En ekstra momskategori

0
I forhold til moms kunne det være rigtig hjælpsomt at have en ekstra kategori.

Altså udover, køb, salg og omvendt betalingspligt, har vi ofte brug for en ekstra, kunne hedde andet, øvrigt udland el. lign. til at håndtere udenlandsk moms der ikke er omvendt betalingspligt på. Altså varer og ydelser der købes i udlandet, og leveres et andet sted i udlandet, og derfor aldrig kommer til Danmark og hvor vi efterfølgende skal søge momsen retur fra det pågældende land.

Håber i vil overveje dette.

Mvh Alexander Sylvestersen-Platz | VALJU ApS | +45 3360 1261
i Forslag » Andet af (1.9k points)
status opdateret af

3 Svar

Hej M Consult.
Tusinde tak for dit indlæg her på vores forum :)

 

Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at høre nærmere omkring dette scenarie. Hvis du kunne beskrive for mig hvilke varer det ville være og hvordan en specifik situation som giver dig denne udfordring.

Du må også gerne beskrive for mig hvordan den så gerne skal kunne påvirke dit regnskab og hvordan i søger momsen retur så jeg er helt sikker på hvordan dette skulle kunne benyttes

 

Jeg ser frem til, at høre nærmere

Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (39.3k points)
Hej M Consult  og Andreas
Denne form for handel - trekanthandel - er beskrevet her
http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=130175&vId=203178

Mvh
Finn
e-consultic.dk
Hej Andreas

Jeg kan se at vi aldrig rigtigt kom videre med dette. Det er dog stadig en væsentlig udfordring.

Vi håndtere i dag, det hele manuelt ved at postere den moms der kommer fra udlandet på en særskilt konto, men i princippet fuldstændig som programmet selv gør det med systemkonti til det almindelige moms.

Så i bund og grund ville vi rigtig gerne at det var muligt at oprette flere momszoner, altså ud over indland, EU og udland som der ligger standard.

Det er faktisk også anvendeligt til alle firmaer der har folk som rejser en del. Her skal momsen på de udgifter de har imens de er i udlandet, søges retur fra de pågældende myndigheder i landet.

Det vil dog ikke være nok med én momszone ekstra, i de tilfælde vi arbejder med, da de skal søge moms hjem fra flere forskellige lande.

Hvis det så i sidste ende kan lade sig gøre blot at skabe en rapport direkte fra e-conomic til moms refusionen, vil det være fremragende - men blot det at kunne lave en momszone ekstra, vil være en stor hjælp!

Sig endelig til hvis i kan bruge ydereligere input, så stiller jeg gerne op :)

P.S. Vi er det tidligere M Consult - vi har bare skiftet navn.
Hej Alexander :)

Jeg beklager der ikke er blevet fulgt op.
For at jeg forstår problemstillingen helt korrekt, så har jeg sendt dig en mail. Hvis du er interesseret i det, så vil jeg gerne tage en snak omkring hele sagen. Jeg er ikke ekspert i moms, og derfor tænker jeg det giver mening, at jeg er helt med på, hvordan det skal virke før jeg kan give dig ydeligere svar :)
Hej Jesper

Jeg skulle netop til at oprette et indlæg om det ovenstående, da jeg sidder med problemstillingen hos endnu en kunde, men så kunne jeg se vi allerede havde været i gang med snakken.

Jeg tror dog aldrig rigtigt vi fik gjort mere ved det, så kunne vi ikke tage denne op igen?
Hej Alexander. Det kan vi sagtens.

Jeg må indrømme, at jeg ikke er den største moms ekspert, så jeg kan nok lige have en bedre forståelse af, hvordan det skal fungere og hvad e-conomic skal kunne for at opfylde behovet.

Jeg kan se, at Finn i sin tid skrev, at det drejer sin om trekantshandel og har vedsendt et link til skat.
For at være sikker, er det også dit senarie? Hvis ikke, har du et link hos skat eller lignende, hvor jeg få lidt baggrundsviden om problemet? Så vil jeg sætte mig ind i det og evt. følge med dig, hvis jeg opfølgende spørgsmål.

Hvis ikke du har et link, så er det selvfølgelig fair, men det lyder umiddelbart som om, at det er her vi skal arbejde hen i mod. Hvis du kan bekræfte det, så vil jeg følge med nogle spørgsmål til, hvordan det skal fungere i e-conomic.

Jeg ser frem til at høre fra dig :)
Hej Jesper

Trekant handel er et af scenarierne hvori det kunne være relevant at have mulighed for flere momszoner.

Andre scenarier kunne være:

- Moms registreret i andre lande med momsnummer. I det tilfælde skal momsen fremgå af fakturaen, men skal afregnes til myndighederne i det pågældende land og ikke til DK myndigheder. Det skal heller ikke fremgå af den normale Rubrik B på momsopgørelsen.

- Ydelser eller varer med one stop moms ordning. Her kan momsen afregnes i et EU land selvom der sælges til mange lande. Ordningen gælder p.t. for enkelte katagorier indenfor tele og IT, men ordningen udvides i 2021 til flere katagorier.

- Momsrefusion i andre EU lande. Har en virksomhed høj rejseaktivitet i et andet EU land vil de køb der foretages i det pågældende land være momsbelagte. Disse kan så efterfølgende søges retur ved det pågældende lands myndigheder. For at holde styr på dette vil det kræve en ekstra moms zone, der ikke har noget at gøre med det danske moms.

- Øvrige undtagelser. Der findes en række undtagelser fra de normale regler om moms ved handel med udlandet.

Det korte af det lange er at moms er mere kompliceret end setup i e-conomic kan håndtere på nuværende tidspunkt. Med mulighed for at skabe ekstra momskategorier ville det give mulighed for at tilpasse e-conomic til netop det eller de moms setup den enkelte virksomhed har. Især i takt med at langt de fleste virkosmheder handler med udlandet i større eller mindre grad.
Det er en skam hvis ikke eks. handelsvirksomheder der har stor handel med udlandet, ikke kan bruge e-conomic fordi moms setuppet er for ufleksibelt.

Her er link til SKAT komplette guide om moms ved EU handel: https://skat.dk/skat.aspx?oId=331628&chk=215592

Sig til hvis jeg kan hjælpe yderligere.

Hej Alexander, 

Mange tak for den gode forklaring! Jeg vil lige prøve at arbejde lidt videre med det og tage en snak med nogle personer og vurdere, hvor langt vi generelt ønsker at strække momskompleksiteten i e-conomic. 

Jeg kan sagtens forstå behovet for det og jeg tror også jeg har ret godt billede af, hvor opsætningen skal hen af. Jeg vil dog lige prøve kort at opsummere, så jeg er sikker på, at jeg ikke er helt galt på den.

Selve momssatsen, der er forskellig fra land til land kan i bund og grund godt styres nu. Der kan oprettes en momskode men pågældende sats. 
Udfordringen opstår så i, hvor den skal afregnes og hvordan den skal optræde i momsopgørelsen. Der kan man oprette en eller flere momszoner, som vises særskilt og ikke påvirker den 'danske moms'. Er jeg med så langt? wink

Så kommer der delen med refusion, som jeg ikke er helt med på endnu. Den undersøger jeg lige nærmere og vender måske tilbage til med flere spørgsmål. I første omgang håber jeg bare, at jeg har fanget den første del - ihvertfald sådan nogenlunde, så jeg kan forklare det til de personer jeg skal snakke med. 

Hej Jesper

Du har ret i at der kan oprettes alle de momssatser man måtte ønsker - men problemt opstår lige netop i når det er noget moms der ikke skal indberettes til de danske myndigheder ( I hvert fald ikke via den vanlige momsopgørelse ) her kommer vi til at mangle at kunne sætte det som en anden momszone / momstype.
Det kan imidlertid ved køb løses ved ikke at anvende den moms opgørelse der ligger i systemet men lave sin egen ved at lade de forskellige momssatser gå på forskellige konto.

Men Især på salgsmoms, hvor man har momsafregning i et andet land bliver problemet størst. Her styres momsen på en faktura af:

Kundens momszone + varegruppen = omsætningskonto
Omsætningskontoen bærer en momssats
Momssatsen definere hvor mange procent der beregnes af varelinien på faktura, samt hvilken konto selve momsen placeres på.

Men her opstår begrænsningen i at der kun er 4 momszoner til rådighed, og de er ofte anvendt til det helt normale moms.
Det kan igen løses med et work around og bruge momszonerne lidt alternativt - men det er på ingen måde optimalt, og giver mulighed for fejl og stort oprydningsarbejde. Dertil kommer at man så igen ikke kan bruge den indbyggede moms opgørelse, når der skal indberettes til de danske myndigheder - men derimod skal igang med et større xcel arbejde!

Refusions delen er egentlig ikke anderledes end hvis man har et moms nummer i et andet land. Selve funktionaliteten i regnskabsprogrammet vil være den samme, som det beskrevet ovenfor.

Håber det giver mening - I er også meget velkommen til at ringe hvis det er nemmere.

Mvh Alexander Sylvestersen-Platz | VALJU ApS | +45 3360 1261
Forslag af (1.9k points)

Hej igen Alexander, 

Jeg har nu vendt emnet med vores udviklere. Jeg greb det lidt generelt an i forhold til momskompleksitet, da vi har hørt et par forskellige ting til moms. 

Som det ser ud lige, så vil vi ikke gå ind og lave større ændringer på moms, da opbygningen af vores 'inde bagved' ikke vil passe sammen med den udbygning du efterspørger her. 
Sagt med andre ord, så kan vi ikke tilføje det du beskriver, men vi skal ændre hele opsætningen af den måde moms fungerer på. Derfor vil vi i denne omgang ikke udbygge momskompleksiteten. 

Jeg kan sagtens følge dig i det du ønsker, men størrelsen af ændringen gør, at vi ikke mener vi kan skabe mest muligt værdi, hvis vi kigger på den brede mængde af brugere. 

Dit forslag vil altså blive afvist på pga. af de resourcer, der skal bruges på at udbygge det, kontra hvor mange kunder der vil have gavn af det. 

Du skal have tak for at uddybe og forklare dit forslag, så jeg forstod, hvad det drejede sig om, men det bliver ikke i denne omgang vi giver moms den helt store tur.

Rigtig god dag smiley


Venlig hilsen/Best regards

 

Jesper Mieritz

Knowledge Manager, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

 

Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer.
- Hop herind og stem på de forslag du er enig i!
Forslag af (91.3k points)
Kunne også godt bruge en ekstra momszone, hvor mange skal ønske det for at det bliver implementeret?

Hej og tak for dit spørgsmål, 

Det er meget en vurdering af den enkelte sag. I det her tilfælde, så vil det bryde med den måde vores moms er bygget op, så det er ikke noget vi vil ændre som programmet er bygget i dag. Hvis det er noget vi hører fra næsten alle vores brugere, så må vi selvfølgelig kigge på det, men som er det i dag, så er trods alt en lille del og derfor vil vi ikke bryde med vores moms. 
Du skal derfor ikke forvente en ændring på det her område. 

God dag smiley