Problemer med afstemning af beholdninger

0
Hej

Jeg har flere bogføringskladder. bl.a. en til løn, som er stående og en til kreditorer, som via bank modulet er overført til bank og en Kasse/bank kladde, som bliver ført efter dato, kreditor modulet bliver bogført løbende, så der kun ligger fremtidige betalinger her.

Beholdningskasserne øverst i kladderne indeholder alle bogførte beløb samt alle beløb, som ligger i de forskellige kladder, så den har jeg aldrig kunnet benytte, når jeg skulle stemme min bank af. fair nok.

Før jeg har så tidligere kunnet åbne en klassekladde i kassebank kladden. Her stemte min ultimo saldo for banken så med det bogførte og kun de tal som var ført i denne kladde, og dermed kunne jeg stemme kladden af, samtidig med at jeg udskrev kladden, så det var nemt.

i dag virker det ikke mere, i dag er min kassekladde ultimo saldo indeholdt alle kladder incl. fremtidige beløb. så kan jeg gå i rapporter og se alle posteringer i banken for en given dato medtaget alle kladdetal. fint nok, men så skal jeg lige huske at nulstille min stående lønkladde, eller fremskrive dens dato.

Alt i alt syntes jeg det er blevet noget besværligt at få afstemt mine kladder, når den regner alle kladdetal med, kan det ikke blive ført tilbage til den gamle facon, så det kun er den kladde, man åbner sin kassekladde i, den medregner + de bogførte tal? Efter min mening er det yderst besværligt at afstemme sine bankkonti.
i Forslag » Andet af (120 points)
status opdateret af

1 Svar

Hej Berit
Tusinde tak for dit indlæg her på vores forum J

 

Jeg er rigtig ærgerlig over, at du har udfordringer med afstemning af banken. Det bliver ikke lavet på den måde, at den udelukkende medtager kassekladde posteringer for din kassekladde du er stående det.

Det skulle også give det mest rigtige billede ved, at medtage det hele – så er der den situation som du beskriver der vil give udfordringer, en stående kladde.
Det er som du nævner nødvendigt enten, at nulstille den eller fremskrive den – hvoraf fremskrivning nok vil være mest rigtigt.

 

Jeg er dog interesseret i, at høre hvordan du afstemmer dine bankkonti – Som jeg ser det skulle det være mere enkelt for dig, at foretage den inde i vores bankafstemning. Hvis du har importeret bankposteringer ind på dags dato så skulle ultimo saldoen i højre side af bankafstemningen stemme med din bank.

Derefter kan du lave din afstemning via vores automatiske bankafstemning – Derefter skulle du nu kunne se, at der ikke er flere bankposteringer i højre side af bankafstemningen som du mangler at afstemme. 
Hvis du derudover også gerne vil have et overblik over ultimo saldoen også stemmer. Så vil du i venstre side (hvis du har trykket på de 2 pile der givet en udvidet visning) kunne se en ultimo saldo (Hvis der er kladdeposteringer som ikke skal afstemmes som f.eks. fra din stående kladde) er med i og derved vil du nedenunder kunne se et difference beløb.

 

Hvis dette difference beløb er det modsatte som beløbet under ” ikke-afstemte posteringer i periode” – Det vil sige som sådan her:

Difference:                                     100 kr.

Ikke-afstemte posteringer i periode: -100 kr.

 

Så ville din ultimo saldo stemme. Det betyder også, at din arbejdsgang for, at afstemme banken skulle blive nemmere og hurtigere ved, at bruge vores bankafstemning – Det er det jeg har hørt fra andre kunder.
Jeg vil rigtig gerne høre hvordan det virker for dig J


Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (39.3k points)