Bedre leverandør-faktura udligning under Bankafstemning?

0
Hej E-conomic

Når man skal udligne en leverandør faktura under Bankafstemning, så er det ikke så nemt og overskueligt.

Er det noget, som I har tid til at udbygge? :-)

Med venlig hilsen

Jens Kirk

Webkonsulenterne

i Forslag » Andet af (8k points)
status opdateret af

2 Svar

Hej Jens
Tusinde tak for dit forslag her på vores forum smiley

 

Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at høre nærmere hvor du synes det bliver uoverskueligt, at udligne en leverandør faktura under bankafstemningen.


Som jeg oplever det så fungerer det på samme måde i bankafstemning som i den daglige kassekladde når der skal der udlignes en leverandørfaktura (såvel også kundefaktura) 

 

Så jeg ser frem til, at høre hvad det lige præcis er du finder uoverskueligt og besværligt når du skal udligne en leverandørfaktura i bankafstemning.

 

God dagsmiley 


Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (39.3k points)
Hej Andreas

Når jeg er under Bankafstemning og har valgt Overfør, og jeg udligner en leverandør faktura, så ser jeg også de leverandør fakturaer, som allerede er udlignet (hvilket er irrelevant).

Det kunne være smart at jeres udlignings-GUI-koncept går igen, som når man udligner kunder (uden for bankafstemningen), også gør sig gældende under bankafstemningen for udligningen af leverandører.

Under udligning af kunde fakturaer findes der nogle blå knapper, så man kan skifte mellem om man vil se alle eller se ikke-udlignende.

Hvis det samme kunne gøre sig gældende under udligning af leverandør fakturaer via Bankafstemning, så vil de eco-kunder, som har mange og ens leverandør fakturaer spare en del tid - og de undgår (når listen bliver lang) at komme til at klikke lidt forkert og f.eks. udligne noget dobbelt.

Jeres visnings-mode for udligning af kunder er helt perfekt - hvorfor ikke få det også til udligning af leverandører under Bankafstemning? :-)
Hej Jens :)

Jeg har været inde og kigge på muligheder for udligning i bankafstemning og forskellen på "kundeindbetaling" og "leverandørbetaling" og jeg kan ikke se nogen forskel.

Det lyder mere til for mig, at du nævner kundeudligningen ovre fra salg -> kunder -> "åbne posteringer" og de muligheder der ligger her
Som du sammenligner med de muligheder i bankafstemningen.Jeg håber derfor du har mulighed for, at sende mig screenshots af lige præcis de forskelle du taler om så jeg er helt med hvilke muligheder vi helt præcis snakker om.
Hvis du sender til info@e-conomic.dk  ATT Andreas Polk - Forumindlæg 19308

Så vil jeg tage et nærmere kig på det :)
>>Det lyder mere til for mig, at du nævner kundeudligningen ovre fra salg -> kunder -> "åbne posteringer" og de muligheder der ligger her

Ja, det er præcist det, som jeg mener. Se derovre har vi gode muligheder og det er overskueligt og risikoen for at lave fejl er mindre. Kan vi ikke få det samme ved udligning af leverandører via Bankafstemning -> Overfør...... ?
Der er en stor forskel på hvad de to viser. Under salg -> kunder -> åbne posteringer (For leverandører er det under: Regnskab -> søgning og lister -> leverandører -> åbne posteringer)

Der er samme muligheder for kunder og leverandører. I forhold til i bankafstemningen der er du igang med kladdeposteringer. Så det du får vist er "åbne posteringer" og en åben posteringer bliver først udlignet når postering der udligner bliver bogført.

Derfor vil disse muligheder ikke give ekstra funktioner fordi der ikke vises hvis du har lavet en kladdepostering som udligner en faktura.
Det fungere på samme måde i kassekladden som det gør i bankafstemning.


Jeg kan godt måske godt se ideen i hvis der blev vist i både bankafstemning og kassekladden hvis en åbne postering var klar til udligning på en anden kladdepostering.

Det vil jeg lige prøve, at drøfte med mine kollegaer om det vil kunne være en mulighed. Jeg opdaterer indlægget når jeg har drøftet det med mine kollegaer
Super godt, at du vender det med dine kollegaer :-)

Hej Jens :)

Jeg faldt over dette gamle indlæg, hvor du ikke har fået et svar tilbage.

I forhold til at få bankafstemning/kassekladde til at ligne den du har under kunder/leverandører, så er det ikke tanken, at vi skal den vej.

Jeg undrer mig dog over, at du siger den tager hele listen med, også med det, der er udlignet. Det skal den ikke. Det er korrekt, at den tager det hele med, hvis der ikke bogført og de derfor ikke 'rigtigt' udlignet. Det er det samme som på kunder/leverandører.

Jeg kan dog sagtens følge tankegangen bag, at du har brug for bedre at kunne se, hvilke faktura, der er udlignet i kladden, men ikke bogført.

Det forslag har vi på dette indlæg, hvor vi er i gang med at kigge på mulighederne for at lave en form for markering, så dette kan ses.

Jeg vil derfor afvise dit forslag omkring, at dit kommer til at blive ens, men samtidigt høre, hvordan den anden løsning vil passe dig? :)


Venlig hilsen/Best regards

 

Jesper Mieritz

Knowledge Manager, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

 

Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer.
- Hop herind og stem på de forslag du er enig i!
Forslag af (93.3k points)