.

Du har fuldstændig ret i, at der ikke er en dynamisk forbindelse mellem sumfra og suminterval i forhold til, hvis du ændrer nummeret på en given konto.

Derfor bliver du også nødt til, at gå ind og ændre på selve sumfra/suminterval. Jeg er klar der kan være lidt arbejde i det, men det er kun en gang dette skal rette, hvis du vælger at smide et eller flere 0'er bag dine konto numre.

Jeg kan se, hvad du mener i forhold til, at du kan mangle numre, men jeg vurderer ikke, at dette noget, som en større del af vores kunder efterspørger. Den vurdering tager jeg ud fra, at jeg ikke har set en lignede efterspørgsel før og ingen har været inde og 'bakke op' om dit forslag i forhold til andre forslag vi har fået. Udover det, er det også en større udfordring for os rent teknisk at få sumkonti til at arbejde dynamisk ud fra de felter som ligger inde i intervallet, da denne 'forbindelse' ikke eksisterer i dag.

 

På baggrund af dette vil jeg sige, at der ikke vil blive ændret i den måde kontoplanen er bygget op på lige nu.

Lad mig endelig høre, hvis du er i tvivl om, hvordan du løser din udfordring ud fra de funktioner der findes i dag. Der kan det nemlig godt lade sig gøre smiley