Debitorer - flette

0

Jeg vil gerne foreslå, at det bliver muligt at flette 2 debitorer/kunder - vi har oprettet samme kunde på 2 numre - således at historik kommer med på en samlet debitor.

i Forslag » Andet af (220 points)
status opdateret af

1 Svar

Hej JL
Mange tak for, at du har taget dig tid til, at dele dit forslag her på vores forum J

 

Det er rigtig ærgerlig hvis i er kommet til, at oprette samme kunde to gange og har faktureret igennem på begge kunder. Det håber jeg dog er et sær tilfælde og ikke noget der sker alt for ofte.
Lige præcis i det tilfælde kan jeg godt forstå, at det kunne være rart, at det var muligt, at flette 2 kunder ->

Det er dog 2 forskellige referencer i systemet og 2 forskellige kunder. Vi har ikke i planen, at arbejde med en løsning hvor det er muligt at flette 2 kunder sammen og selvom det i situationen kunne være rart så vil vi hellere udbygge systemet på andre områder.

Hvis i gerne vil samle kunden i en, så har jeg to løsningsforslag. Hvis det skal være fuldt samlet på en kunde så vil det være nødvendigt, at kreditere samtlige fakturaer på den ene kunder også bagefter kopiere dem og bogføre dem på den anden kunde (som bliver samlingspunktet) à her ville jeg så på ”kopien” notere det oprindelige fakturanummer således i stadig har det overblik.

I skal så bagefter tilbagefører kundeindbetalingen fra den ene kunden også bogfører den på ny også.  Det kan selvfølgelig være et par posteringer men på den måde så vil i få alt samlet på en kunde og vil kunne spærre den forkerte kunde.

Den anden løsning er mere simple og vil ikke give alt historik på samme kundenr. Det er i sin sags kerne udelukkende, at vælge og spærre den ene kunde så i kun fremover benytter den samme.
Derefter vil jeg skrive en note på kunden, at i har historik på det spærrede kunde nr ”xx”

Jeg vil rigtig gerne høre nærmere om du vil have en større uddybning af overstående løsningsforslag.
Det betyder også, at indlægget bliver tagget som ”implementeres-ikke” og, at vi ikke kommer til, at arbejde nærmere med det.

Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (39.3k points)