Oprette ekstra felt under Leverandør: "EU moms nummer"

0

Hej E-conomic

 

Har I lyst til at oprette et ekstra felt under leverandør, som hedder "EU moms nummer"?

 

Lige nu tænker vi over at bruge CVR feltet således at de skriver firmaets oprindelige nummer først i CVR feltet og dernæst at de skriver EU moms nummeret bagefter.

 

F.eks. ved et amerikansk firma som har et EU moms nummer vil CVR feltet se således ud:

 

        826015023 / EU826409867

 

Ved at vi også skriver deres EU VAT ID ind, er det nemt for den næste person, som kigger ind i leverandøren, at se, at feltet for momszonen skam er sat korrekt angivet. Dvs. at der er valgt "EU (rubrik A)" selvom der er tale om et firma uden for EU.

 

Hvis vi kunne få et decideret felt for EU moms nummeret, så var vi fri for sådanne workarounds. Og det nye feltets værdi kunne bruges til at give en bedre rapporter over EU-moms, hvis I også udbygger det i den retning :-)

 

Jeg vil gætte på at nogle firmaer kun indskriver EU-moms-nummeret i CVR feltet og så trækker firmaets (hjemlands)nummer over i adressefeltet. Kan I også lige kaste lidt lys over det aspekt? :-) Får man ikke bedre EU-moms rapporter ved at gøre det på den måde?


Med venlig hilsen

Jens Kirk

Webkonsulenterne

spurgt 10 Aug, 2016 i Forslag » e-conomic generelt af Jens Kirk (7,980 points)
status opdateret 20 Okt, 2016 af Andreas Polk

1 Svar

Hej Jens.
Tusinde tak for dit indlæg og forslag her på vores forum :-)

 

Det er ikke noget vi har i planen om, at ændre. Som det er idag så skal sådan et EU moms nummer skrives ind på cvr nr. rubrikken ligesom det skal gøres på EU kunder.
Det er leverandørens + kundens virksomheds oplysning, hvis det ikke er et dansk firma så har de ikke et cvr. nr.

 

Jeg er ikke helt sikker på, at jeg forstår ideen i, at skrive firmaets hjemlandsnummer ind også i og med, at hvis de har et EU moms nummer så er det, det som skal oplyses ved indberetning til skat såvidt jeg har forstået det. Du må endelig gerne kaste mere lys på det tilfælde hvis der er en særlig grund til det :)

 

Du nævner bedre rapporter over EU-moms - her kunne jeg rigtig godt tænke mig, at høre hvordan du tænker det? Er det noget bestemt du mener mangler i vores EU-moms rapporter?

Det kunne jeg godt tænke mig , at høre nærmere om :)

 

Endnu engang tak for dit forslag selvom det i det ikke er et jeg tager med videre. Jeg er stadig intesseret i, at få belysning på de ting jeg har nævnt ovenover :)

Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 20 Okt, 2016 Forslag af Andreas Polk (39,250 points)