0 i antal i Varelinie

+1
Hejsa.

Jeg sidder hver måned og kæmper med e-conomics og tænkte, at jeg lige kunne give en idé videre.

Når man arbejder med kunder hvor man har faste prisaftaler på en række varer så kunne det være mega rart at man kunne have en varelinie som kom på fakturaen men hvor antallet var 0.

På den måde er prisen på varen synlig - uden at det påvirker den pågældende måneds pris.

Det er PISSE irriterende at skulle slette varelinier linier (oprettet fra kopi) og så i tekst skrive at man ikke har varekøb til en bestemt pris. Man kan nemlig HELLER ikke oprette en tekst linie (uden varenummer) som har en pris (men ingen antal) ...

Nøj hvor er det altså til gene ...
i Forslag » Andet af (750 points)
status opdateret af

2 Svar

Hej Srehne,

jeg er ikke sikker på jeg forstår korrekt hvorfor i ønsker en fast linie med 0 i antal på varen. Kan du komme med et eksempel og kaste lys over hvordan Jeres arbejdsgang er? Før vi kan vurdere en evt. løsning skal udfordringen forstås først, og vil derfor meget gerne bede dig om, at uddybe din problematik.

Jeg ser frem til at høre fra dig. smiley


Med venlig hilsen

Magnus Hyllested Börgesen

Online regnskabsprogram
 

Forslag af (8.2k points)
Hejsa.
En faktura er ikke kun et spørgsmål om "at nå til det rigtige beløb". Den er også et "ansigt udadtil". Vi har kunder, der betaler for forbrug hver måned.  Lad os sige, at vi har 3 varer der potentielt set skal laves fakturering for.
 x1 antal varer 1 til y1 kr. pr stk. x2 antal varer 2 til y2 kr. pr. stk. og x3 antal varer 3 tll y3 kr. pr. stk.

Et eksempel:

10 stk á 100,- ... 1000,-
 5 stk á 200,- ... 1000,-
12 stk á 300,- ... 3600,-

Eftersom der hver måned potentielt set kan være forbrugt alle 3 slags varer - men enkelte måneder ikke er forbrugt en bestemt vare, ja så bliver Economic fakturaerne "en roddet bunke", når der eksempelvis i første måned ikke fremgår varer 1 ...

istedet for
 0 stk á 100,- ...       0,-
 5 stk á 200,- ... 1000,-
12 stk á 300,- ... 3600,-

står der
 5 stk á 200,- ... 1000,-
12 stk á 300,- ... 3600,-

næste måned ikke er købt varer 2.

istedet for
10 stk á 100,- ... 1000,-
 0 stk á 200,- ...       0,-
12 stk á 300,- ... 3600,-

Står der:
10 stk á 100,- ... 1000,-
12 stk á 300,- ... 3600,-


Man kan sige at listen af de 3 varer er "faktureringsaftalen", og at det er pænere hvis der står 0 stk varer 1 á y1 kr. ... med en 0 pris.

Da vi har mange kunder er det bøvlet at skulle sidde at lave "0 linier" man kan nemlig ikke have en enhedspris på 0 linier ....

Det ville være fedt, hvis man kunne lave "pæne" fakturaer i Economic.

v.h.
Søren Rehné
Hej Søren Rehné
Tak for din uddybende forklaring :)

Det giver rigtig god mening, at i ønsker, at give jeres kunder det fulde overblik på hver faktura således, at det også er bekræftet på fakturaen hvis der en vare som ikke er blevet "brugt" i en bestemt måned - ved, at der står 0 stk á 200 kr.

Jeg mindes, at der er en særlig grund til, at det ikke er muligt, at lave en fakturalinje med 0 i antal - jeg vil dog gerne undersøge det lidt dybere og tage det med til vores prioriteringsmøde så vi er helt sikre på hvad der er muligt og om det er noget vi vil overvejer, at udvikle på.

Jeg sætter derfor dit forslag som værende "overvejes" og vil give der en mere uddybende opdatering når vi har haft det oppe at vende til vores møde.

Endnu engang tusinde tak for, at du har delt dit forslag her på forum.

Med venlig hilsen
Andreas Polk
e-conomic

Hej Søren Rehné
Vi har haft dit forslag oppe og vende på vores prioriteringsmøde smiley


Vi kommer ikke til, at arbejde videre med en implementering af forslaget.
Der ligger en dybere årsag på hvorfor det ikke er muligt, at lave fakturalinjer med 0 antal og det er fordi, at når en faktura bliver bogført så er det på ”fakturalinje niveau” og derfor vil det kunne give en del bogførte linje med 0 værdi i regnskabet hvis vi tillod 0-antal.
 

Jeg kan godt forstå hvis det i jeres tilfælde, at i måske ville tillade det for, at kunne sikre overblikket på fakturaen ved, at vise dette.
Som udgangspunkt skal fakturaen referere til det fakturaen indeholder og derfor vil vi holde fast i den nuværende restriktion der ikke tillade faktura linje med 0-antal.


Hvis i forsat ønsker, at det skal udspecificeres på fakturaen, at der er nogle varer som ikke bliver leveret ved 0-antal så kan i gøre dette, at skrive det i ”tekst 1” eller blot lave fakturalinjer hvor i først vælge varenummeret og derefter fjernet nummeret så varenavnet kommer med på fakturaen -> Hertil kan i så oprette en ekstra enhed der hedder ”0 stk.”
Det er nemlig muligt, at vise ”enheden” sammen med teksten på en fakturalinje uden varenummer à så vil der står à
Cola                    0 stk
Det synes jeg umiddelbart giver en rimelig udspecificering og er nok den mest enkle løsning.

Det kunne også være, at i stedet for, at lave dette overblik direkte på fakturaen, at i stedet ved, at have ”indscanningsmodulet” kan vedhæfte et dokument med overblikket over afregningen – det vil give jer lidt ekstra arbejde med give jer den ønskede oversigt på hver faktura.

Selvom det ikke er et forslag vi arbejder videre med så håber jeg, at nogle af de overnævnte løsninger vil kunne hjælpe jer lidt af vejen.
Du skal stadig have en stor tak for, at du tog dig tid til, at dele dit forslag her på vores forum så det er til syne for andre kunder.


Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (39.3k points)