Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Kompensationsgebyr i rykkeropsætningen mv

0

Hej e-conomic

Jeg syntes det er en stor mangel at der ikke er mulighed for at indsætte en særskilt linje med kompensationsbeløb i oprettede kontoudtog og rykkere. Jeg ved godt at i skriver at man kan skrive kompensationsgebyret ind i rykkerfeltet og tilrettet teksten......men

Jeg syntes det er ret uprofessionelt at sende en rykker med en netto rykkergebyr. Specielt, da kompensationsbeløbet jo egentlig ikke er et rykkergebyr og heller ikke afhængig af en rykkerprocedure. Det kunne være fantastisk at have en linje med kompensationsgebyr per faktura. Det kunne vel egentlig oprettes som en "sæt hak i en boks, hvis du ønsker komp.beløb på kontoudtoget" og at systemet så automatisk indsætter en linje per forfalden faktura med komp.beløb og evt ref til fakturanummeret?!!!

Kompensationsbeløbet må ved erhverv til erhverv handel opkræves per faktura og så snart der er opstået en misligholdelse af betalingsbetingelserne og som sagt ikke afhængig af en rykkerprocedure.

http://www.advodan.dk/nyheder/2016/5/ny-dom-kompensationsbeloeb-kan-opkraeves-paa-alle-forfaldne-fakturaer/

Derudover kunne det være super fedt, hvis man kunne få lov at ændre i forfaldsdatoen. Nogle gange ændre man jo forfaldsdatoen af forskellige årsager (f.eks. for sen levering), og så går hele jeres fine renteberegningsprogram tabt, fordi man ikke kan beregne med korrigeret korrekt forfaldsdato.


VH B. Langmach

 

 

i Forslag » Andet af (510 points)
lukket af 🔒
Hej :)

Jeg skriver bare lige for at give dig en melding på, at jeg vil tage dit forslag op igen.
Jeg kan ikke umiddelbart se, at der er fundet en løsning på problemet og derfor tager jeg snak med vores udviklere omkring det.

Samtidigt kan jeg se, at der findes et indlæg lignende dette. Der har været mere aktivitet på det andet indlæg og jeg vælger derfor at lukke dette.
Det betyder ikke sagen er lukket, men blot at selve denne tråd er lukket.

Fremtidige opdateringer kan findes på det andet indlæg, som der henvises til højere oppe :)

1 Svar

Hej B. Langmach

Tusinde tak for dit forslag her på vores forum smiley

 

Jeg synes det er et godt forslag du kommer med her og tak for, at du også har givet et link med til advodan. Jeg kan godt se, at der mangler en mulighed for, at kunne skrive et kompensationsbeløb - især efter den dommerkendelse hvor det som du siger, står skrevet, at det ikke skal ske i forbindelse med en rykkerskrivelse.

 

Jeg er lidt i tvivl om hvor mange af vores kunder der har behov for dette eller om det for de fleste fungere ved, at lave det med en "rykker/udtog" - Jeg vil derfor tage dit forslag med videre til vores prioriteringsmøde hvor vi vurdere om det er et vi tager med videre. 

 

Lige nu er løsning, at lave et "kontoudtog" igennem "rykkere" hvor du så, som du skriver ændre navnet på "rykkergebyret" til "Kompensationsbeløb" også bogfør det kontoudtog uden, at sende det til kunden. 

I søgningen skal det udelukkende være efter den specifikke fakturaer også vælge en betalingsbetingelse der hedder "dags dato" på kontoudtoget.
På den måde vil du har tilskrevet kompensationsgebyret 

 

 

I forhold til, at kunne ændre en forfaldsdato. Så er det ikke muligt, at ændre fordi det rent lovmæssigt er bogført med på fakturaen. 

Jeg kan sagtens se de tilfælde i hverdagen hvor det ville være en smart mulighed, at kunne ændre forfaldsdatoen ved f.eks. en "for sen levering" 

Der vil jeg faktisk bruge det samme trick med kontoudtoget. Her kan du nemlig lave et kontoudtog til kunden hvor du vælger den betalingsbetingelse / forfaldsdato som du har aftalt med kunden. På den måde får du også et egentlig dokument på, at forfaldsdatoen er ændret /opdateret

 

Jeg vil rigtig gerne høre hvad du tænker om ovenstående løsning :) 

Jeg sætter forslaget som overvejes i forhold til det første forslag og vil opdaterer her når vi har haft det oppe at vende :) 

 

 


<p>     Med venlig hilsen</p> <p>     <strong>Andreas Polk</strong></p> <p>     <li>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p> Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? <a href="http://forum.e-conomic.dk/bogfoeringshjaelp/"><strong> - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af (39.3k points)