Informizely customer feedback surveys

Kostpriser i anden valuta

+6

Når vi opretter en bestilling fremkommer vores kostpriser kun i DKK ... hvor retter man dem til i andre valutaer, så de fremkommer i denne valuta automatisk hver gang vi bestiller. ??

 

Dette er hovedindlæg for disse lignende forslag:

21573

14303

i Forslag » Andet af (480 points)
status opdateret af

4 Svar

Hvis du opretter en leverandør med den ønskede valuta og derefter laver en bestilling, får du så ikke mulighed for at indtaste indkøbsprisen i den pågældende valuta? - det vil jeg tro!
Forslag af (26.4k points)
Hej Erik ... Tak for svar og ja man kan godt taste priser ind hver gang men vi har brug for at sidste indkøbspris i anden valuta fremkommer automatisk. Ellers skal vi bladre samtlige fakturaer igennem for at finde denne pris. Vi har 1800 produkter registreret blandt mere en 100 leverandører, så derfor er det vigtigt at vores indkøbspriser kan registreres i anden valuta udfra det enkelte produkt, så det fremkommer automatisk på vores bestillinger ... vi kan derved kontrollere om vores indkøbspriser er korrekte når vi modtager faktura fra leverandøren.
Forslag af (480 points)
Ja, det har du nok ret i, men alligevel ikke.
Jeg arbejder kun med systemet fra det tidspunkt, hvor der er registreret varemodtagelser. Når varemodtagelserne er registreret, henter jeg disse ind i leverandørfakturaen og afstemmer denne. Og her kommer indkøbsprisen ind i leverandørens registrerede valuta. Så alligevel virker det vel efter hensigten.
Men du kan have ret i, at varekortene kun viser indkøbspriser i DKK. Men hvis man nu indkøber en vare i 10 forskellige valutaer, kan det nemt blive lidt kompliceret.
Hej Erik ... vi køber ikke samme vare ind fra flere leverandører i forskellige valutaer .. vi har faste leverandører til hver enkelt vare, men som sagt leverandører fra hele verdenen. Problemet er at man kan ikke tjekke sine fakturaer og se om den opkrævede pris i fremmed valuta er den samme som ved sidste køb, uden at denne er tastet ind forinden i ens bestilling - dvs. hver gang man bestiller varer, skal man bladre samtlige fakturaer igennem for at finde en specifik vare og så angive den sidste indkøbspris på sin bestilling i den respektive valuta - det kan ikke være rigtigt og alt for irrationelt og tidskrævende. Man bør kunne registrere sidste købspris et eller andet sted på sit varekort i anden valuta så man i det mindste har en reference til at kontrollere sine indkøbs fakturaer og se om den opkrævede pris er korrekt, steget ol.
Hej Rune og Erik.
Tusinde tak for dit indlæg og forslag her på vores forum Rune - og tak til dig Erik for, at komme med dit  indspark til indlægget.

 

Det er ikke muligt, at skrive kost/købspriser ind i anden valuta. Jeg synes det er vigtigt, at pointere, at kostpriser vil være i grundvalutaen (i e-conomic) - i og med, at det er kostprisen der indgår ind transaktionen i regnskabet.

Jeg medgiver dog, at det kunne være rigtig smart hvis det var muligt, at skrive en leverandørs købspris ind på de forskellige varer - umiddelbart ikke på varen fordi som Erik nævner vil det være temmelig kompliceret.

Vi kender til udfordringen og forslaget har været oppe og vende før - men jeg må erkende, at det ikke er blevet prioriteret, at udbygge i systemet.
Vi er et sted hvor vi ikke ved hvornår eller om det egentlig vil blive implementeret. Hvorfor ved vi ikke det? Der ligger en række andre punkter foran i prioriteringen af hvad der skal implementeres.

Jeg synes nu stadig, at ideen er god og det kunne være ret smart.
Hvad gør jeg så herfra? Jeg tager forslaget med videre for, at se om det kunne indgå i vores roadmap 2017, at kigge på en sådan løsning. Det betyder ikke, at jeg kan garantere det bliver implementeret - jeg vil dog ikke afvise det for nærværende.

Jeg sætter derfor indlægget som "overvejes" og vil opdaterer det når vi kommer nærmere en beslutning omkring hvad der kommer til, at ske.

Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (39.3k points)
Hej Andreas
Tak for din besvarelse og vi håber jeres overvejelser vil blive implementeret da det er en nødvendig funktion for at føre en effektiv international forretning - pt. er i meget gearet til det danske marked, men så snart handlen går ud over grænserne - så kniber det et par steder og systemet er mangelfuldt for os idag. Har tidligere også lagt et indlæg ind mht. at få tilknyttet enheder på andre sprog til den vare man nu har oprettet på tysk / engelsk - dette er desværre afvist og bliver ikke implementeret, så vi dagligt skal rette mange hundrede linnier`s enheder til det korrekte sprog - dette nedsætter vores daglige effektivitet markant og må erkende det er mig en gåde det ikke allerede er implementeret.
Vi har også meget brug for denne funktion. Kostpris, vejledende kostpris og enhedspris bør fremgår i den valuta, som varekøbsfakturaen laves i. Ellers bør den foreslåede enhedspris i det mindste blive slettet, da den kun forvirrer mere end den gavner, når varekøbefakturaen er i en anden valuta end ens grundvaluta.
Hej,

Nu skrive vi 2019, og det vil være interessant at høre, hvorvidt dette emne er blevet prioriteret, eller hvornår det påtænkes?

Vigtigt at få styr på valutaproblematikken, men ligeså vigtigt at man kan få muligheden for at kunne indtaste indkøbspriser ved forskellige leverandører.

Ser frem til at høre jeres svar.

mvh

Niels
Forslag af (180 points)