Søg også på EAN nummer ved søgning i kunder

0
Når nyt tilbud/ordre/faktura oprettes skal der angives en kunde.

Der søges i dag på nr. eller navn - men offentlige kunder med EAN numre kan godt hedde det samme, og bo det samme sted, men have forskellige EAN numre, så det kan være lidt besværligt at finde den rigtige kunde.

Jeg foreslår derfor, at der også kan søges på EAN nummer, når der oprettes tilbud/ordrer/faktura og søges i kunderegistret.
i Forslag » Andet af (370 points)

1 Svar

Hej

Tak for dit indlæg.

Jeg kan godt forstå behovet for at kunne søge på mere end navn og nummer. Jeg kan også godt se udfordringen i ikke at kunne kende forskel på flere kunder med samme navn. Jeg har to ideer til hvordan du kunne komme udenom den problemstilling:

Den ene ide er at du kan vælge at bruge EAN nummeret som kundenummeret, så kan du altid se forskel på dem, og søge på dem når du laver en faktura.

For at kunne ændre kundenummer, skal du ind og ”give lov” til dette under Det orange tandhjul – Alle indstillinger – Kategorier og enheder – Ændring af numre – sæt flueben ved Kunder. Så kan du ændre kundenummeret under Salg – Kunder - Kunder – rediger – Gem. Så kan du søge på det i fakturaen.

En anden ide kunne være at når du skal lave en faktura til en bestemt kunde, at bruge knappen Nyt Tilbud/ordre/faktura, så har du allerede fra kundelisten valgt kunden og der åbnes en faktura du kan bruge som normalt. Det kræver selvfølgelig at du kan kende forskel på dem ud fra den liste, hvor der er lidt flere oplysninger. Det gør man ved at gå ind under Salg – Kunder – Kunder – til højre for kundenavnet er knappen Ny(t) Tilbud/ordre/faktura

Grunden til at det ikke er lavet, er at søgningen vil blive besværlig gjort af på parametre, da hvis man kan søge på EAN og flere andre ting, vil søgningen heller ikke være ligeså præcis. Vi har derfor ikke planer om at udvikle eller implementere flere søgnings parametre.

Jeg håber du kan bruge mine ideer til at få gjort dine kunder mere genkendelige ud fra deres EAN nummer.

Endnu engang tak for dit indlæg, hav en rigtig god sommer.

Med venlig hilsen

Nina Andersen

Online regnskabsprogram
 

Forslag af (860 points)
Det er da en idé at bruge EAN-nummer som kundenummer, bortset lige fra, at kundenummer er begrænset til 9 karakterer og et EAN-nummer er 13 karakterer langt ...