Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Valutakursdifference i lukkede regnskabsår

+3
Hej

Jeg bruger e-conomic til rigtigt mange kunder - og er generelt glad for det.

Men...

I har en irriterende fejl i jeres valutakursdifference bogføring.

Når man lukker et regnskabsår - og der er åbne debitorer eller kreditorer som ikke er i DKK - så får man følgende besked:

*

Der er 3 åbne kunde-/leverandørbetaling(er) i udenlandsk valuta i regnskabsåret 2013. Hvis du lukker dette regnskabsår, kan du ikke udligne disse betalinger uden at skulle genåbne regnskabsåret!

*

Jeg har en kunde som handler med Mellemøsten - og der kan en faktura godt stå åben i flere år - hvorefter den så bliver udlignet ved modregning eller bliver betalt.

Så er det ret irriterende at man skal genåbne året for at få udlignet.

Derefter er man nød til at flytte den nye kursdifference over på en periodeafgrænsnings konto og lukke året og i det nyeste åbne år er man nød til at flytte differencen fra periodiseringen og over på kursdifference. (alternativet ville være at man skal bede SKAT om genoptagelse pga. en lille kursdifference).

Jeg forstår ganske enkelt ikke hvorfor I ikke bare lader kursdifferencen blive bogført i nyeste åbne regnskabsår - f.eks. på den dato hvor betalingen er.

Hvorfor skal den absolut bogføres på samme dato som fakturaen er fra???

Jeg ved ikke hvor mange som har problemet - men kan oplyse at os som har det er ret irriterede over det.

I dag kontaktede jeg jer på chatten - og den venlige dame var "300%" sikker på at der ikke ville blive bogført i gammel periode - så jeg gav det en chance (det kunne jo være at det var blevet rettet) - men med samme resultat som tidligere - det forstod hun ikke "en dyt af".

Hilsen

Leo Lund Erhvervsbogføring
i Forslag » Andet af (4.2k points)
lukket af
Christian Estrup har svaret i dette indlæg:
http://forum.e-conomic.dk/18321/betaling-af-udl-leverandor

2 Svar

Hej,

Nu rører du lige ved en af mine kæpheste. Dette har jeg klaget over ufattelig mange gange og det er jo decideret forkert at man skal genåbne regnskabsår der er revideret og afsluttet.

Jeg har også fået Economic til at erkende at det er en IT-rettelse der vil tage en dags tid at lave og det tror jeg endda er højt sat. Man skal jo blot prompte for hvilken dato det ønskes bogført under - jeg forstår simpelthen ikke at det ikke bliver lavet.

Hvor meget tid mon ikke der bliver brugt i supporten på at forklare brugere at man skal genåbne regnskabsår.

Jo flere år vi skal mangle denne simple rettelse jo mere uoverskuelige bliver vores debitor - og kreditorkonti.

Hilsen Susan
Forslag af (2.1k points)

Hej Leo og Susan.
Tusinde tak for ,at du har delt forslaget her på vores forum Leo smiley
Og i øvrigt tak til Erik for din henvisning til det andet indlæg.

Som Erik har kommenteret så har min kollega Christian Estrup givet et udførligt svar angående håndteringen af valutakursdifferencer i forumindlæg 18321

For, at sikre der er en samlet dialog på et forumindlæg lukker jeg derfor dette indlæg med henvisning til ovenstående indlæg. 

 

Endnu engang tusinde tak for, at i deler det på vores forum 


<p>     Med venlig hilsen</p> <p>     <strong>Andreas Polk</strong></p> <p>     <li>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p> Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? <a href="http://forum.e-conomic.dk/bogfoeringshjaelp/"><strong> - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af (39.3k points)