Lås debet/kredit i kassekladde - ændres ikke når man vælger kontonr

0

Når man overfører posteringer fra bankafstemning til en kassekladde har posteringen det rigtige fortegn (debet/kredit)

MEN når man i kontonr indtaster det kontonr man ønsker posteringen skal have kigger systemet på hvad der står i debet/kredit i stamoplysningerne på kontoen og ændrer til det der står her.

Fx hvis man får penge retur i bilforsikring (hvilket giver en kredit-postering når man overfører fra banken) - når man vælger konto 3120 ændres fortegnet til debet og man har nu en difference i sin bankafstemning

 

Ønsket er at systemet ikke selv retter debet/kredit når man vælger kontonr

- når posteringen kommer fra banken HAR den det rigtige fortegn

 


René Arpe

It-konsulent

i Forslag » Andet af (17.3k points)
opdateret af

1 Svar

Hej René
Tak for dit forslag og engagement her på vores forum

 

Jeg kan godt se i det specifikke tilfælde hvor det vælges, at overfører fra bankafstemningen (uden kontering) og der så skal konteres i kassekladde – så står ”debet/kredit” korrekt efter banken men feltet ”debet/kredit” opdateres hvis der skrives i ”konto nr.” efter det er blevet overført til kassekladden.

 

Så kan ”debet/kredit” ændre sig til det forkerte som i den situation du skriver – Udfordringen ligger bag ”debet/kredit – feltets” princip som kigger på kontoen i ”konto nr.” opsætning.
Derfor vil det være nødvendigt, at ”omskrive” det princip eller som du nævner lave en regel, at den låses ved overførsel fra bankafstemning.

Der kan dog også være tilfælde hvor der vælges, at flytte bankkontoen op i ”konto nr.” – for f.eks. at anvende ”fordelingen”

Vi har den oplevelse, at det vil skabe en større forvirring end det vil gavne vores kunder – det vil være klaret ved, at der skrives konto ind i overførselsvinduet inden der overføres eller hvis der er valgt konto efter så rette debet/kredit

 

Selvom jeg sagtens kan se i situationen hvor der skal rettes posteringer fra bankafstemningen og der findes flere i dette tilfælde – så er det vores oplevelse, at det er få kunder der ender ud i denne situation ofte.

Jeg lader derfor også indlægget stå åbne såfremt andre kunder byder ind.
Det er derfor ikke et indlæg jeg vil tage videre. Jeg vil afvente tagget ”implementeres-ikke” indtil videre for, at lade det stå uden i en forlænget periode
 

Endnu engang tusinde tak for dit store engagement for vores program.

Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (39.3k points)